Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

MESLEK YAZIYOR MAKİNA TEKNİKERİYİM. ESPİRİ GÜZEL BİR ARA HATIRLAT ALET TAKIMLARINDA EN GEREKLİ NELER SANA LİSTE ÇIKARAYIMM :)

...............

Espiri nerde ?
Bu arada teşekkürler hagi takımın lazım oldugunu hangisinin lazım olmadığını biliyorum .:wiinkk:

Arkadaşlar bu hafta sonu motorun tüm rulmanlarını değiştireceğim.
Bu konuda bilgisi olan ve dikkat edilmesi gerken konu varmı.
Birde blok iki parça olduğundan aradaki sızdırmazlık için ne yapılıyor ybr125 için.
Motor açılırken ilk söküm nerelerden başlanır ve hangi işlemler uygulanır.
Lütfen bu konuda tecrübeli veya bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum.
Kafa karıştırıcı mesajlarda atmayalım

Daha basit anlatalım :)

Buradan servis kitabı indirilir ;

http://www.motosiklet.net/forum/mt-...amaha-ybr-125-servis-el-kitabi-ingilizce.html

Sonra bu ybr krank bilyalarını değiştirme konusuna bakılır yardımcı olması için ;

http://www.motosiklet.net/forum/mt-...-ybr-krak-biyalarini-degistirdim-resimli.html

Hadi kolay gelsin :wiinkk::wiinkk:

Merhaba arkadaşlar. 2006 YBR kullanıyorum. Şu an 27600 km'de. Sabahları marşa tek basmada çalışıyor 4-5 dk. lık bir yolum var, problemsiz gidiyorum. Saat 4'te işten çıktığımda yine çalışıyor fakat 100mt. sonra stop ediyor. Yedek depoyu açıp bir süre bekleyince çalışıyor. Bu yüzden çalıştırmadan yedek depoyu açmaya başladım fakat yine aynı problem devam ediyor. 10 gün önce yamaha servisinde durumu anlattığımda karbüratördendir, hallederiz dediler fakat problem devam ediyor. Ben benzinde pislik olabileceğinden şüpheleniyorum, fakat işin garibi hiç bir yerde olmazken işyerinden her çıkışta bu problemin olması kafamı karıştırıyor. Çocuklar tüm düğmeleri ile oynuyor, gaz teli ile oynuyorlar, onunla bir alakası olmaz sanırım.
Önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar. 2006 YBR kullanıyorum. Şu an 27600 km'de. Sabahları marşa tek basmada çalışıyor 4-5 dk. lık bir yolum var, problemsiz gidiyorum. Saat 4'te işten çıktığımda yine çalışıyor fakat 100mt. sonra stop ediyor. Yedek depoyu açıp bir süre bekleyince çalışıyor. Bu yüzden çalıştırmadan yedek depoyu açmaya başladım fakat yine aynı problem devam ediyor. 10 gün önce yamaha servisinde durumu anlattığımda karbüratördendir, hallederiz dediler fakat problem devam ediyor. Ben benzinde pislik olabileceğinden şüpheleniyorum, fakat işin garibi hiç bir yerde olmazken işyerinden her çıkışta bu problemin olması kafamı karıştırıyor. Çocuklar tüm düğmeleri ile oynuyor, gaz teli ile oynuyorlar, onunla bir alakası olmaz sanırım.
Önerilerinizi bekliyorum.

Benzin deposu kapağındaki ufak delik tıkanmış olabilir mi acaba, kontrol ettiniz mi?

Kontrol etmedim, teknik bilgim çok zayıf maalesef, hiç aklıma gelmedi. Nasıl farkedebilirim tıkandığını?

arkadaşlar az önce farkettim benim motorda biraz ilerleyip debriyajı sıkınca arka zincir hafif oynuyor ama çok değişik alışılmışın dışında yani bunu benmi ilk defa farkettim normalmiydi yoksa bi sorunmu vardır ya ?:S

Kontrol etmedim, teknik bilgim çok zayıf maalesef, hiç aklıma gelmedi. Nasıl farkedebilirim tıkandığını?

Depo kapağındaki delik depodaki havanın dış hava basıncı ile dengelenmesini sağlar, eğer bu delikte bir tıkanma vaya depo kapağında yanlış orturmadan kaynaklı bir sıkıntı varsa karbüratör vakum yapamayacağından benzin çekemez ve motor stop eder...

Bence depo kapağı olmadan deneme yapın önce, sorun oradaysa belli olur.

Depo kapağındaki delik depodaki havanın dış hava basıncı ile dengelenmesini sağlar, eğer bu delikte bir tıkanma vaya depo kapağında yanlış orturmadan kaynaklı bir sıkıntı varsa karbüratör vakum yapamayacağından benzin çekemez ve motor stop eder...

Bence depo kapağı olmadan deneme yapın önce, sorun oradaysa belli olur.

Teşekkür ederim, deneyeceğim.

arkadaşlar az önce farkettim benim motorda biraz ilerleyip debriyajı sıkınca arka zincir hafif oynuyor ama çok değişik alışılmışın dışında yani bunu benmi ilk defa farkettim normalmiydi yoksa bi sorunmu vardır ya ?:S

bana normal gibi geldi ama belki zincirin gerdir me istiyodur daha detaylı yazarsan :wiinkk:

benim ybr den yüksek devirde sanki bana motordan bi şarıldı sesi geliyor bunlar sibop sesi deil bana göre bu ses ybr lerin hepsinde var ama benimkinden falz geliyor ne sesi olduğunu bulamadık bilen var mı ? motor 23 binde performansı aynı

benim ybr den yüksek devirde sanki bana motordan bi şarıldı sesi geliyor bunlar sibop sesi deil bana göre bu ses ybr lerin hepsinde var ama benimkinden falz geliyor ne sesi olduğunu bulamadık bilen var mı ? motor 23 binde performansı aynı

bence sana öyle geliyordur:wiinkk: ybrlerin hepsinde bi ses olur üst devirlerde bu sorun degil bence tabi bide yakından bakıp incelemek lazim:wiinkk:

çin mallarini adamlar belki kafalarina göre topluyolardir ondan manuel çikartamamaişlardir:cherry::cherry::cherry:

2007 Ocak ta alınma ilk sahibinden 39.000 de motör sıfırlanmış cbf ybr ile takas olur...:queen:

sahabısı enayi 2000 kmde bir servise gitmiştir...kerizlik işte...:p

2007 Ocak ta alınma ilk sahibinden 39.000 de motör sıfırlanmış cbf ybr ile takas olur...:queen:

Seni buralarda görmek ne büyük onurr....:cherry::cherry:Hayirli olsun abi yeni motorun:wiinkk::rendeer:

Seni buralarda görmek ne büyük onurr....:cherry::cherry:Hayirli olsun abi yeni motorun:wiinkk::rendeer:

galiba bu sitedeki ilk ybr sahabı benim...2004 eylüldü galiba...:cat:
gencler bilmez...:p

][/

heytt bee...işte nostaliji diye buna denir...2004 EYLÜL doğru hatırladım...fiyatlara bakarmısınız beyler...bana Beldeyamadan gelen mail buydu...cevaben...sonra Beldeyama Genel Müdür Hayri Bey Satış Müdürü Halil Abi ve Nihat abiyle kaynaştım...ogün bugün görüşürüz...

Sn. Mete Aysal,

Ailenizle birlikte hayatta başarılar ve mutluluklar dileriz.
Yamaha YBR125 modeline olan ilginiz bizi oldukça memnun etmiştir. Sizin de çok istediğiniz YBR125 model motosiklet sahibi olmanızı biz de arzu etmekteyiz.
Bu amaçla satış bölümü ve şirketimiz yönetimiyle yapılan görüşmede talebiniz değerlendirilmiş ve normal satış sistemimizin dışına çıkılarak size YBR125 satışı için aşağıdaki koşulların uygulanabileceğine karar verilmiştir.

Liste fiyatından yaklaşık %15 indirim yapılmış ve peşin fiyatına 1 peşin 12 taksit yapılmıştır.

Peşinat 150.000.000
Taksit sayısı 12
Taksit tutarı 232.000.000
TOPLAM TUTAR 2.350.000.000

Taksitlendirme için kredi kartınız kullanılacaktır.
Satış fiyatına plaka ve ruhsat masrafları dahildir.

Yamaha YBR15'i satın almaya karar verirseniz satış işlemi İstanbul'da bulunan Yamaha yetkili satıcılarımızdan birtanesinden gerçekleştirilecektir.

Saygılarımla,

Nihat Çadırcı

Bu arada ben eski bir KOÇ çalışanıyım...torpil şekli...indirim ordandı...:p

-----Original Message-----
From: mete_aysal
Sent: Tuesday, August 31, 2004 3:50 PM
To: Nihat Çadırcı

bu arada fabrikaya ilk sorumu Mayıs 2004 te sormuşum...

devirle alakalı birşeyler var...bilginiz olsun...

----- Özgün İleti -----
Kimden : "Nihat Çadırcı"
Kime :
Cc : "Halil Karagülle" ,"Nurcan Yalçın Mörü"
Gönderme tarihi : 27/05/2004 10:02
Konu : RE: SATIŞ FİYATLARI

Sn. Mete Aysal,

Yamaha motosikletlere gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Mayıs ayında YBR125 modelinin fiyatı ÖTV ve KDV dahil 2.500.000.000 TL'dır. Haziran ayı fiyatlarımız henüz belirlenmedi, zam konusunda bugünden birşey söylememiz mümkün değil.

Satışımız bayilerimiz aracılığıyla olup İstinye'deki merkezimizden satış yapmıyoruz, satış için bayilerimizle görüşebilirsiniz.

YBR125'in azami yük taşıma kapasitesi 150 kg dır. Çıkabildiği maksimum hız ise 120 km/saat tir.
Motosikletin rodajında ise aşağıdaki gibi davranmak gerekmektedir;
0 - 150 km arası; motorun devrinin 4000 civarında uzun süre durmasından kaçının, bir saat çalışma sonrasında motorun soğuması için 5 - 10 dakika motoru durdurun. Sürüş esnasında sık sık vites değiştirin. Motoru sabit gaz pozisyonunda uzun süre kullanmayın.
150 - 500 km arası; çalışma sırasında motorun devri 5000'i aşmamalıdır. Sürüş esnasında gazı sonuna kadar açmayın.
500 - 1000 km arası; motor devrinin 6000'in üzerine çıkmasından kaçının.
1000 km üzeri; Sürüş sırasında hızı değiştirin, motor devrinin 8500'ün üzerine çıkmasından kaçının.

Saygılarımızla,

Nihat Çadırcı

ulan mokoko sedat sen çelik çomak oynarken ben ybrye biniyordum...:bounce::p

bu mesaj bu topikten alıntıdır...:bounce:

ha sağol bu arada canım kardeşim...bi 40.000 daha gider artık benim düldül...2007 ocaktan bu yana 39.000 devirdim şimdi 5 yıl kullanacak olmam garanti ölmez isek...:p

Moderatör tarafında düzenlendi:
ya metehandro bende ybr yi satıp cbf alayım dıyordum :S

almasam mı ya :D sırf koltugu daha rahat dıye cbf alacaktım ha :D 2008 model 5000 km de :D

:cat: Haklısın.
lachen_2.gif

Gültekin abi sana bir sey sorcam bu ön tekerden gelen ugultu sesi kesiliyormu ybr de kesılmıyormu ? gercekten sınırımı bozan bır ses gıy gıy gelıp duruyor daha 280 km deyım ilerleyen zamanda gecermi bu ses sizlerdede ses geliyormuydu öyle ,kimseden bu konuyla ılgılı ne t cevap alamadım..

ya sen git gül gibi makinayi sat ondan sonra böyle buralara gel nostalji yap şimdi ybr ye biniyo olsaydin belki60-70 bin kmlerde olcaktin ama gram yag eksilmeyecekti:p:mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar