Metrobüs kazası ve katil bariyerler paradoksu

yanlış konuları tartışıyor gereksiz yere polemik yapıyorsunuz.
metrobüs istanbula yapılabilecek en iyi sistemdi ve en iyi şekilde yapıldı. çünkü istanbul halkı bu sisteme layık .....
kazaya gelince, tamamen çekemeyen kem gözlerin eseri. sanırım daha kazalarla karşılaşacağız. bu kazaları önlemenin tek yolu, şöyle besili güzel bir öküzü kesip kanını yola akıtmak ve metrobüslere sürmek, deve keselim diyecektim ama o da bizim memleketin hayvanı değil. hani hiç olmazsa bundan sonra orada kafası kopacak ilk kardeşimin kanını sürsünler metrobüslere daha da birşeycikler olmaz.

yanlış konuları tartışıyor gereksiz yere polemik yapıyorsunuz.
metrobüs istanbula yapılabilecek en iyi sistemdi ve en iyi şekilde yapıldı. çünkü istanbul halkı bu sisteme layık .....
kazaya gelince, tamamen çekemeyen kem gözlerin eseri. sanırım daha kazalarla karşılaşacağız. bu kazaları önlemenin tek yolu, şöyle besili güzel bir öküzü kesip kanını yola akıtmak ve metrobüslere sürmek, deve keselim diyecektim ama o da bizim memleketin hayvanı değil. hani hiç olmazsa bundan sonra orada kafası kopacak ilk kardeşimin kanını sürsünler metrobüslere daha da birşeycikler olmaz.

Heh işte bir gün bir ülke kurarsam seni vatandaş olarak davet edeceğim..

Sizden ricam şu lütfen bir gün e5 şin veya otobanın kenarına gidin oturun trafiği takip edin sadece şöförü ile giden yani başka yolcusu olayan kaç özel otomobil. sadece şöförü +1 yolcu ile geçen kaç otomobil var bi hesap edin.

Bu sayıyı yüzdelendirin .. aynı evde 4 kişi anne baba ve 2 çocuk ve sıkı durun 4 araba her biri işe araba ile gidiyor. sonra trafikten şikayet ediyor her biri akşam eve gelince ..:) oysa sorun kendileri ve kendi gibi olan diğerleri . çözüm basit toplu taşıma özendirme .. Bu konuda Gültekin e katılıyorum . sorun bariyerlerde metrobüsün eleştirilmesi çok yanlış . trafiği tıkayan metrobüs değil onu kullanamayan zihniyet ..ben bir süre londrada yaşadım metro sistemi dehşet .. zamanla istanbulda bu seviyeye gelecek elbet .. doktoruda metroya biner öğrenciside iş adamıda .. çünki en eziyetsiz ulaşım aracı odur .

ama bize yakışırmı araba dururken dolmuşa otobüse, metroya,tranvaya binmek. lanet olsun metrobüse yolu daralttı.. lanet olsun metroya ha bire biryerleri kazıp trafiği aksatıyolar .lanet olsun köprüye,tüp geçite. :) gereksiz işler bunlar ..Ama londraya gittimi bizim türk
-vay be el oğluna bak ne sistem yapmış
der.. onlar kazmadan yaptı sanki veya trafiği sıkıştırmadılar :) hoş onlar ileri görüşlü daha bu seviyeye gelmeden önlem almışlar ..bizim tek eksiğimiz taş başımızı yardığında aklımız başımıza geliyo. onlar taş düşecek deyip bareti önceden takmışlar :)

