Motosiklet Tutkunlarının Selamlaşması

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Açılacak ankette bu işaretin dünyaca kabul görmüş ve motorcular tarafından kullanılan bir işaret olduğunu hatırlatmakta yarar var.

Bu konuda yaşanan önyargıların tekrar yaşanmaması için güzel bir şekilde anlatmak gerek.

Haklisin.
Benim unuttugum ama bu vesileyle hatirladigim bir detay var.

Iki parmak açik olarak verilen selam sekli, ayni zamanda uluslararasi bir selam seklidir.

Motosikleti bazen yurtdisinda da kullanabilecegimizi unutmamak da fayda var.
Yani uluslararasi isaretlere uymakda fayda var.
Anketi yarin açacagim.
Orada da duzgun cumlelerle konuyu açiklamamiz gerekiyor.
Benim oyum iki parmak açik olandan yana olacak.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
oyum iki parmak acik

Üstad mümkünse benim yazı" Selam verdim almadılar rüşvet değil deyü" olsun. ellerinden öperim.

Süper Moderatör (BBRR)
ya yazmiyim dedim illa yazacam :p

motorcular kamyon şöförü veya otobüs şöförü değildir .. ne o maganda gibi her motor gördüğünde yok iki parmak ayrık yok yapışık yok parmak parmak üstüne çeşitlemeleri .. yolda zor durumda bi motorcu görürseniz yardım edin eyvallah ama selam vercem diye kasmayın ..

şahsen ne selam veririm nede bana verilirse umursarım .. yoluma odaklanır sürüşümü yaparım bu kadar basit ..

Marmaris"te birbirimize selam vermeye kalksak bi el devamlı havada gitmemiz lazım :p

COQ

Motosiklet Eğitmeni
ya yazmiyim dedim illa yazacam :p

motorcular kamyon şöförü veya otobüs şöförü değildir .. ne o maganda gibi her motor gördüğünde yok iki parmak ayrık yok yapışık yok parmak parmak üstüne çeşitlemeleri .. yolda zor durumda bi motorcu görürseniz yardım edin eyvallah ama selam vercem diye kasmayın ..

şahsen ne selam veririm nede bana verilirse umursarım .. yoluma odaklanır sürüşümü yaparım bu kadar basit ..

Marmaris"te birbirimize selam vermeye kalksak bi el devamlı havada gitmemiz lazım :p

Imam osturursa, cemaat z..içar diye bosuna dememis atalarimiz.:)

Yahu Baris,
su muhabbeti eger sen de yanlis anladiysan diyecek biseyim yok.

Yahu biz, selam vermek mecburi diye bisey mi yazmisiz?
Sen bari yapma.

:p

Bu topigin açilma sebebi, motosiklet suruculerinin birbiri ile selamlasmasini saglamak degildir.
Gerçi ben selamlasmayi gayet guzel bir davranis biçimi olarak goruyorum ama yine de bu topigi onun için açmadim.

Benim yaptigim sey, var olan bir seyi biçimlendirmek olarak ozetlenebilir.
Yani selamlasmak isteyen arkadaslar, bunu bir standarda baglasinlar ki, hem trafikte yanlis davranislardan kaçinilsin,hem de karsimizdaki selam verdigimizi anlasin.

Yani biz burada bir karar alinca, yarin butun motosikletliler selamlasacak diye kanun hukmunde bir kararname çikmayacak.
:cherry:

Amacimiz;
yolda karsilastigi diger motosiklet suruculeri ile selamlasmak isteyen arkadaslarimizin, belli bir isareti selam olarak benimsemesini saglamak ve boylece yanlis anlasilmalari ortadan kaldirmaktir.

Süper Moderatör (BBRR)
Sevgili coq yani benim deyişle frenç tavuğu :)

Senin yazılarını bir çok yeni motorcu merakla okuyo ..
yazım stilin ifade tarzın ve anlatmak istediklerini anlatma yolun cidden başarılı
bu başlığı X şahıs açsa bişi demiyecem ama açan sen olunca yazmak gerek .. trafikte motor özellikle vitesli motor kullanırken hem ayakların hemde ellerin hatta parmakların bile bir senkronize içinde hareket eder ..

her birine düşen görevler vardır ve selam vermek bu görevler içinde değildir .. burda hemfikir olduğumuza eminim .. selam vermek isteyenlere selam verme yolu göstermektense bunun gereksizliğini anlatmak daha kolay değilmi

selam veren karşılık bekleyecektir..:p

o anda sen selam verecek durumda değilsin vites küçültüyosun veya vites yükseliyosun ahada bana selam verildi bende karşılı vereyim derken hele hele bir acemi isen .. yandı gülüğm keten helva olma olasılığı sence yüzde kaçtır

bu olasılık çok düşük olsa dahi böle saçma bir nedenden dolayı bu olasılığı göze almaya değermi..

ilk yazımdada dedim bunlar benim şahsi kanaatimdir .. ben selam vermem vereninde selamını almam ..

hatta bir çok arkadaşımın ya geçen gün seni gördük arkandan seslendik duymadın sitemlerine hep aynı cevabı veririm .. kusura bakmayın motor kullanırken duymuyorum ..

sence cidden duymuyomuyum .. bal gibi duyuyorum adam yolun ortasında BARIŞŞŞŞŞŞ diye böğürüyo :cherry: 10 kere bu böğürmeye cevap versem 11.de dikkatim dağılır bunu biliyorum ..

çok önemli ise cep telefonum var adresim belli isteyen beni 2 dakikada buluyo .. bu yüzden sürüş güvenliğimi tehdit eden ne varsa ben onu hayatımdan bertaraf ediyorum ..

sebebi çok açık hani 40 yılda bir motor kullansam diyecemki olm olasılık çok düşük ama 12 ay all year raund biniyorum bu merede yılda ortalama 50.000 km civarı yılda 1 kere düşsek bu yüzden ki olası bi ihtimal ...ne gerek var

bu yüzden tüm 2 teker tutkunlarına sürüş güvenliğini tehdit edici hareketlerden uzak durmalarını öneriyorum ..

COQ

Motosiklet Eğitmeni
BBRR;
yazdiklarin mantikli ve benim buraya uye oldugum gunden beri savundugum fikirlerle ortusuyor.

Fakat konu bu degil.
Sen meseleye ortasindan daldigin için tartistigimiz seyi de yanlis anliyorsun.

Bu topigi açmaya baska bir topicteki tartismadan sonra karar verdim.

O diger topicte ki tartismanin konusu ise, hemen her ay açilan,
"selam verdim almadi"
mevzusuydu.

Biz o konu uzerine,
belirli bir selamlasma seklinin belirlenmesinin mantikli olacagina karar verdik.
Amaç bir karmasayi ortadan kaldirmaktir.
Ustelik hemen dunyanin heryerinde selamlasma belirli sekillerde yapilir.
Sol eli gidondan bir-iki saniye çekmek surus guvenligi açisindan çok da buyuk bir tehlike olusturmuyor aslina bakarsan.
Olusturacak bir durum varsa da selam vermezsin olur biter.
Dinimiz kolaylik dinidir.:cherry:

Bir de asil onemli nokta, biz bu selam olayini sadece motosiklet uzerinde degil, farkli durumlarda ve mekanlarda da kullanabilmeliyiz ki birbirimizi taniyalim dedik.

Yani ortak bir selam sekli bizi birbirimize tanitacak onemli bir unsurdur.
Bu sempati yaratan bir davranis biçimidir.
Birlikte sorunlarla mucadelede atilacak adimlardan ilkidir.
Ortak bir duyguyu, ortak bir davranis biçimini gelistirebilmek, ortak bir akilla hareket etmenin de onunu açacaktir.

Bu benim, zavalli beynimle bulup, uygulamaya çalistigim bir teori degildir.
Bu,bugun mutlu motosikletçilerin yasadigi ulkelerde, yillardir uygulanan ve sonuç vermis bir yontemdir.

Yani yeni bir sey icat edip, Turk motosikletçisinin uzerinde deniyor degilim.
Var olan ve olumlu sonuçlarini gordugum bir olayi, ulkemde de yayginlastirmak istiyorum.
:wiinkk:

Konu bundan ibarettir.
Hala itirazi olan arkadaslar, tum demokratik yontemler denendikten sonra, balyozla ikna edilecektir.:p

Yani yeni bir sey icat edip, Turk motosikletçisinin uzerinde deniyor degilim.
Var olan ve olumlu sonuçlarini gordugum bir olayi, ulkemde de yayginlastirmak istiyorum.

Konu bundan ibarettir.
Hala itirazi olan arkadaslar, tum demokratik yontemler denendikten sonra, balyozla ikna edilecektir.:p

Abi bir şey soracağım. bu 2 parmak açık sadece
motorcular arasında mı kullanılıyor avrupada.
motosiklet sürücülerine mi has. oto sürücüleri veya
yayalar bisikletliler yapmıyor mu karşısındakine naber, selam, burdayım anlamında.

eğer öyleyse tamamdır. kapalısını yapabilirim açığını yaparsam şu sıralar yanlış anlaşılır.

yandan v yi demiyorum . sonuçta jeep te giden adamda yine yandan v yapabilir oturuş pozisyonundan dolayı kolayına kaçtığı için

eğer avrupada sadece motoculara has bi olaysa V biz de avrupaya uyup motoculara has bu hareketi yapabiliriz. fakat avrupada bu hareket zaten tüm insanlar tarafından kullanılıyor diye düşünüyorum. avrupada motoculara has değil ki biz de motoculara has olsun

S.a Arkadaşlar Ben Önce Çok Kısa Bir Korna Sonra Kafa İle Selam Veriyorum..:) :)

ÜLKEMİZDE 2 parmak yapsan pkk yandaşı sanarlar.! Ayak selamı versen o ne demek looo ayak gösteriyi bize diyip dövmeye kalkarlar :mrgreen:

MkD

iki parmagın kullanım alanı cok ya
japonların fılan anime kısa filmleri oluyor meshur onune gelen zafer işareti yapıyor
pokemonda bile yapıyolardı yanı

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Abi bir şey soracağım. bu 2 parmak açık sadece
motorcular arasında mı kullanılıyor avrupada.
motosiklet sürücülerine mi has. oto sürücüleri veya
yayalar bisikletliler yapmıyor mu karşısındakine naber, selam, burdayım anlamında.

eğer öyleyse tamamdır. kapalısını yapabilirim açığını yaparsam şu sıralar yanlış anlaşılır.

yandan v yi demiyorum . sonuçta jeep te giden adamda yine yandan v yapabilir oturuş pozisyonundan dolayı kolayına kaçtığı için

eğer avrupada sadece motoculara has bi olaysa V biz de avrupaya uyup motoculara has bu hareketi yapabiliriz. fakat avrupada bu hareket zaten tüm insanlar tarafından kullanılıyor diye düşünüyorum. avrupada motoculara has değil ki biz de motoculara has olsun

Bu sadece motosikletçilere has bir selam.
Ornegin ben otomobil kullanirken de karsilastigim motosikletliye bu selami veriyorum.

Bu sadece motosikletçilere has bir selam.
Ornegin ben otomobil kullanirken de karsilastigim motosikletliye bu selami veriyorum.

tamam abi bizde de olabilir o zaman. şimdilik biraz tahlikeli duruyor ama yan v ye pek kızmazlar sanırım.

dayak yersem çoq canım acıdı diye ararım seni:cherry:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
tamam abi bizde de olabilir o zaman. şimdilik biraz tahlikeli duruyor ama yan v ye pek kızmazlar sanırım.

dayak yersem çoq canım acıdı diye ararım seni:cherry:

:)

Yahu sonuçta motorcu, motorcuya verecek bu selami.
Yani selami alan da veren de ne anlama geldigini bilecek zaten.
Iyice oturuncaya kadar, simdilik sadece motordan motora verin.
Zamanla hersey yerli yerine oturacaktir.

:)

Yahu sonuçta motorcu, motorcuya verecek bu selami.
Yani selami alan da veren de ne anlama geldigini bilecek zaten.
Iyice oturuncaya kadar, simdilik sadece motordan motora verin.
Zamanla hersey yerli yerine oturacaktir.

evet bir süre sonra her motosiklet sürücüsü kullanmaya başlar .

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Saniyorum, seçenekleri 2 ye indirme konusunda anlastik.
Bu iki isarete ilave edecek kimse varsa, ya simdi konussun, ya da sonsuza kadar sussun.:cherry:

selam.jpg

bitisik.jpg

Ilave edecek bir seyiniz, ya da itiraziniz yoksa, anketi açiyorum.:wiinkk:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Acamaz acamaz :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar