Hondacımı? Cbr 125 ci mi? Aha geldim.
Kul yapısı mul yapısı demeyin boşuna, o motosikletin sürekli hatalı kullanıldığına ya da yanlış servis hizmetine maruz kaldığına bahse girerim. Cbr 125 özellikle başlangıç seviyesi kullanıcıları hedeflenerek üretilmiş ve olabilecek acemi hatalarını(hem sürücü güvenliği hem motorun sağlığı anlamında) tolere edecek şekilde tasarlanmış bir modeldir. Böyle bir durum oluşmuşsa, bu motosikleti iyi tanıyan ve çok insanda görmüş biri olarak altında başka bir şey ararım.
Honda fanatikliğinin yersiz olduğunda hemfikirim de, her başlıkta "honda fanları nerde, hani nooldu, honda da böylede çin mallarında niye böyle" diye cıbarmayı anlayabilmiş değilim.
Arkadaşlar Hondayla Çin malını kıyaslamak nedir? Kusura bakmasın kimse, Çinli motosiklet markalarının (gerçi marka diye bir şey yok al 2 konteyner istediğin marka olsun) hepsi leş. Hatta
Lé şötesi de kepazé.
Pahalıysa siz almayın dostlar Hondayı. Ayrıca cbr 125 de rakipsiz bir motosiklet. Aerodinamiği, frenleri, yol tutuşu, görüntüsü, parçaları... Pahalıysa pahalı, ben Honda logosunu seviyorum belki ondan alıyorum. Adamların marka değeri var. Hissedilir bir fark koyuyorlar ve bu onların işletme şekli. Zararlarına olmaya başlarsa değiştirirler. Ama olmuyor işte, insanlar vazgeçmiyor.
Honda fanatiği miyim? Kesinlikle hayır, şimdi suzuki kullanıyorum ve ilerde motosiklet alırsam kawasaki er6n/f ya da suzuki sv650 ya da ducati monster gibi modeller sıralamamda Honda modellerinden önce. Er6n gibi bi motosikletin ikinci el fiyatıyla cbf500 ün ikinci el fiyatının neredeyse aynı hatta Honda'nın genelde biraz daha pahalı olduğunu göz önünde bulundurunca kimse bana cbf500 aldıramaz. Aynı durum sv650 içinde geçerli. Ama gel gör ki insanlar cayır cayır cbf500 arıyor, alıyor-satıyor. Çin malıyla Honda karşılaştırmasında değil de bu durumda bir marka fanatikliği var gibi geliyor bana. Ama gel de anlat.
Başlığı açan arkadaştan özür diliyorum kalabalık ettim biraz başlığında. Ama şöyle bir bakınca zaten pek dolu bir konu değilmiş geri aldım özrümü