2006 model f650gs sahibi oldum ve çok memnunum, almadan önce çok araştırdım transalp ve dl650 arasında gittim gittim geldim, önceki kle500 deneyimimden sonra endurolardan korkar oldum, benim için 1.72 boy ile diğer endurolar hayal gibi... yüseklikleri ve ağırlık merkezlerinin yukarıda olması özellikle duruşlar kalkışlar ve rampalarda kabusa dönüştürmesi bir felaket (kle500'ü aldığım gün mecidiyeköy'ün göbeğinde ilk trafik ışıklarında sağa yatmam yattıktan sonra kalkamamam, o insan selinin bana bakışları ve birinin sağ fren kolunu elime tutuşturması vs vs

) f650gs benim motorum.
Servis ve parça konusu işin en önemli kısmını oluşturuyor ancak borusana gitmek şart değil gibi, çok kıymetli bmw ustaları sayesinde bu sorunu aşabiliyorsunuz tabii ustanın niteliği ve niceliği çok önemli... Geçenlerde 6000 km de olmasına rağmen uzun süre yatmasından dolayı (normalde 10.000 km de bakımı) yağını ve yağ filtresini değiştirdim (yağ filtresini yurt dışından bir arkadaşım getirmişti) ve 150 tl civarında tuttu. Diğer markalarında bakım ve parça masrafları çok farklı değil.
Titreşim konusuna takılmıyorum dragstardan sonra çok daha konforlu geldi...sorun olabilecek bir titreşim yaşamıyorum, kişiye göre değişebilir bu durum.
ABS 3 defa devreye girdi ve her birinde beni büyük bir beladan kurtardı.
Yakıt ekonomisi mükemmel ilk scoterım 150 mondial ile aşağı yukarı aynı yakıyor...
Ön camdan aşan rüzgar deli ediyor ama özen plexi de uygun fiyatlara bu sorunu aşan çözümler mevcutmuş en kısa zamanda ziyaret edeceğim.
Sesine bayılıyorum tak tak tak hızlandıkça da taka taka taka taka.........)
İlk izlenimlerin bunlar, arkadaşlar yeterince aydınlatıcı bilgiler vermişler zaten sağolsunlar varolsunlar...