fotoraflarınızı ilgiyle takip ediyorum yolunuz açık olsun:rendeer:
sağolun varolun sağlıcakla kalın

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:26 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:23 AM ----------
tebrikler çok güzel gezi diyeceğim ama alayı kütük bir gezi hasan abi:mrgreen:
otele 300 küsür, petraya giriş 110, cacık 8, vs vs vs...ve aklımda kalmayan daha uçuk fiyatlar

r:
abi bunların alayı üçkağıtçı olmuş.aslında bizim geri fethetmemiz lazım oraları, yoksa bu imansızlar yarınbirgün bizi sokmazlarda o topraklara

r:.israillilerin dil inatından bahsetmişsin, bizde her gelenin dilini öğrenelim diye yırtınıp duruyoruz, var bu işte bi terslik:silent:.
küçük ama büyümüş kızın yüzünde yorgunluk gördüm ben abi.Allah yardım etsin
daha yazacak konuşacak çok şey var ama resimlere tek tek bakarak olması lazım, belki hepsinde hakkında konuşmak istediğim vardı ama yaşlandık galiba beş dakika önce baktığım resmi unutur oldum:mrgreen:
inşallah adanada misafir edersek, beraber bakarak konuşuruz artık:cat:
yolunuz açık olsun, yeni resimleri bekliyoruz:rendeer:
abiciğim her sözüne katılıyorum birgün inşallah diyorum:cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:29 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:26 AM ----------
ve artık son bölümü yayınlayalım da sabrınızı zorlamayalım aslında daha 200 resim var
ama sizleri meşgul etmek istemem son kareler
Hz Ömer Camii aslında eskibir kilise ömer retore ettirmiş cami olarak kullanılmış
aslında hiç birşey değişmemiş sonuçta insanlar allaha ibadet etmişler bugün avrupada
camiden kiliseye dönüşmüş onlarca cami var.üzülmüyorum nihayetinde ibadet yapılıyor

Komutanımızın makam aracı osmanlı dan yadigar kalmış.. :heart:

Peygamberimiz Hz Muhammed in dinlendiği konakladığı han'a gidiyorum. :heart: .
Peygamberimiz 10 yaşındayken buraya amcasıyla ticaret yapmaya geliyor Rahip Bahira
onu ilgiyle izliyor bu çocukta birşeyleri görüyor takibe alıyor ama endişeli bir bulutun
Muhammed e gölge ettiğini o nereye giderse bulutun onu takip ettiğini görünce
onu kucağına alıp öpüyor ve amcasına bu çocuk İncil in müjdelediği Muhammed tir
onu burdan hemen uzaklaştır zira tanınırsa yahudiler tarafından öldürülebileceğini söylüyor.
Onu koruyup kolluyor.Ve işte peygamberimizin dinlendiği yer...

Bahira nın kilisesi..

Bahira nın evi..

4000 yıllık bir şehrin sokaklarında dolaşmak insanı heycanlandırıyor.halk hala bu evlerde yaşıyor..

Busra tamam artık hızla Türkiye ye dönüyoruz...

Bushra etiketleri , birkaçını alıyoruz...

Bushra güzel bir kent yolları düzgün evleri güzel.insanları medeni konuksever

Zafer Ağa buldu adamını..

Şam ı hızla geçtikten sonra Hama dayız..Hama diktatör-Hafız Esad a-baş kaldırmış
onurlu bir kent.Gazetcilik yaptığım yıllar buraya girememiştik zira katliamın boyutu bir hayli
yüksekti.Şehir tanklarla vurulmuş halk katledilmişti.Sonra Hama halkına 100 yıl ceza verildi devlet hizmeti
100 yıl buraya gelmeyecekti,yol yapılmayacak , taş üstüne taş konulmayacaktı bu bir süre böyle devam etti
diktatör Esad ölünce bu yasak kalktı...
Şehir bir Osmanlı Türk şehri su çarkları çok güzel sarı pilavı da..

Eyvah ağama birşeyler oluyor çiçeklerle ilgilenmeye başlıyor
http://img177.imageshack.us/img177/resim586medium.jpg/1/w800.png
Şehre doyamadan ayrılıyoruz...Cilvegözü sınır kapısından ülkemize giriş yapıyoruz.
Nazikçe karşılanıyoruz.Memurların hepsi tanıdık işimiz kolayca halloluyor.
Zafer le yolda ayrılıyoruz çünkü onun yolu daha uzak Reyhanlı-Antep 210 km.
kal ısrarlarımı kabul etmiyor güle güle güzel insan Adana nın Antep in ağası güzel
bir geziydi herşey için teşekkürler...Ağam evine sağ salim ulaşırsın inşallah....
Haberini alıyorum ulaşmış..
Gezi Sonucu ve Yorum
Ürdün ve Suriye halkının güzelliklere hiç bir katkısı yok bu coğrafyanın güzellikleri
Bizans ,Pers,Osmanlı eserleridir.Suriye çok berbat ,dünyada para için herşeyi yapabilen
bir millet kim diye sorarlarsa rahatlıkla Suriye derim ekseriyet böyle..Ama iyi insanlar da
var..Kapılar tam bir soygun yeri Suriye girerken para ödüyoruz terkederken para ödüyoruz
buraya 2. ve 3. aylarda gitmek gerekir yazın asla gitmemek lazım Suriye ve Ürdün çok pahalı
ülkeler onlar da uyanmışlar kapılar işkence kapısı..Yemek konusunda Ürdün ve Suriye sunıfta
kalır ben 9 gün boyunca yoğurt,salatalık,kaysı ve muz yedim Akabe de tesadüfen kurufasülye
bulunca daldık o da güzeldi toplam 4000 km yol yaptık ve 1000 dolar civarında para harcadık
gezinin espri kelimesi MÜŞKÜLAT en çok kullanılan kelime SUAL kelimesi oldu.zira her yol soruşta sual
kelimesini kullandık.Uykusuz kalıp siteye gezi sunumlarını atan sevgili KAAN'a ve KEREM'e teşekkürler.
sabırla sunuyu izleyen ve yorum yazan arkadaşlarada teşekkürler hoşça kalın :heyo: :supz: :heart: