Aslında
victoria süper bir işaret. Hem motosikletin özgürlüğü, hem tekerlek sayısı hem, hem de yol almanın zevki gibi birçok olguyu karşılıyor.
LAKİN GEL GELELİM HOLLANDA'DA YAŞAMIYORUZ...
Bence her iki selamlaşma şekli de yanlış anaşılabilir. Sonuç olarak hassas (?) bir toplumumuz var. Ayak gösterince küfür sanılıp tampon yemeyelim demiş bazı arkadaşlar. Bir de şöyle düşünün iki motor birbirine selam veriyor ve işaret " Victoria "; eee arkadan gelen apaçi abimiz ne sanar bunu? Beyaz Şahin'in siyah tamponunu hissettiğimizde bir kanıya varabiliriz sanırım.
Bence aynı V işareti gibi " :cat: " yapabiliriz. Hem daha anlaşılır hem de yanlış anlaşılmaya ya da suistimale daha kapalı.
Düşünsenize bir yerde miting düzenliyorlar, diyelim ki şehit yürüyüşü olsun. Nasıl olsa bu gidişle daha çok olacak gibi.
Ordan geçiyoruz, " Özgürlük hissini payaşıyorum, tutku yoldaşım" anlamında V işareti yaptık KARŞILIKLI.
Sizce o motorların ordan tek parça çıkma olasılığı nedir?
Bence o durumda kask da kurtaramaz bizi. Ben şu anda ufak bir " dıt " ya da ufak bir sellektör yapıyorum ama bence bunlar da yanlış. Bir keresinde önümdeki aracın polis aracı olduğunu fark etmeden karşıdan gelen motora sellektörle selam verdiğimde Polis aracındakiler alınıp ne oluyor deyip sağa çekitirmişlerdi. Sanırım amaçları arıza çıkarmaktı ama ben de fren lambanız yanmıyordu ondan yaptım deyip sıyrılmıştım işten.
Ya ordakiler Polis değil de apaçi kırması olsaydı?
Uğraş dur elalemin apaçisiyle.
Ayakla selam versen ayrı dert; bunu hem yanlış anlayabilirler, hem yüksek süratte tehlikeli, hem de başka bir arkadaşın dediği gibi biz de bozuk yollarda bunu çukurun yerini belirtmek için kullanıyoruz.
Bence en uygunu sol elle " :cat: " dur.
Hem gaz kesmek zorunda değilsiniz,
hem dengeniz kaybolmaz,
hem frenajınızı etkilemez,
hem de yanlış anlaşılmaz.
"Süpersin adamım" olarak algılanıyor genelde ve özgüven arttırıyor. Ya da "yaptığın iş doğru," destekliyorum" gibi anlaşılıyor.
İçinde bulunduğumuz ortamda destekçi bulmanın zorluğu düşünülürse ihtiyacımız olan bir hareket olarak görülebilir.