Motosiklet Tutkunlarının Selamlaşması

konuya ben bıraz ilgısız kaldım sebebıne gelınce eskıden motosıklet uzerınde karşıdan gelen motosıkletle korna ile yada başımız ile selamlaşırdık .Zaman ilerledı motosıklet sayıları coğaldı bu sevındırıcı olmakla bırlıkte luks sayılabılecek motosıkletlerde coğaldı mesela bmw sayılı göruyorken o ve onun benzeri markalarındada artış olmaya başladı zengınleşıyorduk yollarda fakat aynı zamandada fakirleşıyorduk selamlar gıttıkçe azalmaya başlamakla bırlıkte ayırımlar gözetmeye başlamıştım cc ve model sınıf farkı ile selamlar azalmaya başlamıştı zaten ss sınıfının selam verdiğide yoktu bu izlenımlerım yaz ayları ağva yollarında daha cok sayıda motor surucusunu gorebıleceğiniz mevsımlerde karşılaştığım izlenımler enduro cu sınıfı bıraz daha farklı yani selam vermese bıle selam alır dı yani o kadar vahım olmamakla bırlıkte bunları gözlemlıyordum
aslında bırakın motosıkletı yan yana yaşadığımız esnaf olsun komşu olsun onlarla bıle selamlaşmalarımız ürkek yada kısık olmaya başlamıştı son yıllar ben carşıda yetiştım ve buyudum halada bu pıyasanın içindeyım kapalıçarşı da bız selama hal hatır sormaya alışkın esnaflar olarak buyuduk 15 20 dukkan aşağımızdakı dukkanla bıle selamlaşmalarımız olurdu . onun için aliştığım için selamlaşma konusunda tıtızdım buyuk oğlum bıle boyle alıştı.
ama semtlere doğru cekıldığınızde ifade ettığım gıbı ürkek yada kısık olmaya başlamıştı tıpkı motosıklette cc farkı gıbı semtte de dukkanım var yanında esnaf dukkan acıyor saatler sonrası selam vermek aklına gelıyor. gıbı bır durum uzatmıyacağım bızı ilgılendıren taraf motosıklet isterdımki motosıkletlıler selamlaşsın o ruhu yaşayanlar model ve cc farkı olmaksızın bunu yaşasınlar bunlar benım gözlemlerım bırde kırsal kesımde yaşayan insanlar selamlaşmaları benı cok memnun edıyor mesela yolda devam ederken çifçilere rastlıyorsunuz selam verıyorsunuz cok sıcak selamlarınızı alıyor ve karşılık verıyorlar zorakı olmadığını hıssedebılıyorsunuz o sıcaklığı alıyorsunuz keşke bazı motorcu arkadaşlarlada boyle olabılseydık keşke ben izlenımlerımde yanılıyor olsatydım

Askon verdiğin ve bizimde dert yandığımız konular hakkındaki düşüncelerini paylaştığım için teşekkürler..
Bizim amacımızda bir kıvılcım yakmak ! en azından motosiklet selamı konusunda doğru bir şeyler yapalım.Selam veren arkadaşların selamı karşılıksız kalmasın ve karşımızdakinin selam verdiği anlaşılsın..coq'un açmış olduğu ankete tüm arkadaşların oylarını ve desteklerini bekliyoruz..:wiinkk:

Askon verdiğin ve bizimde dert yandığımız konular hakkındaki düşüncelerini paylaştığım için teşekkürler..
Bizim amacımızda bir kıvılcım yakmak ! en azından motosiklet selamı konusunda doğru bir şeyler yapalım.Selam veren arkadaşların selamı karşılıksız kalmasın ve karşımızdakinin selam verdiği anlaşılsın..coq'un açmış olduğu ankete tüm arkadaşların oylarını ve desteklerini bekliyoruz..:wiinkk:

desteğimizi oy vererek verdık tabii ama yolda boyle selamlarızda ondada problem yok ama nasıl karsılık alırız orası mechul tabii:rendeer:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Merhaba arkadaslar.
Askon, benim çok uzuldugum bir noktaya deginmis, guzel yapmis.:cat:
Biz aslinda toplum olarak birbirimizden her geçen gun uzaklasmaya basladik.
Eskiden, esnaf,komsular, yolda karsilasanlar birbirlerine selam verir,hal hatir sorarlardi.
Fakat gunumuzde, birbirine yabancilasmis, birbirinden korkar hale gelmis bir toplum olduk.

4-5 yil kadar oluyor.
Bir aile dostumuz, buraya bizi ziyarete geldiler.
Benden 7-8 yas buyuk oldugu için abi diye hitap ettigim dostumuz, sabah benimle birlikte markete alisverise gelmek istedi.
Evimle market arasi 150metre falan.
Tabi adam ilk defa Fransa'ya gelmis, hatta ilk defa yurt disina çikmis, herseyi merak ediyor.
Birlikte evden çiktik.
Evden çikar çikmaz, bir kadin denk geldi ve selamlastik.
Sonra bir kadin daha denk geldi.
Onunla da selamlastik.
Markete gidene kadar 5-6 kisi denk geldi ve hepsi ile selamlastik.

Markete girince, dostumuz abim bana,
"ne guzel yahu herkesi taniyorsun"
dedi.
Kimi taniyorum?
diye sorunca,
"yolda herkes sana selam verdi, sen de onlara verdin"
dedi.

Ben onlarin hiçbirini tanimiyorum dedim.
Burda herkes birbirine selam verir.:)

Sasirmisti ama bir kaç gun içerisinde,onu da gelen geçene selam verirken gordum.
:)
Bu çok hosuna gitmisti.
Biz niye boyle uzaklastik birbirimizden, bir de bunlara gevur diyoruz diye soylene soylene dondu Turkiye'ye.

Sozun özü;
bunlar bizim degerlerimiz, bizim toplumumuzun guzellikleriydi.
Ne oldu bize boyle?

Siz selaminizi verin arkadaslar.
Karsilik beklemeyin.
Selamlasmayi, bir kisilik çatismasi haline getirmeyin.
Guzel olan davranis biçimi sizinkidir.:cat:

Merhaba arkadaslar.
Askon, benim çok uzuldugum bir noktaya deginmis, guzel yapmis.:cat:
Biz aslinda toplum olarak birbirimizden her geçen gun uzaklasmaya basladik.
Eskiden, esnaf,komsular, yolda karsilasanlar birbirlerine selam verir,hal hatir sorarlardi.
Fakat gunumuzde, birbirine yabancilasmis, birbirinden korkar hale gelmis bir toplum olduk.

4-5 yil kadar oluyor.
Benden 7-8 yas buyuk oldugu için abi diye hitap ettigim dostumuz, sabah benimle birlikte markete alisverise gelmek istedi.
Tabi adam ilk defa Fransa'ya gelmis, hatta ilk defa yurt disina çikmis, herseyi merak ediyor.
Birlikte evden çiktik.
Onunla da selamlastik.

dedi.
Kimi taniyorum?
diye sorunca,
dedi.

Sasirmisti ama bir kaç gun içerisinde,onu da gelen geçene selam verirken gordum.
Bu çok hosuna gitmisti.
Biz niye boyle uzaklastik birbirimizden, bir de bunlara gevur diyoruz diye soylene soylene dondu Turkiye'ye.

Sozun özü;
Ne oldu bize boyle?

Karsilik beklemeyin.

gerçekten abi yaa çok güzel söylemişsin.
bakın be çoruma geleli 3buçuk sene oldu burda kuyumcu tezgahtarlığı yapıyorum.yemin ederim yan komşumuz hergün karşı karşıya geliyoruz adı üstünde yan komşum.ne cumadan çıkarken nede bayramda karşılaşırken kimse kimseye selam vermiyo ben selam veriyorum selamı alırken tırsrak sallamıyarak kimsin lan sen ne yılışıyosun sende kimsin tiribinde inanılmaz bir kibir vb. davranışlar.

ya şöyle düşünün.yeni taşındığımız bir ev.ve evimizin yanındaki komşumuzun bahçesinde bağlı olan komşumuzun köpeği ilk günler bize sert bir şekilde tepkisini verirmi vermezmi?.kesinlikle yaradılışı gereği tepkisini sertce.köpekce vericektir.sonuçta köpek bu,onun görevi.6 ay sonrasına gidelim.köpek artık bize havlamaz tam tersi biraz onunla ilgilenirsek bizi görünce kuyruğunu sallamaya başlıcaktır.yani çok affedersiniz hırsımdan söylüyorum toplumumuzda köpek olmayı bile başaramamış insan müsfetteleriyle beraber yaşıyoruz.bu çok acı.halbuki bizim örfümüzde adetimizde kur-an'ımızda selamlaşın deniyor...

birde derizki bunlar gavur,sünnetsiz cenabetler, gibisinden kendimizce tepkimizi belli ederiz...çok iyi düşünmek lazım bu hususta,saygıyı yitirmişiz,sevgi zaten bir çıkara dayalı,yalan adımızın soyadımızın yanında yazılı,dolandırıcı olanların adı evrim sonucu,akıllı,uyanık,işini bilir olarak değiştirilmiş...şimdi soruyorum gavur kim?ben hala cevabını bulamadım...

Son düzenleme:
Her karsilastigin scooter a selam vermeyen kalksan 100 metre gidemezsin.
Yani selamin da pokunu çikarmanin bir alemi yok.

Ben aslinda daha sonra yazacaktim ama konuyu açtin.
Ben de scooter kullanana selam vermiyorum.

Sevgili coq arkadaşım selamlaşma üzerine bu güzel konuyu açtın ve ardından diğer üye arkadaşlarımız fikirlerini-görüşlerini burada yazmaya başladılar.

Başla,kornayla ve selektörle yapılan selam biçimlerini bunlar olmaz diyerek geçiştirdin. Sonra yukarıda alıntı yaptığım bana göre son derece talihsiz ayrımcılığa yol açacak scooter-motosiklet karşılaştırması yaptın ve ben scooter kullanana selam vermiyorum dedin.

1-Selamlaşma üzerine konuyu açmışken niye böyle bir ayrımcılığa kalkıştın ne gereği vardı?:silent:

2-İki tane selamlaşma biçimi belirledin ve özellikle kornayle-selektörle selamlaşan arkadaşlarımıza; motor üzerinde değilken böyle nasıl selamlaşacağız gibi sözler sarf ettin. Yahu sen scooter kullananı bile motosikletli saymazken selam vermezken motor üzerinde değilken selamlaşmayı düşündüğünü nasıl söyleyebilirsin. Ben sadece bu sözlere gülerim inanmam...:)

3-Siz istediğiniz kadar anket yapın bizim yollarımızda istesekte istemesekte en çok kullanılan selamlaşma biçimi; korna-selektördür..Halkımız çok kalabalık trafikte bu selamlaşma biçimlerini de kullanmıyor sadece gerektiği yerde kullanıyor abartmadan.:cat:

4-Benim aylar önce açmış olduğum şu konuyuda herkes okusun bence;
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/53932-motosiklet-kardesligi.html
Bugün olsa bırakın selamlaşmayı aynı yardımı yine yaparım. Her motosiklet tutkunu hiç bir ayrımcılık yapmadan hem selamlaşmalı hemde gerektiğinde birbirine yardımcı olmalıdır.:cat:

COQ

Motosiklet Eğitmeni

Sevgili coq arkadaşım selamlaşma üzerine bu güzel konuyu açtın ve ardından diğer üye arkadaşlarımız fikirlerini-görüşlerini burada yazmaya başladılar.

Başla,kornayla ve selektörle yapılan selam biçimlerini bunlar olmaz diyerek geçiştirdin. Sonra yukarıda alıntı yaptığım bana göre son derece talihsiz ayrımcılığa yol açacak scooter-motosiklet karşılaştırması yaptın ve ben scooter kullanana selam vermiyorum dedin.

1-Selamlaşma üzerine konuyu açmışken niye böyle bir ayrımcılığa kalkıştın ne gereği vardı?:silent:

2-İki tane selamlaşma biçimi belirledin ve özellikle kornayle-selektörle selamlaşan arkadaşlarımıza; motor üzerinde değilken böyle nasıl selamlaşacağız gibi sözler sarf ettin. Yahu sen scooter kullananı bile motosikletli saymazken selam vermezken motor üzerinde değilken selamlaşmayı düşündüğünü nasıl söyleyebilirsin. Ben sadece bu sözlere gülerim inanmam...:)

3-Siz istediğiniz kadar anket yapın bizim yollarımızda istesekte istemesekte en çok kullanılan selamlaşma biçimi; korna-selektördür..Halkımız çok kalabalık trafikte bu selamlaşma biçimlerini de kullanmıyor sadece gerektiği yerde kullanıyor abartmadan.:cat:

4-Benim aylar önce açmış olduğum şu konuyuda herkes okusun bence;
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/53932-motosiklet-kardesligi.html
Bugün olsa bırakın selamlaşmayı aynı yardımı yine yaparım. Her motosiklet tutkunu hiç bir ayrımcılık yapmadan hem selamlaşmalı hemde gerektiğinde birbirine yardımcı olmalıdır.:cat:

Hadi hayirlisi.
Bu aksamin gidasi da çikti.:)
Her aksam biriyle takisacaz demekki.
Yazimiz boyle yazilmis.:)

Toraman;
art niyetlisin kardesim.
Sen bu kadar art niyetli davranirsan, bahsettigin kardeslige kim inanir?
Neden art niyetlisin?
çunku sozlerimin içinden cimbizla bir cumleyi çekip, almissin.
Polemik olsun diye mi yaptin anlamadim ama bunun adi insafsizlik.
Evet o cumle bana ait.
Ama o konu nerden scooter'a gelmis, ben ne yazmisim, konu neymis de ben scooter'a selam vermem yazmisim?
Onlari da alinti yapsan!!
Daha guzel olmazmiydi?

Ayiptir boyle seyler.
Yakisiyormu?

Hadi hayirlisi.
Bu aksamin gidasi da çikti.:)
Her aksam biriyle takisacaz demekki.
Yazimiz boyle yazilmis.:)

Toraman;
art niyetlisin kardesim.
Sen bu kadar art niyetli davranirsan, bahsettigin kardeslige kim inanir?
Neden art niyetlisin?
çunku sozlerimin içinden cimbizla bir cumleyi çekip, almissin.
Polemik olsun diye mi yaptin anlamadim ama bunun adi insafsizlik.
Evet o cumle bana ait.
Ama o konu nerden scooter'a gelmis, ben ne yazmisim, konu neymis de ben scooter'a selam vermem yazmisim?
Onlari da alinti yapsan!!
Daha guzel olmazmiydi?

Ayiptir boyle seyler.
Yakisiyormu?

coq kardeşim ben polemik peşinde değilim.
Dikkat edersen sen o talihsiz kelimeleri kullanana kadar konuna 2-3 kere kendi fikirlerimi belirten yorumlar yaptım hatta anket açılmasını bende istedim.
Ama selamlaşma üzerine konu gelişirken birdenbire iş scooter kullanıcılarına selam vermemeye kadar gitti.
Tekrar soruyorum ne gereği vardı???
Evet ben motosiklet kardeşliğine inanıyorum ve elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum ayrımcılık yapmıyorum. Benim gözümde moped-scooter-motosikletin her çeşidini kullananlar aynıdır fark yoktur.:cat:
Yaşım da 47 neyin ayıp olup-olmadığını bilecek yaştayım merak etme.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Su scooter meselesini açiklamak gerekiyor.
Anket topiginde de elestiri aldim.
Toraman kardes de yanlis anladigina gore demekki bizim mevzuyu biraz netlestirmemiz gerekiyor.

Remzi arkadasimiz Almanya'da yasiyor ve bana soyle bir soru sordu.

Burada scoterlere kimse selam vermiyor.
Motordan sayilmiyorlar nedense..
Banada eskiden kimse selam vermezdi.
Bende sizin der bende vermezdim.
Artik selamlasiyoruz..

Coq sizin orada nasil bu durum?

Remzi bizim burayi soruyor.
Ben de cevap yazmisim.
Lutfen okurken kalin harflerle belirttigim cumlelere dikkat edin.

Remzi,
scooter kullananlar kizacak ama adi ustunde scooter.
Motosiklet kelimesinin tanimlanmasinda yeri yok.
Yanlis anlasilmasin.
Ben boyle dusunuyorum diye degil.
Dunyanin her yerinde bu boyle
.
Burada da ayni.
Scooter cida kendini motosikletçi olarak gormuyor zaten.
Scooter hayati kolaylastirmak için bir araç.
Bisiklet gibi.
Kullanmasi motosikletten daha zor.
Ama motosiklet degil.

Daha da onemlisi yer gok scooter dolu.

Kaldi ki sehir içinde genellikle scooter kullaniyorum.

Ama bana selam vermiyorlar diye de kimseye kizmiyorum.
Basa çikacak gibi degil çunku.
Daha yola çikarken, sagimdan solumdan en az 5-6 tane scooter çikiyor.
hangi birine selam vereceksin.
Ama bana selam veren olursa aliyorum.

Turkiye sartlarinda zar zor bir araya getirdigi uç-bes kurusla bir araç alabilmis 2 teker sevdalisini avrupa sartlarinda degerlendirmek yanlis olur diye ben bahsetmemistim.Bunda alinganlik yapacak bisey olmamasi lazim.
Fakat biz alingan bir toplumuz.
Yine de bu forumda scooter-mopet kullanicisini ayirmiyoruz.
Onlarda ellerindeki imkanlarla sahip olabildikleri araçlarla 2 teker sevdalarini en guzel sekilde yasamaya çalisiyorlar.
Kimisi ayni sekilde en rahat ettikleri araç olan scooter ile yollarina devam edecekler.
Kimisi de ilk bulduklari firasatta birer motosiklet alip bu dunyaya adim atacaklar.
Her iki kesim de bizim.
Her iki kesim de biziz...:
wiinkk:

Evet ben scooterlara selam vermiyorum diye yazmisim ama arkasindan eklemisim,
"ben de sehiriçinde scooter kullaniyorum.
"yer gök scooter dolu, hangi birine selam vereceksin?"

Yukarida alinti yaptigim metin benim burada Fransa'da olan durumu anlatan bir metindir.

Yazimin sonunda Turkiye'de boyle bir ayrim yapmadigimizi da yazmisim.
Bunlari yazdigim halde, bana;
vay sen scooterlara nasil selam vermezsin!!!
seklinde yaklasilmasini neyle izah edecegiz?

Bir konuyu daha siz sormadan ben yazayim.

Burada scooter kullanmak için 14 yasina gelmeniz yeterlidir.
Scooter kullanmak için ehliyet ve hatta plaka zorunlulugu yoktur.
Bu nedenle hemen herkesin evinde bir scooter vardir.
Ozellikle ogrenciler, okula scooter ile gidip gelirler.
Bu nedenle caddede karsilastiginiz her 10 motosikletten 9 tanesi scooterdir.
Selam vermekle basa çikilmaz ve selam verseniz de almazlar zaten.

Yazdiklarim buradaki durumu anlatan bir metindir.
Her yazdigimiz cumleyi boyle detayli açiklamak zorunda kalacagiz anlasilan.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yazilanlari okudum ve üzüldüm..
Ewet burada scooterlere selam verilmez.
Ama buna burada kimseler kizmaz.
Ben scooter kullandigim zamanda kizmazdim bana selam verilmedigi icin..
Ve bende kimseye selam vermezdim..
Ve coq un dedigi gibi scooterlere selam vermeye kalksam elimi gidona koyamam.
Her 50 metrede bir scooter..
Yada sizin yaptiginiz gibi kornayla selam versem kornaya basmam gerek devamli.. Ve bunu buralara cekmenin alemi ney. coq biraz hakli sanirim. Art niyet.
Ben ikisinide kullandim.. Benim icin scooter bambaska motor bambaska..
Benim icin scooter motor degil.. Kimse kirilmasin lütfen..
Eskiden ben scooter kullanirken bana nasil selam verilmediyse bende onlara artik selam vermiyorum. Ve vermiyecegimde. Ama bu onlari kücümsedigim anlamina gelmez..Yeri geliyor kendim scooter kullaniyorum.

----------------------------

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:44 ----------

Biraz sinirlerim bozuk.
Zihniyet su:

Yurt disinda yasiyoruz diye, hergun sampanya patlatip, havyar yiyoruz, Cem Yilmaz'in dedigi gibi d...otumuze buzlu badem sokup,puro tellendiriyoruz. Bu yuzden,dunyadan haberimiz yok.
Bu yuzden sizin dertlerinizden de haberimiz yok tabii.

Acabu bu badem olayi zewkli birseymidir...
coq kafami karistirma simdi :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:52 ----------

4-5 yil kadar oluyor.
Birlikte evden çiktik.
Onunla da selamlastik.

dedi.
Kimi taniyorum?
diye sorunca,
dedi.

Bu çok hosuna gitmisti.

Sozun özü;
Ne oldu bize boyle?

Karsilik beklemeyin.

Bu senin basina gelen benimde basima geldi...
Ok burada herkes yolda selamlasmaz.. Yani sizin kadar degil..
Benim de Türkiyeden bir misafirim vardi burada.
Dairemden cikiyoruz. Genelde merdivenlerde kimseyle karsilasmam.
Ama karsilastigim zaman en azindan bir hallo. Taniyayim tanimayayim.
Sonucta benim apartman. Arkadas soruyor bana..
-"sen bunu taniyormusun"? (ara sirada bayanlar oluyordu)
-"yok tanimiyorum"
-"biz tanidiklarimiza zor selam veriyoruz. Tanimadiklarimiza selam falan yok"
-"neden"????
-"bilmiyorum ama yaptiginiz güzel birsey" diyor
Yurdum insani nereye gidiyor??????

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Önce selamlaşmayı eskisi gibi yaygın hale getirelim "şu an için" nasıl yapıldığı pek de önemli değil. Şansen yolda geçerken gördüğüm büyük küçük her motora selam vermeye çalışıyorum. Benim izlediğim yol sadece korna ya da kafa selamı. Uluslararası literatürde nasılmış işin aslı pek de ilgilenmiyorum.

Mogli'nin ne demek istediğini anladım ama üslubu biraz(!) sert olmuş. Aslında herkes biraz haklı Marksist bir açıyly bakarsak olaylara tez ortaya sürülür ardından anti tez... Süreç sonunda sentez ortaya çıkar. Ben merakla sonucu bekliyorum. Burada yüzlerce üyenin verdiği karar hepimizi bağlar mı? sorunun yanıtını bilemeyiz. Yarın bir gün selamlaşmamıza bakıp bunlar MT'ci bunlar ikitekerci yok tek tekerci yok maço kings yok redwolfes bla bla gibi ayrımlara gidileceğini de düşünürsek. Şimdilik sadece selamlaşalım

GüzeL Düşünceler Güzel Selamlar ama kullandıklarım benim ayrı :)

o ayak işaretinide yanlış anlayan çıkar :queen:
bizim selamlaşmamızda iki kere ara gaz vermek mesela
yada 2 dıt dıt tamamdır :p

Aynen Hocam Katılıyorum Vede Bunları KuLLanıyorum:rendeer:

Fiiikiiirlerrrr farrrrklıı zikiiirlerrr farrrklıı gemiiii aynııı dümenlerr farklııııı tek kelime ile üzüldüm:silent::silent::silent::pale:

ahanda neye karar verdik? nasıl selamlaşcaz?

Türk toplumu,bildiginiz gibi selamlaşmaya önem veren bir toplumdur.(Fikir)

"yer gök scooter dolu, hangi birine selam vereceksin?"(Zikir)

www.motosiklet.net(Gemiye gelince hepimiz zaten onun içindeyiz)

Üzüldüğüm tarafıda var sen getir artık

Şölede araya bir çözüm atıyım bari buluşmalardan bildiğim kadarı ile çoğumuzun motosikletinde motosiklet net sticker,i var.(Gerçi bayağıdır buluşmalara katılmıyorum) Ama en azından benim (motorumda) hala var sticker gördüğünüz tüm motorlara ayrım yapmaksızın selam verin

önüme gelen, geçip giden herkese yapıyorum ama hiç daha cevap aldığım kimse yok:S

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Türk toplumu,bildiginiz gibi selamlaşmaya önem veren bir toplumdur.(Fikir)

"yer gök scooter dolu, hangi birine selam vereceksin?"(Zikir)

www.motosiklet.net(Gemiye gelince hepimiz zaten onun içindeyiz)

Üzüldüğüm tarafıda var sen getir artık

Şölede araya bir çözüm atıyım bari buluşmalardan bildiğim kadarı ile çoğumuzun motosikletinde motosiklet net sticker,i var.(Gerçi bayağıdır buluşmalara katılmıyorum) Ama en azından benim (motorumda) hala var sticker gördüğünüz tüm motorlara ayrım yapmaksızın selam verin

yazdik o muhabbeti abicim.
Hatta iki mesaj ustunde galiba.:)
Okuyuver bi zahmet ne yazmisiz?:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar