Konu hakında başlık var ama bakıyorum da buraya yazan cbf kullnıcılarının hiç biri yorum yapmamış... (Görmemiş olabilirler.)
İlk fotolar Funda nın alıştırma fotoları. (Motor hareket halinde iken foto cekemiyordu.))
Pazartesi gunu Adanaya Amcamları ziyaret edip geldikten sonra depoyu fulleyip.Km yi sıfırlıyorum. Bu arada Adana git gel ve gezmelerimiz sonucu Ekonomik kullanımda 200 km de 5.5 lt yakmış.
Kargıpınarında oturan ablamlara ugradık. Bir gece burada kalıp Sabah erken yola cıkacagız.
Benzinimizi aldıgımız Mezitli Shell den kargıpınarına 25 km olmuş. Yola cıkma zamanı..
Artık benimde Top casem var. Shade Marka 40 lt lik. Motor kucuk olmasına ragmen guzel durdu.. Depo üstü cantamıza da yeterince dolu.
Kanlıdivane ye küçük bir ziyaret. Devamında yoldan kareler...
Silifke Karaman yol ayrımı.... Buradan sonrası yollar zorlu olacak...
Silifke kalesi.
Hepimizin cok iyi bildigi Keklik Kafe... Ayrıca buradaki Petrolde Ermenek yolu soruyorum. Sagolsunlar cok yardımcı opldular. Ermenek yolu bakımda oldugu için cok tozlu ve mıcırlı oldugunu soylediler. Birde karayolları haritası verdiler... Buradan :tesek sunuyorum. Silifke Shell personeline
Yolun zorlu olacagını tahmin ediyordum ama bukadarını beklemiyordum...Hava aşırı ruzgarlıydı. Karamana kadar bazan sagımızdan bazan karşımızdan olmak üzere sürekli rüzgar yedik
Göksu nehrinin guzel manzaraları eşliginde Degirmendere' ye geldik ve ilk molamızı verdik.. Menude Sıkma ve ayran vardı. Okadar acıkmışız ki foto cekmeyi unuttuk.
Yola cıkmak uzereyken ekir geldi. (Hepsini bize vermediler) Tadımlık aldık.
Yoldan kareler ve Tabelalar..
Mut Shell de tekrar depomuzu fulluyoruyoruz. 167 km yol yapmışız ve ne tesaduf yine 5.5 lt benzin aldı. 18 tl.
Sertavul dayız. Setavulun meşhur Et lokantalarından birine oturduk. Menü sac kavurma Coban salata suzme yogurt ve petek bal.. Afiyet olsun..
Yola devam
Kazımkarabekir, Guneysınır ve Sarıoglan'ı gecip Hadim yoluna geliyoruz. Torosların arasından gecen yolun fotoraflayabildigimiz bir bölümü.
Hadim'e iyi ce yaklaştık.
2.5 yılımın gectigi Hadim meslek yuksek okulu.
Yol yorgunu olmamız nedeni ile kısa bir hadim turundan sonra Belediye oteline yerleşiyoruz. Fotolar ertesi gunun sabahından. Ve işte süpriz. Arka lastigimiz patlamış. Fundayı bırakıp Hadim Shell'de lastigi şişirmeye gidiyorum. Gitmişken bir de benzin aldım.
Burada Tam görünmüyor ama gezi başlangicindaki foto ya bakarak 356 km yol katendigimi görüyorum. 167 km de depoyu fullemişdim. 7 lt . 24 tl aldı. Lastigimiz cok az hava kaçırıyordu. yaptırıp yaptırmamak arasında kararsız kaldık. Yol durumumuzun ne olacagını bilmiyorduk ve yanımızda hiç latsik tamirat malzemesi yoktu. Zaman kaybedecegimiz belliydi ama yine lastigi yaptırıp oyle yola devam kararı aldık ve lastigi yaptırdık... Lastikci sedece yamayı yaptı. Jantı sokup takma işlemini kendim yaptım
İşte Doga harikası Yerköprü Selalesinden görüntüler
Yolda zinciri fazla gerdigimi farkettim ve burada kücük bir zincir ayarı yaptım. Sonrasında dönüş yolu...
Karaman da yemek molası verdik. Bu mola dönüş yolunda verdigimiz son mola oldu. Göçmen Afet evlerine kadar durmadan geldik. Karaman dan. Erdemliye 3saat 15 dakikada geldik. Bu sure Giderken gecen zamanın neredeyse yarısı kadar
Yol kenarında Cilek satan silifke halkı. Ekmegini taşdan cıkartan köylülerimiz..
Konyadan aldıgımız cam sakızı coban armaganı hediyeler.
Toplamda 724 km yol yaptık.
Mersin İmam hatip lisesinin karşısındaki Shell de Depoyu tekrar fulledim. Dönüş yolunda başka yerden benzin almadık. Dönüş yolunda 9.2 lt benzin yakmış.. 30tl.
Torosların eteginden giden virajlı yollarda motor kullanmak gercekten cok zevkli oluyor. Motorumuzyol boyunca bizi hiç üzmedi.... Yorumlarınız şimdiden teşekkürler.... Arkadaşlar photobucket dan foto atmayı ilk defa deniyorum inşallah fotolar görünür....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:39 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:38 PM ----------
Gezgin_33 ;
Bence gayet şık olmuş depo kılıfın, kırmızı cbf ile süper uyumlu olmuş :cat:
::thanks:::thanks:::thanks:::thanks: