Ağır lafının karşılığının da ağır olacağının farkında mısın?
Avcılıkla ilgili bir konuya neden yazıyorsunuz, insanlığının varoluşundan beri süregelen bir olguyu eleştirecekseniz bunun yeri burası mıdır?!
Besleme hayvanlar ne demek! Sen, ben, o yiyecek diye hayvanlar sıkışık ortamda, belki de gün yüzü görmeden şişmanlatılıyor ve sonra öldürülüyor. Doğal hayvanın canı var, acı hissi var besleme hayvanın yok mu? Avcının avladığı hayvanın kaçma şansı var, avlanılan alanda yaşıyor, kurala uygun avlanılırsa avantajlı olan o. Ayrıca burada kimsenin bohçacılığı savunacağını zannetmiyorum. Avcı ile bohçacı farklıdır. Avcı doğaya zarar vermez, boş plastik fişeği-çöpünü yere atmaz, yasak zamanda avlanmaz, takozsuz avlanmaz, dişiye-yavruya sıkmaz, avın canını çabuk alır vs.vs.
Afrika'da soyu tükenme tehlikesinde olan birçok hayvanın yine gerçek avcılar tarafından korunduğunu, kaçak avcıların yakalanmasında en çok avcıların faydası olduğunu biliyor musun?
Ben genellikle tek kırma ile avlanıyorum, bazen çifte ile, tanıdığım pek çok avcı beni eleştirir kafa bulur, neden bir otomatik almıyorsun diye.. İstesem alırım ama almıyorum tek kırma bana daha adil geliyor.
Son olarak genele yazıyorum kimse üstüne alınıp polemiğe girmesin. Hiç kimsenin bilgisi olmadığı, tecrübe etmediği, cahil olduğu konularda bu kadar kesin, katı görüşlerle işin erbaplarını eleştirmeye hakkı yoktur! Duyarlı insan doğal hayata yardım edecekse bunu farklı şekillerde yapabilir. En basiti petrol ürünlerinden elinden geldiğince uzak durursa çevre kirlenmesi sonucu ölecek birkaç hayvanı kurtarabilir. Doğal hayatı koruyan derneklere gücüne göre bağışta bulunabilir. Kağıt atıklarını geri dönüşüme kazandırır, daha az ağaç kesilir hayvanların doğal ortamı daha az bozulur... Avcıları acımasızca eleştirerek, katil ilan ederek doğal hayat korunmaz.