Hocam Keşke İstanbulda olsandan O 2.000 Km de cıkaracağın yağı ben alsamda üstüne 4.000 de ben kullansam. Eğerki dediğin marka modeli alıp kendin değiştirirsen Ben sana söyleyim 6.000 km bir değiştirmende hiçbir sakınca yok. Arabalar 20.000 km bir değiştiriyor. Onların kullandığı yağ bizimkinin yarısı kalıtesinde. Bu israftan vazgecin.
Onca teknik incelemeler sonrası verilen kararlarla Servis kitabcıklarında bile adamlar 6.000 km bir değiştirin diyor düşününkü yamalube diye bi yağ var Yamahanın. Sonuçta satıcaklar bu yağı derdiki her 500 km bir değiştirin yağı. Bu ışler gerçekten çok çok teknik incelemeler sonucu karar veriliyor kaç km bir değiştirilmesi gerektiği felan. İsraf etmeyelim Dünya tükeniyor....
SAğlıcakla kal.
hocam ben istda 2 yıl boyunca dandik çin malı scooter ile 25000 km yol yaptım ve en son ustamın bana söylediği 1000 km de bir yağını değiştirecen bu motorların yoksa krankı eline alırsın lafıydı

hakkaten de 1000 km de bir yağını değiştirdikten sonra o motorların bile baya performans verdiğini gördüm.tabi eşşekten inip ata binince yani YBR sahibi olunca ister istemez eski alışkanlıklarımız devam ediyo

haklı olabilrisin yağ değişimi konusunda 6000 e kadar yağda ve dolayısıyla motorda problem çıkmayabilir ama ben yinede temkinliyim bu konuda 1000km den sonra 3000-4000 arası yağımı değiştiririm gibime geliyo

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:36 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:36 PM ----------
Arkadaşlar merrhaba,
Dün beni görmeyen bir arabanın neticesinde kırık bir sağ kol ile evde oturuyorum. Darbeye göre ucuz atlattığıma sevinmeliyim herhalde. Bana kazadan sonra ilk söylediği ben seni hiç görmedim oldu, klasik. Belirli bir süre işe de gidemeyeceğim. Umarım bu son olur, kalın sağlıcakla.
kardeş geçmiş olsun...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:39 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:36 PM ----------
öyle diyorsunuz da, en kaliteli yağlar kullanılsa bile 3000 km den sonra motor şakkıdı şukkudu kaşık oynuyor, sesi değişiyor aletin. bu arada hangi kullanım kitapçığı yahu bu? birkaç kişiden 6000 km yağ değişim aralığı meselesini duydum lakin benimkinde 3000'de bir değiştirin diyor. city lerin kitapçığı farklı mı acaba?
son olarak yamalube yağlarına maalesef o kadar güvenemiyorum. Yamaha kendi motosikletleri için dandirik yağ tavsiye etmez diye düşünüyor insan ama bir yandan da bahsettiğim şakırtıların en erken başladığı yağ da bu yamalube.[/QUOTE]
hocam bendeki 2009 city kitapçığında 1000km ve 6000km de yağ değiştirileceği yazıyo ve tabi ondan sonraki her 6000 kmde.yamalube konusunda katılıyorum sana benim ustada aynı şeyi söyledi yamalube nasıl diye sorduğumda.genelde yamaha cılar performansından memnun değil dedi onun için castrol power ve mobil koyuyoruz motorlara dedi.
saygılar...