iyi güzel demişsinde bilmem gerçekten metrobüse bindinmi hiç
gerçi durağa gitsen bi 4 5 otobüs sonra binebilirsin sanırım o kadar çok kalabalık varki çünkü millet üst üste biniyor modunda kapıları zor kapanıyor araçların bende binicem gidicem hesabı yapanlardan her gün işe gidip geldiğini düşünürsek her insan aynı değilya insanların pis kokularını çekiyorsun ter ağız kokusu envai çeşit hastalk öksüren aksıran neresi avantajlı "dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak"tan farkı yok yeterli otobüs sayımız bile yokki yani kısacası sonra bide cepçiler war cüzdanım sağlamdamı telefonum yerindemi diye düşünüyorsun o kalabalığın içinde paranoya halinde çantan varsa biri açıyormu el atıyormu daha neler neler otobüsün lastiği bu kadar kolay patlaması normalmiydi sence en yeni otobüslerden hemde o kadar çok kişi biniyoruzki otobüse dayanamıyor otobüsün aksını kırmayı bile beceren milletiz biz evet evet yanlış duymadınız e-5'te kimi zaman lastikleri yanlardan fırlamış yere oturmuş otobüs manzaralarıda görmedik değil yani onu bile becerdik....
yurt dışında bir otobüse alınacak kişi sayısı bellidir oturacak ve ayakta gidecek sayısı şöför fazlasını almaz türkiyede'de zaten bi kaç şehir dışında hiç bi yerde ayakta yolcu alınmıyor polis veya jandarma ceza kesiyor durdurup ama toplu taşıma yetmiyor ne yapalım kocaman bir şehirimizde yok haritadan bakarsan konya yüzölçümünde en büyük yer ama nüfus olarak ankara izmiri toplasan o kadar insan çıkar belkide içinden
bunun neresi avantajlı o zaman anlayamıyorum raylı sistemden yanayım her zaman
trene biniyorum trafikte 1.3 saatte gittiğim yolu 20 dakkada varıyorum buradan evet istanbulun en eski toplutaşıma sistemi ama en hızlısı sanırım bu gerçi sorsan oda tıkış tıkış ....
kimse çözüm için uğraşmıyor herkes cebine inecek paraya bakıyor bu devlet rusyadaki gibi yer altına 5 farklı raylı sistem döşeyemezmi bir merkezden dağılan yıldız gibi olan yapar 15 20 tanede yapar ama o parayı vermek kimsenin işine gelmez çünkü iktidar süresinde yapılamayacak kadar teferruatlı bir işlemi var hemde türkiyede böyle birşey yapabilecek bir firma yok yani el altından ihaleyle gönderelim hesabıda yapamıyorsunuz bu yüzden işine gelmiyor kimsenin en basit örneyi marmaray projesi bakın üsküdara kaç yıldır o halde inşaat halde....
coq'unda dediği gibi uyutmaya devam ediyorlar farkına varmayanları aynen tutuyorlar diğerlerinide parayla ellerinde tutuyorlar
seçimlerde oy veren bir arkadaşa neden diye sorduğumuzda şu anki düzenden daha iyisini sunabilen başkası olacakmıki diye cevap veriyor belki bunun kadar değil biraz daha aşağıda olurdu ama en azından durumumuzu giderek kötüye götürmezdi göz boyayarak....

konuyla alakasıda yok ama taksimdeki AKM'nin yıkılıp yerine cami yapılacağını acaba aramızdan kaç kişi biliyor ......
haberlerde felan göremezsiniz şu an ama ben bunun için ankaradan izin çıktığını biliyorum akraba çevremden ....

daha diyecek sözüm kalmadı

İlkay, Akm olayını yanlış biliyorsun sanırım.Akm şu anda yıkılıyor ve yerine daha modern bir kültür merkezi yapılacak.Hatta modellerini falan da baya gösterdiler.

İlkay, Akm olayını yanlış biliyorsun sanırım.Akm şu anda yıkılıyor ve yerine daha modern bir kültür merkezi yapılacak.Hatta modellerini falan da baya gösterdiler.

2007'de bi restorasyon için birşeyler söylendi mecliste olay yaşandı bunun için ama sonrasında bişe olmadı şimdide böyle şeyler duydum realitesi çok yok fifty fifty ama görücez annemde bana söylediğinde ilk tepkim "NE!" olmuştu....

türkiyede yaşıyoruz herşeye olanak tanıyorum ben bu yönde ...

2007'de bi restorasyon için birşeyler söylendi mecliste olay yaşandı bunun için ama sonrasında bişe olmadı şimdide böyle şeyler duydum realitesi çok yok fifty fifty ama görücez annemde bana söylediğinde ilk tepkim "NE!" olmuştu....

türkiyede yaşıyoruz herşeye olanak tanıyorum ben bu yönde ...

