Sonuçlar:
01. Valentino Rossi ITA Fiat Yamaha Team 44min 32.882 sec
02. Jorge Lorenzo SPA Fiat Yamaha Team 44min 35.298 sec
03. Dani Pedrosa SPA Repsol Honda Team 44min 45.282 sec
04. Andrea Dovizioso ITA Repsol Honda Team 44min 59.212 sec
05. Loris Capirossi ITA Rizla Suzuki MotoGP 44min 59.421 sec
06. Toni Elias SPA San Carlo Honda Gresini 45min 1.168 sec
07. Mika Kallio FIN Ducati Marlboro Team 45min 3.066 sec
08. Marco Melandri ITA Hayate Racing Team 45min 4.639 sec
09. Chris Vermeulen AUS Rizla Suzuki MotoGP 45min 4.791 sec
10. James Toseland GBR Monster Yamaha Tech 3 45min 11.229 sec
11. Aleix Espargaro SPA Pramac Racing 45min 19.555 sec
12. Randy de Puniet FRA LCR Honda MotoGP 45min 24.923 sec
13. Niccolo Canepa ITA Pramac Racing 45min 36.080 sec
14. Gabor Talmacsi HUN Scot Racing Team MotoGP 45min 55.229 sec
Şu 14 yarışçıya baktım da 11'i şu veya bu şekilde en az bir kez şampiyonluk yaşamış. Hepsi çok kaliteli isimler. Ama gel gör ki, ister 125cc şampiyonu ol, ister 250cc, isterde WSBK, Motogp'de tutarlı bir seviyede ilerlemek çok zor.
James Toseland ve Colin Edwards'ın ikişer WSBK şampiyonluğu var, ama henüz MotoGP'de galibiyetleri yok.
Kendilerini gösterenler hep 125cc ve 250cc sınıfında da başarı elde eden yarışçılar oluyor.
Geçen sene bir kez Wildcard ile girdiği MotoGP'de birinci olmuştu diye hatırlıyorum.3 kez WSBK şampiyonu olan Troy Bayliss'e baktım, MotoGP'de en iyi derecesi altıncılık.
Çok yoğun olduğumdan MT'ye eskisi kadar giremiyorum ve başlığı güncelleyemiyorum. Ayrıca WSBK'nın MotoGP'ye göre daha ilgi çekici olduğuna ben de katılıyorum. MotoGP eski popülerliğini yitirdi bence de, çoğu insan artık Rossi için izliyor.Zaten Motosiklet.net içinde MotoGP sayfası WSBK kadar ilgi çekmiyor. Sezon tamamlanınca BOY yılın enlerini yazar o kadar.
Bir ara Rossi Isle Of Man TT yarışına katılacak mı, katılırsa ne yapar muhabbeti vardı. Güvenlik nedeniyle WSBK'ya katılmayan adam TT'ye hiç katılmaz. Bu sene ilk defa TT yarışlarını izlemeye gitti ve "çok yüksek sürat olduğu, birçok farklı tekniğin kullanıldığını ancak teknikten daha çok önemli olan şeyin cesaret olduğunu" söylemişti. TT yarışçıları gerçekten olağanüstü insanlar. Rossi bence kendi sınıfının en iyisi ama diğer yarış sınıflarında aynı başarıyı göstermesini beklememek gerek çünkü tüm yarışlar çok farklı.Rossi SBK da yarisamaz.
Adam guvenlik manyagi.
Tracking control gibi sistemlerin kullanılmasına en çok Rossi karşı çıkıyor. Bu sistemler sayesinde sürücü performansı arasındaki fark neredeyse eşitleniyor. Dünkü çömezler bu sistemler sayesinde Rossi kadar gidebiliyor, o yüzden Rossi her zaman bu sistemlere karşı olmuştur.Su çekis kontrol carti curtu falan icat edilmeseydi Rossi'nin karizmayi çoktan çizmislerdi aslinda. Gozu pek pilotlar var aslinda Gp de. Ama onlarda motosikletle eskisi gibi oynayamiyorlar.
Ben böyle birşey yapacaklarını hiç sanmıyorum, çünkü çok saçma.Gp de yarisan prototip motorlarin yanina, piyasada satilan binlik motosikletleri de koyup birlikte yaristiracaklarmis.