Kingman önce geçmiş olsun. Diğer forum sitesinde de okumuştum sorununu ama burda biraz eksik anlatmışsın sanırım.
Yazdıklarından hatırladığım kadarıyla ilk başlarda rodaj kurallarına uygun gidiyordun fakat bir tanıdığın ustan sana motorun sağır kalmasın rodajda da olsan bağırtarak kullan demiş ve sende öyle yapıyorum demiştin. Hatta sorun çıkaracaksa rodajda çıkarsın garantiden yaptırırım o yüzden sürekli dip gaz yapararak bağırtarak kullanıyorum demiştin. Hatta hemşehrin Mustafa sana "hangi usta demişse sana onu yanlış demiş" dediğinde de ona da akıl verip "git bir çayını iç sana da anlatsın" demiştin. Yanlış anlama amacım seni karalamak yada yazdıklarının yanlış olduğunu söylemek değil, fakat rodajdayken motorum sağır kalmasın diye sürekli bağırtarak ve dip gaz giderek kullandığını söylüyordun. Sonradan motorum sağır oldu, gitmiyor diye üzüleceğime sorun çıkaracaksa şimdi çıkarsın diyordun.
Hatta orada yazdıkların aynen şöyleydi, yanlış anladıysam düzelt lütfen...
Alıntı1:
Bugün ustaya uğradım bana rodajla ilgili taktikler verdi.Adamın çok ilginç fikirleri var.Gazı kökle motor iyice açılsın diyo.Motoru zorlayabildiğin kadar zorla hiç korkma , yoksa ilerde niye hızlı gitmiyo diye ağlarsın diyo.İyice açıldığında bu motorla rahat 180'i görebilirmişim.Adam makine mühendisi , 40 yıldır bu işlerle meşgulmuş.Eğer motorda çatlayan patlayan bişey olursa garantide değiştirirsin diyo.Ama sağır kalırsa ömür boyu derdini çekermişim.Zaten ben de rodajda düşülen en büyük hatalardan birini yapmamaya çalışıyorum.Çok düşük devirli kullanıldığında motor hararet yapıyo ve bundan dolayı ilerde sağırlaşıyo.Artık motoru bağıttıra bağıttıra kullanmaya başladım.İnşallah ustanın dediği gibi iyi açarız motoru.
Alıntı2:
Zaten bizim öyle fazla hızla işimiz olmaz.160'tan sonra redline'a giriyo motor.Ondan sonrası bize lazım değil.Ancak bugün ustanın lafına uyarak biraz bağıttırayım dedim motoru.1 nci viteste 45 , 2 nci viteste 80'i görüyo.Eğer iyi açılırsa deli gibi hız yapacak bu motor.140'dan 160'a ok gibi firliyacak gibi geliy

hızlarıda ancak otobanda yaparız.Otoban harici hız yapmak bize yakışmaz.
Alıntı3:
Evet beyler sonunda motoru patlattım.Ustamın talimatıyla motoru iyi açmak maksadıyla çok zorladım ve şu an motor serviste motoru açılmak üzere beklemede.Beni nasıl bir süreç bekliyo bilmiyorum ancak yedek parça sıkıntısı falan olursa 1 ay motora binemiyebilirim.
Sonuç olarak dediğim gibi yanlış anlama beni, amacım seni yargılamak yada buna benzer bir şekilde karalamak değil ama başına gelen olayda senin de biraz kusurun var gibime geliyor. Bu demek değil ki motor süper ama sen mahvettin. Sonuçta o kadar araştırdın ve bazı sorunlar çıkardığını (özellikle yüksek devirde devir kesici olmadığından dolayı krank kırma) biliyordun. Tekrardan geçmiş olsun, inşallah en kısa sürede motorun yapılırda seninde tadın daha fazla kaçmaz.