Yazılanların hepsini okudum. Kaynarca kardeşim gezi yazılarına bir tarz yada uslüp ve yahut kalite getirmeye çalışmış.. Lakin yanlış yapmış..
Çünkü kendisini tam polemiğin ortasına bırakıvermiş.. Bence asıl tarzı yanlış olan Kaynarca kardeşim. Ve ben kendisine yemek konusunda asla katılmıyorum..
Kaynarca kardeşim bir çınar ağacını görmek için motosiklet üzerinde 500 km yol giderken bende sadece Antep'te baklava yemek için motosiklet üzerinde 1000 km yol gidebilirim. Gittiğim anda da onun yaptığı şekilde tam sayfa Çınar Ağacı resmi gibi hakiki Antep baklavasını gezi yazısına koyardım.
Kaynarca ile Selka arasındaki fark ise; Kaynarca benim tam ekran Antep baklavamı eleştirirken ben onun tam ekran Çınar ağacını eleştirmez idim.
Peki şimdi diyeceksiniz ki; Bunlar Kaynarcayı eleştirme yazısı değil mi?
Hayır. Kaynarca yemek kültürünü eleştirdiği için savunma yazısıdır bunlar...
Eğer sadece Çınar ağacını anlatmış olsa idi; paylaşım için teşekkürler diyecektik ama diyemedik.. Bunun sebebide KAYNARCA dır..
Gezi yazılarının amacını hatırlatmak isterim...
1.Gezilecek en optimum parkuru belirlermek
2.Turistlere rehber olmak (Yenilecek şeyler, kalacak yerler, gezilecek yerler )
Mesela ben Mayıs ayı sonunda Güney Doğu Anadolu Bölgemizde 3000 km lik gezi yapmayı planlıyorum..
Nedeni yukarıda saydıklarım.. Mesela Mersin'de Tantuni, Adana'da kebabını, Antakya'da Sıcak Peynirli Künefesini, Antep'te baklavasını, Urfada kebabını, Mardin de içli köftesini tatmak için gidiyorum.. Bu kadar basit...
Bence yemekte bizim kültürümüz... "Yediğin içtiğin senin olsun gezdiğin yerleri anlat" tümcesi lafı fazla uzatmadan konuya gel anlamındadır. Yoksa yemeğin kültürümüzde olmadığından değil....
Bence bu noktada Kaynarca yanlıştır hatalıdır..
Sadece gezisini anlatmış olsaydı eminim hiçkimse eleştirmezdi. Yenilen şeyleri yöresel tadları bahs etmek kesinlikle abes değil bilakis faydalı...
Hatta bir arkadaş "Kütahya Tahinli Çörekte" yemediniz mi? demiş...
Alın bende size yolunuz Antalya Gömbe Yöresine düşerse tadmanız gereken bir lezzetin tam ekran resmini koyuyorum..
Çam odununda pişirilen GÖMBE kebabı... 2100 m rakımda yenilir...
Bakalım bu resme kaç kişi itiraz edebilecek....