bilgim olmayan konu buraya kadar okudum anlamında yorum yazıyorum kusura bakmayın
ewet yağ radyatörü var.fakat tahliyesi olmuyor.yağ soğutması yapıyor radyatör.öndeki motorun hemen önünde yer alıyor grenajların yanından bakarsanız farkediliyor.Ne konu açmışım işin içinden çıkamadıkşimdi bu motorlar yağ soğutmalı değil mi? Bir arkadaşımız hava soğutmalı yazmış radyatör varmı bu motorda? Şaşırdım şimdi? Eğer varsa dolaşan sıvının tahliyesi nereden yapılıyor?
Motorda hararet olayına mutlaka bir çözüm bulmalıyız pazar günü bir miktar şehir içinde birazda şehir dışındaki yolda dolandım motor ateş gibi oldu bukadar çabuk ısınmasını pek normal bulmadım (arabalarla kıyaslıyorum yanılıyor olabilirim) Birde bu ikaz uyarı hararet yaptığında yanmayacaksa nezaman yanacak? Dijital ekran var ama benzin dışında hız dışında bi haltı göstermiyormesela akü gücü ve hararet göstergesi bence olmalı zaten üreticiyede mail attım (ST firmasına) umarım dikkate alırlar...
Birde bu aralar başım arka frenle belada yaw bu arka fren neredeyse hiç tutmuyor diyebilirim bunun hassasiyetini nasıl arttırabilirim. Kullanılan hidrolik ile (sıkıştırma gücü farkı nedeniyle) hassasiyetinde oynama yapabilirmiyiz? Deneyen oldu mu? Yada ayarını nasıl değiştirebiliriz?
Son sorum ayak koyduğunu yerle ilgili yani debriyaj tarfındaki ile bunun 3 ayarı var biiyorsunuz hangi ayarda kullanıyorsunuz birde vites değiştirme için kullanılan bir aparat var uzatma çubuğu gibi bişey bunu kullanan oldu mu?
Biraz detay konulara girdim kusura bakmayın ama motoru sadece kullanmak dışında az çok bazı şeyleride bilmemiz gerekir diye düşünüyorum.
Ne konu açmışım işin içinden çıkamadıkşimdi bu motorlar yağ soğutmalı değil mi? Bir arkadaşımız hava soğutmalı yazmış radyatör varmı bu motorda? Şaşırdım şimdi? Eğer varsa dolaşan sıvının tahliyesi nereden yapılıyor?
Motorda hararet olayına mutlaka bir çözüm bulmalıyız pazar günü bir miktar şehir içinde birazda şehir dışındaki yolda dolandım motor ateş gibi oldu bukadar çabuk ısınmasını pek normal bulmadım (arabalarla kıyaslıyorum yanılıyor olabilirim) Birde bu ikaz uyarı hararet yaptığında yanmayacaksa nezaman yanacak? Dijital ekran var ama benzin dışında hız dışında bi haltı göstermiyormesela akü gücü ve hararet göstergesi bence olmalı zaten üreticiyede mail attım (ST firmasına) umarım dikkate alırlar...
Birde bu aralar başım arka frenle belada yaw bu arka fren neredeyse hiç tutmuyor diyebilirim bunun hassasiyetini nasıl arttırabilirim. Kullanılan hidrolik ile (sıkıştırma gücü farkı nedeniyle) hassasiyetinde oynama yapabilirmiyiz? Deneyen oldu mu? Yada ayarını nasıl değiştirebiliriz?
Son sorum ayak koyduğunu yerle ilgili yani debriyaj tarfındaki ile bunun 3 ayarı var biiyorsunuz hangi ayarda kullanıyorsunuz birde vites değiştirme için kullanılan bir aparat var uzatma çubuğu gibi bişey bunu kullanan oldu mu?
Biraz detay konulara girdim kusura bakmayın ama motoru sadece kullanmak dışında az çok bazı şeyleride bilmemiz gerekir diye düşünüyorum.
Ne konu açmışım işin içinden çıkamadıkşimdi bu motorlar yağ soğutmalı değil mi? Bir arkadaşımız hava soğutmalı yazmış radyatör varmı bu motorda? Şaşırdım şimdi? Eğer varsa dolaşan sıvının tahliyesi nereden yapılıyor?
Ben de motorumu Rize'ye mi getirsem naapsam![]()
ben maneti fatih kılıçlıdan almıştım.ist dan kargolamıştı maneti.45tl ya tabii çakma manet olduğu için görevini yapıyordu fakat tam temas etmiyordu freni sıktığımda fren lambası yanmıyordu.bende arkamda araç varken yavaşladığımı belirtmek için çok azcık da olsa arka frene basıp arkamdaki araçları o şekilde uyarıyordum.fakat frenin tutmasında bişi yoktu sadece bu sorun dışında.
normal satış fiyatı 90.86tl olan bır manetı 45 tlye verme ımkanları yok demekkı bunlar yan sanayiHocam şu manetler orjinal diyorlar ama senin aldığın bunlar mı? sorun olur mu olmaz mı bilgisi olan varmı? challenger hocam sen temassızlık yapıyor demişsin ama başka nerden temin edebiliriz bunları? acaba takarken bir ayar filan mı yanlış yapıldı neden fren lambası yanmıyor anlamadım?
http://www.sahibinden.com/hyosung_v...50_gt_650-48WQQaXQQ17222987WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/hyosung_ve_s_t_on_fren_maneti_manet-99WQQaXQQ19309266WQQpXQQdisplayitem
Teşekkürler
Hararet mi? Ben 2008 yılında İzmitten istanbula gidip 29 ekim kortajine katılmıştım.. kortej için beşiktaşa geçilip bayağı bi yol yapmıştık çok kalabalıktı ve ağır aağır gittik..Kortej sıraasında hararet yapan motorlar oldu, hyosunglar bu konuda çok iyi kesinlikle hararet yapmaz diyebilirim..
Bu arada hyosung hava soğutmalıdır.
normal satış fiyatı 90.86tl olan bır manetı 45 tlye verme ımkanları yok demekkı bunlar yan sanayi
bayinin yapabılecegı max ındırım %20-25 olur
sana tavsıyem 90tl ne kıyıp sıfır bır manet alman
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:50 ----------
ön tarafında koca koca yağ radyatoru var. ayrıyeten kafa grenajında hava sogutma ıcın ızgaralar var
Teknik özelkliklerinde sadece hava soğutmalı yazıyor..
Ne yaman çelişkidir yağ soğutmalı mı yoksa hava soğutmalı mıherkes farklı diyor bende yağ soğutmalı diye biliyorum... Bu konuda bende kataloğu açıp baktım... Aşağıya ekledim. Şimdi buradan şu sonuca varıyorum (doğru yada yanlış bilemiyorum) aslında temelde yağ soğutmalı ama yağı havayla soğutuyor
yoksa ayrıca bir sıvının dolaştığı bir bölge göremedim radyatör vs gibi... sadece yağın hava kanatçıklarının arasına giren hava ile soğutulduğunu düşünüyorum.
Orjinal fren manetini nerden bulacağım Kuralkanın sitesine girdim ama yedek parça kısmında göremedim hayret bişi ya illa aratcaklar çile çektirecekler adama![]()
Yuh diyorum başkada bişey demiyorum arabamın ön far seti kafar fiyatı var bi sinaylim bi fren manetinin fiyatı neredeyse arabamın bakım masrafı kadar bu nedir böyle... aşağıdaki fiyatlar vergisiz fiyatlar vergilerle toplam fiyat 170 TL oluyor insaf diyorum.
35601HR7900 SINYAL, ÖN SAG GT250-GT250R-GT650-RX125D-RX125SM 1 58,25
57300HN9102 ÖN FREN KOLU KOMPLE GT250R-GT650-GT650R 1 77,00