bahsettiğin modellerde bir SS almayı düşünüyorsan ,biraz araştırmacı olman gerekecek ,al benisi duruşu çok güzel SS ler var ancak anında atlamam lazım heleki şunu asla yapma mesela elinde 6-7 bin TL para var ,parana göre olduğu için hemen atlamamesala sahibinin ne iş yaptığıda önemli bir kriterdir ,adamın arabası vardır motoru zevk için kullanıyordur az km yapmıştır alınır ,kapalı garajda muhafaza ediyordur bakımını layiği ile yapacak ekonomik güçtedir alınır ,her şeyden önemlisi alacağın motoru gösterebileceğin ve gerçekten motordan anlayan bir ustan veya arkadaşın varsa daha iyi kararlar vermende yardımcı olurlar..
Artı motorun bir çok kısmı (sslerde şasi dahil) Alüminyumdur.
bilip bilmeden konuşmak ne kadar kolay değil mi?
ülkemizde 20.000 üstü motosiklet artık bitmiştir denir. sebep km fazlaymış...
esasen aslında makina o km lerd iş yapar, şaha kalkar.
avrupalı her 99.000 de bir noterle tasdik ettiriyor motosikletini ve ne kadar uzun kullandığıyla, bakımını ne kadar iyi yaptığıyla övünüyor ve bunu da açtıkları sitelerde boy boy resimlerle yapıyorlar....
geçenlerde bir poz gördüm, everest yamaçlarında avrupalı motosikletlçilerle karşılaşmış bizim türklerden 2 motor ve resim çektirmişler. bizimkiler gs1200/2007-2008 avrupalı ise 1998 xt600... farkımız bu işte...
sonuç:
ciddi bir şase eğriliği yoksa, hasar ve darbe almamışsa, parçası da buluna biliyorsa "BİNİLİR" hız yapılır mı? yapılır! bakımını iyi yaptıktan sonra 1965 jawa motosikletler bile 140 yapıyor, güçlendirlmiş japon çeliği mi yapamıcak bu işi...
Bu kadar deli saçmasının üzerine şu aklıma geldi: Niçin Japonlar ya da Almanlar motorlarına "Bu motor sürülmeye başlandıktan 10 sene sonra 100km/ sürati geçmek tehlikelidir" yazmaz diye.
İyice kantarın topuzu kaçmış.
Metalurji falan anlatılıyor.
Turkiyede ki en buyuk hata . Insanlar km dusuk araclara tav oluyorlar . Buraya kadar mantikli. (2 yasinda motorlar var her yeri sizliyor sanki) Hepimiz sifir araca binmek isteriz. Peki ikinci eldeki on yargi km artikca daha da yukseliyor. Bu bir yandan sacma tabi cunku nasil bakar isen oyle binersin. Ama ulkemizde kimse servis kitapciginda yazan bakim kurallarina uymuyor. Yok yagin ucuzu , yok 5000 km yi bosver 10,000 yag degistir. Balata degisecek "Aman salla az fren yapariz 2000 daha gider". Bu kadar bilincsiz bakarsak sonunda eskir tabi.
Bu kadar deli saçmasının üzerine şu aklıma geldi: Niçin Japonlar ya da Almanlar motorlarına "Bu motor sürülmeye başlandıktan 10 sene sonra 100km/ sürati geçmek tehlikelidir" yazmaz diye.
İyice kantarın topuzu kaçmış.
Metalurji falan anlatılıyor.
honda cbr 600f,yamaha tbm 850,ducati monster 900s,suziki gs500,yamaha zjr 1200 bunlara ekleme yapacak yok mu yani...10 yaş civarında olupta bakımlı olan bu kadar mı motor var:queen:sahiplerini tebrik ederim hepsi manken gibi duruyor,size imreniyorum :cat:
Konu olarak biraz konu genişlemiş her motor gitmiş kıyaslara.... Bu çok yanlış...
SS lerle touring ya da naked model bir tutulmaz... Hele ki ülkemizde....
Ülkemizde SS aldığın zaman illaki limitleri bir zorlayacaksın... Baktın iyi gidiyor hep limitlerde... Normal bir kullanım söz konusu değil... Hele ki sağdan soldan duysun 600 lük SS e 290 yaptıranı 320 yapmassa adam değilim mantalitesi... :cat:
Ben bile bu ortamda ikinci el makna almaya korkarım doğal olarak.... İnanın bitin motorlarımı alırken test sürüşü bile yapmadım... Direk sahibine bakarım...
Adam 125 lik makinaya 180 yaptırmanın yolunu ararken 600 cc ile 300 ve üstünü yaptırmaya çalışmanın pek bir farkı yok...
E bu makinadan da pek bi hayır beklemenin manası yok...
İşte ben bunu demeye çalışmıştım. Ama becerememişim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:36 ----------
Ben tartışma yaratmak için birşey söylemedim öncelikle bu şahsi görüşüm ayrıca kastettiğim Türkiye'de SS lerin düzgün kullanılmadığı. (buna benim Sport makinam bile dahil olabilir yerine göre)
Ama ille de Japonlar akıl edemiyor mu der bana saçmalıyorsun dersen ben de sana kullanma kılavuzunu aç kullanım ömrü kaç yılmış o zamandan sonra fabrika herhangi bir sorumluluk kabul ediyor muymuş oku derim.
Kusura bakma.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:39 ----------
Monster, TDM, GS500,... Yok mu SS leri arttıran... ? :silent:
Bu arada Monster gerçekten inanılmaz temiz görünüyor. Kim ya da kimler kullandıysa emeğine sağlık.
Konu olarak biraz konu genişlemiş her motor gitmiş kıyaslara.... Bu çok yanlış...
Ülkemizde SS aldığın zaman illaki limitleri bir zorlayacaksın... Baktın iyi gidiyor hep limitlerde... Normal bir kullanım söz konusu değil... Hele ki sağdan soldan duysun 600 lük SS e 290 yaptıranı 320 yapmassa adam değilim mantalitesi... :cat:
Ben bile bu ortamda ikinci el makna almaya korkarım doğal olarak.... İnanın bitin motorlarımı alırken test sürüşü bile yapmadım... Direk sahibine bakarım...
Adam 125 lik makinaya 180 yaptırmanın yolunu ararken 600 cc ile 300 ve üstünü yaptırmaya çalışmanın pek bir farkı yok...
E bu makinadan da pek bi hayır beklemenin manası yok...
İyi de SS makina alan adamdan da herhalde 50km/s ile gitmesini bekleyemezsiniz.