Ehliyetsiz trafik polisine yakalandık

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
11.05.2009 tarihinde sabah işe gideken yol üzerinde sık aralıklarla trafik ekipleri çevirme yapıyordu, tabi bu çevirmeye bende dahil oldum ve ehliyetim yoktu, motorda, ruhsatta ve giyimimde hiçbir hata bulamadı, ehliyetinide ver diyince aha zıçtık dedim, kursa yazıldım bunlarda evrakları dedim ve gösterdim, omaz ehliyet diye tutturdu, olmadığını söyledim, çekeceğiz dedi, tüm dil dökmelerime rağmen ikna olmadı, sıcakların başlaması ile motosikletlet üzerinde yoğun çevirmeler başladı, ehliyetsiz kullaan çok uğraştırma beni dedi polis, ve çekici geldi parka çekildi. mahkemeye sevk edildim. bende çıkan masrafıda aşağıda belirtiyorum, Benim gibi düşünüp amaaan o kada araba içinde benimi çevirecek diye düşünen ehliyetsiz motosiklet kullanan arkadaşlara küpe olsun, ben dersimi aldım inşallah sizler almazsınız

Ödediğim Masraflar
EHLİYETSİZ KULLANMA CEZASI : 600 tl
TRAFİK CEZASI : 61 TL
ÇEKİCİ PARASI : 151 TL
PARK PARASI : 89 TL

TOPLAM : 901 TL - git gel için ödediğim taksi paraları hariç
EHLİYETSİZMOTOSİKLET KULLANANLARA DUYURULUR

geçmiş olsun.Allah kaza bela vermesin.En büyük derdin de, bu olsun!

tamam ehliyetsiz ceza suçtur ama bu çekici ve park parası neden bu kadar fazla anlamıyorum, limuzinle çekip 5 yıldızlı otel odasına park ediyolar sanki

çok geçmiş olsun :( :(

tamam ehliyetsiz ceza suçtur ama bu çekici ve park parası neden bu kadar fazla anlamıyorum, limuzinle çekip 5 yıldızlı otel odasına park ediyolar sanki

çünkü polis amcalar çorba parası alıyorlar heryerden çekiciden otoparktan vs vs

naptın be kardeşim içimcızz etti sabah sabah 900 ytl ne demek çogu insan o kadar maaş alamıyor dedigin gibi kulagına küpe olur artık geçmiş olsunn...

çok geçmişolsun kardeşim. umarım en büyük sorunun ve tek sorunun bu olur...
allah korusun ehliyetsiz motor kullanırken birine çarpsaydın daha kötü olurdu bide öyle düşün.. herşeyde bi hayır vardır.. sıkma canını

benim ehileyetim var - ruhsattada sıkıntı yok- yalnız kaskım biraz dandik.... Bunların haricinden benden polis bişey istemez dimi arkadaşlar......

Geçmiş olsun ama hak etmişsin..
Es kaza birisine çarpsaydın ve o çarptığın kişiye bir şey olsaydı seni ve kazaya karışan diğerlerinin sağlığını geçtim tüm ailen finansal anlamda batardı..Emin ol ev sattırır ehliyetsiz can zararlı kaza..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bizim ülkemizde ehliyet'in anlamı..Devlete ödenen para'yı gösteren makbuzdur...Yoksa önüne gelenin ehliyet alması şans işi değil...keske Ehliyet hakiki bilgi ehliyeti olsa..Keşke kolay kolay gecemesek bu sınavları ve hatalarımızı eksıklerımızı gorup tamamlasak..Boylece sahsı gorusumdur..kazalarda,hatalarda,emınolun azalacaktır..Konuyla bi alakası yok..:D

Ehliyetsiz trafiğe çıkanlara ders olsun...
Evet Türkiye'de ehliyet almak çok kolay bir şey, bu yüzden bu kontroller bazılarına saçma geliyor olabilir ama bir de şöyle düşünelim; "nasıl olsa ehliyet gerekmiyor" diye düşünerek daha çocuk yaşta bir çok küçük kardeşim trafiğe "dalıyorlar" ve hem kendilerine hem de başkalarına zarar veriyorlar. Sadece bunun önlenmesi için bile bence bu kontroller ve verilen cezalar çok yerinde. İlk kez polis amcaları kutluyorum :rendeer:

Geçmiş olsun arkadaşım. Arkadaşlar motosiklet ehliyetini ihmal etmeyelim, ödenecek cezanın 3'te biri fiyatına ehliyet sahibi oluyorsunuz, hem de kafanız rahat bir şekilde gezebiliyorsunuz motosikletinizle...

benim ehileyetim var - ruhsattada sıkıntı yok- yalnız kaskım biraz dandik.... Bunların haricinden benden polis bişey istemez dimi arkadaşlar......

Arkadasim, o zaman duzgun bir kask al. Artik kasklar o kadar pahali da degil, sertifikali duzgun bir kask i uygun bir fiyata alabilirsin.

ben 1999 dan bu yana trafikte motor kullanırım a2 ehliyetimi 2006 da aldım ve aldıgım kursun imtahan yapacak motoru yoktu ve adam imtahan günü gelen 25 kişiyi yüzüme bakarak pişkin pişkin ''birader motor yok senin motorla imtahan yapıcaz bi yere ayrılma '' diyecek kadar dangalak ve hadini bilmez biriydi siz düşünün artık ciddiyeti...haa motorumu verdimmi aslaaa ...

ruhsat sahibi sen değildin sanırım. kullanana kullandırana diye iki ceza yazılıyor çünkü. bu da bir not ehliyetiniz olabilir ama ehliyetsiz arkadaşınıza .....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar