Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

efadersın ama benım kasttegım ıle senın soyledıgın allakasız oldu sımdı ben sehpa yapıcam motor ıcın sureklı yan ve tekerlerın betonda durmasının motora zararı olurmu dıye onu sordum yoksa bende o ayaklıktan donduruyorum motoru merak etme kaya gıbı saglam....:cherry::cherry:

valla lasitklere bir zararı olucağını sanmıyorumm havalarını indirmessen sabit kalmasını sağlarsan kışın bir problemi olmazz lastiklerin altına tahta koymanı tavsiye ediyorumm...lastikler inip havasız kalmadıkça sorun yaratmaz..:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:02 ----------

arkadaşlar lütfen bi bakarmısınız? bu motor için adam 2008 model diyor bende 2006 oldugunu yazdım adam hayır 2008 dedi :S sizde bi bakarmısınız?

http://www.sahibinden.com/kazali_ilk_sahibinde_3600_km-69WQQaXQQ21180367WQQpXQQdisplayitem

tahmin ettiğin gibi doğru 2006 modell ön amortisör dipleri ve fren kollarını kütüklere bağlayan kısımlar beyaz..:cat:

2008:farao:
2006:cat:

O motorun resmı temsılı bence google kazalı hyosung yazdımda aynı resımde sahıbınden baska bır motor var aynı resımlerı koymus ılanı veren google yazdımız ılandakı motoru 2,600 adam satmıs.altatkı ılana bakarsan anlarsın bende ılgılendım bıraz arastırınca boyle cıktı :)

http://www.sahibinden.com/bakimli_gtr_250-61WQQaXQQ13379310WQQpXQQdisplayitem

ama dostum ben adama msj attım dedim '' o motor 2008 mi yoksa 2006 mı? resimden gördüğüm kadarı ile 2006 kasa yoksa trafiğe çıkışı mı 2008'' dedim adamda şu cevabı verdi ''2008 arkadaşım'' bukadar :d yani öyle olsa derdi resimler temsili diye demekki üç kağatçı bu arakdaşta..

Salih senin motor Akileos un motor mu acaba? buralarda birinde gördüm bu motoru ben:D hayırlı olsun güle güle kullan.

ama dostum ben adama msj attım dedim '' o motor 2008 mi yoksa 2006 mı? Resimden gördüğüm kadarı ile 2006 kasa yoksa trafiğe çıkışı mı 2008'' dedim adamda şu cevabı verdi ''2008 arkadaşım'' bukadar :d yani öyle olsa derdi resimler temsili diye demekki üç kağatçı bu arakdaşta..

bende arastırıyorum sahıbınden artık tecrübe sahıbı oldum.motorun resımlerı on numara cızık yok.bı gıdıyorum motorda salam bır yer yok üstüne calısmayanlar bile cıkıyor :) sahıbıde ne demessını begenırsın motorumda hıc proplem yok kız gıbı masaallah :)

Motorda duran bir cisime yada yüzeye 30 km ile vurduğunuzda hayatta kalma şansınız %50, 50 ile vurduğunuzda %30, 70 km ile vurduğunuzda % 10, 70 km üzerinde bir hızla vuruyorsanız.....

Bu rakamlar hoşuma gitmedi benim pek. Biraz abartılı gibi. Ben bisikletle bile 30 km/s'nin baya üzerine çıkıyorum. Ne kafamda kask var ne de bir tarafımda koruma. Bu şekilde bir yere çarpsam demekki ben direkt tahtalıköy muhtarlığına atanıcam.

Hocam bi araştırırmısın Euro NCAP Testleri kaç km hızda yapılıyor? Bide bulabilirsen videoları izle derim... Görünce dediklerimin hiçde abartı olmadığını göreceksin... Sen şimdiye kadar bayağı şanslıymışsın umarım bi gün kötü bir tecrübe ile bazı şeyleri öğrenmen gerekmez...

Bu rakamlar hoşuma gitmedi benim pek. Biraz abartılı gibi. Ben bisikletle bile 30 km/s'nin baya üzerine çıkıyorum. Ne kafamda kask var ne de bir tarafımda koruma. Bu şekilde bir yere çarpsam demekki ben direkt tahtalıköy muhtarlığına atanıcam.

Serkan oLum bırak şu kazalı motor ları artık :mrgreen:

sorma kanki nedir bu kazalı hyolardan çetiğim :D beni mutlu eden tek hyo 2007 turuncu 5binde olan :D yağ gibi kayıyor yolda be =)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:08 ----------

bende arastırıyorum sahıbınden artık tecrübe sahıbı oldum.motorun resımlerı on numara cızık yok.bı gıdıyorum motorda salam bır yer yok üstüne calısmayanlar bile cıkıyor :) sahıbıde ne demessını begenırsın motorumda hıc proplem yok kız gıbı masaallah :)

aynen dostum yemin ederim insan katil olur.sana 6 bin tl istedikleri 250r ın resimlerini çekip bi atsam hurdalıktan mı çektin dersin ama adam ille sıfır gibi diye diretiyor =) o yüzden hyo alanlara ya sıfır yada direk kazalı almalarını öneriyorum :D

dedıgın gıbı bayagı fazla abartılmıs..

arkadaşlar bana 2. el temiz bir far lazım varmı tanıdıgnız felan ?

Hocam bi araştırırmısın Euro NCAP Testleri kaç km hızda yapılıyor? Bide bulabilirsen videoları izle derim... Görünce dediklerimin hiçde abartı olmadığını göreceksin... Sen şimdiye kadar bayağı şanslıymışsın umarım bi gün kötü bir tecrübe ile bazı şeyleri öğrenmen gerekmez...

Bence sizin kursu verenler Mph (mil) ile Km'yi karıştırmışlar. NCAP kafa kafaya testleri bildiğim 40mph yani 65 km/s ile yapılıyor.
http://www.euroncap.com/tests/frontimpact.aspx

Yandan çarpma testleri ise 30 mph yani 50km/s ile.
http://www.euroncap.com/Content-Web...bfbc-80fb4c79f679/car-to-car-side-impact.aspx

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:41 ----------

Yanlış : Panik frende debriyaj çekilmez!
Doğru : Panik frende ilk debriyaj çekilir!

Panik fren konusunda aslında iki teknik var.
1. Doğru şıkkında belirtildiği gibi debriyaj çekilip frenleme yapılması.

2. Yanlış şıkkında belirtildiği gibi direk fren yapılması.

Uygulaması ise şöyle. Tehlike anında arka frenle birlikte ön fren artan bir basınçla sıkılıyor ve durmaya yakın debriyaj çekiliyor.

Honda Güvenli sürüş III'e giderseniz her iki tekniği de uygulatıyorlar.

Yanlış : Tehlike anında ilk yapman gereken şey hız düşürmek
Doğru : Tehlike anında ilk yapman gereken şey pozisyon almak

Bu birazda tehlike anınındaki duruma göre değişken bir şey o nedenle kesin olarak söylenebilecek bir madde gibi gelmedi bana. Bazı durumlarda pozisyon alınırken gazın kesilmesi bile yeterli olabilir.

Bu arada kola kutusu yerine saksı altlıkları da baya işe yarıyor:)

sorma kanki nedir bu kazalı hyolardan çetiğim :D beni mutlu eden tek hyo 2007 turuncu 5binde olan :D yağ gibi kayıyor yolda be =)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:08 ----------

aynen dostum yemin ederim insan katil olur.sana 6 bin tl istedikleri 250r ın resimlerini çekip bi atsam hurdalıktan mı çektin dersin ama adam ille sıfır gibi diye diretiyor =) o yüzden hyo alanlara ya sıfır yada direk kazalı almalarını öneriyorum :D

Valla aynen bende bayadır arıyorum bırtanesıyle anlastık ama motor 35 bınde gıdıp bır bakacam yeter artık ya sıkıldım ne olursa alırım :) bu sezonda motorsuz gecıremem bunyem kaldırmaz mazallah :) artık kazalı mazalı ne yapalım sıfırını alamıyoruz barı ikımcı elının temızını bulalım dedık onuda beceremedık.

Bence sizin kursu verenler Mph (mil) ile Km'yi karıştırmışlar. NCAP kafa kafaya testleri bildiğim 40mph yani 65 km/s ile yapılıyor.
http://www.euroncap.com/tests/frontimpact.aspx

Yandan çarpma testleri ise 30 mph yani 50km/s ile.
http://www.euroncap.com/Content-Web...bfbc-80fb4c79f679/car-to-car-side-impact.aspx

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:41 ----------

Panik fren konusunda aslında iki teknik var.
1. Doğru şıkkında belirtildiği gibi debriyaj çekilip frenleme yapılması.

2. Yanlış şıkkında belirtildiği gibi direk fren yapılması.

Uygulaması ise şöyle. Tehlike anında arka frenle birlikte ön fren artan bir basınçla sıkılıyor ve durmaya yakın debriyaj çekiliyor.

Honda Güvenli sürüş III'e giderseniz her iki tekniği de uygulatıyorlar.

Bu birazda tehlike anınındaki duruma göre değişken bir şey o nedenle kesin olarak söylenebilecek bir madde gibi gelmedi bana. Bazı durumlarda pozisyon alınırken gazın kesilmesi bile yeterli olabilir.

Bu arada kola kutusu yerine saksı altlıkları da baya işe yarıyor:)

abi şu kola kutusu yada saksı altlığı olayı nedir ben anlamadım tahminen deponun nüzerine koyarak motoru öylemi kollanıyorsunuz yani kutuyu düşürmeden mi ? acaba :silent: birde kontra metodu diye birşey vardı ama bunuda anlamadım arka fireni kilitlemekle bir alakası varmı :silent: şimdiden teşekkür ederim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:43 ----------

Valla aynen bende bayadır arıyorum bırtanesıyle anlastık ama motor 35 bınde gıdıp bır bakacam yeter artık ya sıkıldım ne olursa alırım :) bu sezonda motorsuz gecıremem bunyem kaldırmaz mazallah :) artık kazalı mazalı ne yapalım sıfırını alamıyoruz barı ikımcı elının temızını bulalım dedık onuda beceremedık.

hoca ben satayım sana motoru istersen, aslında satmayacaktım zaten yenide aldım ikinci el ama benim ilk motorum aldım ama çevremdeki insanlar pişman ettiler aldığıma yok neden bunu aldın yok düşersin yok bakımı masraflı kafayı yedirtecekler bana neyse istersen bi düşün

abi şu kola kutusu yada saksı altlığı olayı nedir ben anlamadım tahminen deponun nüzerine koyarak motoru öylemi kollanıyorsunuz yani kutuyu düşürmeden mi ? acaba :silent: birde kontra metodu diye birşey vardı ama bunuda anlamadım arka fireni kilitlemekle bir alakası varmı :silent: şimdiden teşekkür ederim.

Kola kutusu ya da saksı altlığı boş bir alanda motosiklet çalışmak için kullanılıyor. Örneğin bu saksı altlıklarını başlarken 6m arayla dizip arasından slalom yapmak gibi. Yada dönüş çalışması yapmak için 4 tanesini hayali bir karenin köşelerine koyup çalışmak için. Kontra metodunu da bu esnada kullanman gerekiyor.

Kontra metodu aslında bilmeden uyguladığın bir yöntem. Şu an 30km/h üzerinde bir hızla viraj alıyorsan kontrasız dönmen zor. Kısacası en basit kontra yöntemi sağa döneceksen sağ elciğin ileri itilmesi, sola döneceksen de sol elciğin ileri itilmesidir.

Kola kutusu ya da saksı altlığı boş bir alanda motosiklet çalışmak için kullanılıyor. Örneğin bu saksı altlıklarını başlarken 6m arayla dizip arasından slalom yapmak gibi. Yada dönüş çalışması yapmak için 4 tanesini hayali bir karenin köşelerine koyup çalışmak için. Kontra metodunu da bu esnada kullanman gerekiyor.

Kontra metodu aslında bilmeden uyguladığın bir yöntem. Şu an 30km/h üzerinde bir hızla viraj alıyorsan kontrasız dönmen zor. Kısacası en basit kontra yöntemi sağa döneceksen sağ elciğin ileri itilmesi, sola döneceksen de sol elciğin ileri itilmesidir.

eyvallah kardeş verdiğin bilgiler için bunları denerim yalnız kontra olayını iyi ayarlamak lazım sanırım yoksa yeri öperim gibi geliyor bana neyse deneyeyim de düşersem yazarım:p

arkadaslar merhaba bense sonunda bır turuncu aldım 6 ayda mct ıle 10500 km yaptıktan sonra gt250r aldım motorum 2008 modelş turuncu walla hosuma gıttı motor fakat su anda motorum dısarıda ve ayklıkta duruyor bunun zararı olurmu sureklı ayklıkta durmasının....

kaça aldın nerden aldın kaç km de?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar