650cc de hep bu arıza var
Birinci viteste sarsma olayı hemen hemen her motorda var :wiinkk:
Birinci viteste sarsma olayı hemen hemen her motorda var :wiinkk:
650cc de hep bu arıza var
Selam arkadaşlar bende yaklaşık 9 aylık 2005 gt650 comet kullanıcısıyım ilk motorum motordaki ufak bi ses sebebiyle servise götürdüm ve 3 ay gibi kısa bi sonraçıkartabildik ama kış ayları olduğu için hararet yarıyı hiç geçmemişti şu anda trafiğe girince hemen yarı üstü oluyor ve fan kırmızıya gelmeden açmıyor normalmidir?
Arkadaşlar bizim motorlar kaç litra yağ alıyor? Bir de yağ göstergesi yok mu? Bittiği zaman nasıl anlıyoruz? Ben göstergeyi göremedimde.
3 litre alıyor, gösterge yok ama yağ karterine doğru eğilip bakarsan küçük bi cam görebilir, seviyeyi ordan takip edebilirsin.
Çok fazlaymış yaaale: Benim suzukinin 4 katı:cyclopsan O camı hatırladım şimdi,teşekkür ederim.. Peki o yağ bitince mi değiştirmem lazım? Slamdunk 2 bin km sonra değiştirirsin demişti ama motoru yakmıyım bi de gerçi yanar mı onu da bilmiyorum ki
Cahillik başa bela:salut:
Yasin o motosikletin yağı sana satmadan hemen önce değişti. O nedenle için rahat olsun. Ayrıca öyle ustanın kafasına göre sırf 3-5 kuruş daha ucuz diye alakasız yağlar koydurursan performanstan birşeyler kaybedersin. En basit örnek olarak vites geçişlerinden bariz hissedersin. O motosiklet için en iyi yağ Mobilin yarı sentetik 10w40 yağı ve yaklaşık 3.5 litre yağ alıyor.