Perşembe günü bir gümrükçü arkadaşlar görüştüm.Tesadüfen kendisi de o gün mimar Murat Tabanlıoğlu(yeni akm'nin mimarı) ile görüşmüş.Yurtdışından getirtecekleri malzemelerin ithlalat gümrük işlemlerini yapacaklar.Ciddi ciddi yeni AKM yapılıyor.2010'da da teslim edilecek.Biliyorsun sonrasında da kültür başkenti olacağız:p

Süper Moderatör (BBRR)
İstanbuldan uzak olmak ne güzel.

ya taş üstüne taş koyup onbinleri karşınıza alacaksınız .. yada laf üretip çözüm üretmeyeceksiniz..

evet malesef motosikletli arkadaşlarımızı bu hat boyunca döşenen bariyerlere kurban verdik.. geçen senede emniyet şeridinde bir doktor arkadaşımıza bir araba çarpmış ve kaybetmiştik.. Biz motorcular sütten çıkmış akkaşıkmıyız .. emniyet şeridi araçlara kapalı bize serbestmi ...

kendimiz başta kuralı ihlal ediyoruz emniyet şeridine girmekle...ben girmiyomuyum ?? girmezmiyim elbette giriyorum .. ama kural ihlali yapmamış gibi veryansın etmiyorum..

sağda emniyet şeridi boş kimin aklına gelir o şeritten bir motorun 120-130 kaptırıp geleceği .. adam diyoki o şeritten ya bi anbulans yada bi polis gelebilir oda zaten açar sirenini... bakmıyo bile aynaya ... sağa kırıveriyor direksiyonunu çat arkadan gelen motorlu yazılıyor arabaya .. adi herif , asacaksın bölesini gibi mesajlar atılıyor bu kaza haberine bizim tayfa tarafından. ya kardeşim sende hiç suç yokmu sen o özel durumlar için ayrılmış şeritte 120 ile gidiyosun sana yazık değilmi. ben burada hiç motorcu arkadaş haksızmış yazısı görmedim .

Bu tartışma böle devam eder gider. Coq yurtdışnda uzun müddet kaldığından boya şeridi giren araca yaz cezayı demişya çok güldüm .. burası türkiye boya ile bişi yapamassın.. Hiç istisnasız trafik polisi her gün trafiğe kapalı marmaris çarşısında motorlara 143 tl trafiğe kapalı alanda dolaşmaktan ceza kesiyor. ama her gün hatta son 3 gündür belediye zabıtalarıda ceza kesiyo. az para değil ya 143 tl ..bugün çarşı içinden geliyorum 100 m de enaz 30 motor ya karşıdan geldi yada benim yanımdan geçti... haftada bir ehliyetsiz motor kullananlara uygulama yapılıyor .. toplamda ceza nerde ise 1000 evet bin tl az buz değil .. ya her hafta armut toplar gibi en az 50 - 60 motor topluyolar burası istanbulun 1000 de biri olan bir yerleşim merkezi ve durum bu.ne boyası ne şeridi ne cezası ... Kim takar o özel yolu . emniyet şeridini ne kadar taktığımız zaten ortada ..sen fransada emniyet şeridiniihlal eden kaç araca denk geliyosun bir ortalama sürüşte.. veya sen kaç kere ilal ediyosun o şeridi orada :) ya burada :)

metrobüs, raylı sisem , hafif raylı sistem, istanbul için özellikle deniz yolunu dahada yüksek oranda kulanma kaçınılmaz çözümlerdir..

yıllar önce Çevre yolu yapıldı,yetmedi E5 yapıldı oda yetmedi otoban yapıldı, çözüm olmuyo çünki trafikteki araç sayısı daha hızlı artıyo. benzine olmadık zamlar yapıldı yine olmadı , biz rahatımıza düşkünüz kardeşim bu kadar basit ... cım tıs cımtıs müziğimizi açar yürüyerek 15 dakkada gideceğin yere araba ile 45 dakkada gider . şikayetimizide ederiz :mrgreen:

sadece metrobüs bariyerleri değil otoban yol kenarlarında ki refujlarda çok tehlikeli .. bunlar düzeltilmeli buna itirazı olan çıkmaz .. ama bakıyorum bazıları emniyet şeridini kendi özel yolu gibi kullandığından çok üzülmüş metrobüs hattı olduğuna o yolun :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
:)

Guzel yazmissin BBRR.
Aslinda parça parça problem halletmek uzerine kurulu bir sistem olusturdugumuz için gerçek çozume ulasmak da bir hayli zor oluyor.

Yani sorunlarinin tamaminin masaya yatirilip, nereden baslanmasi gerektigine karar verilip, sistemli bir çalisma yapmak gerekiyor.

Su bir gerçekki, emniyet seridini kendi ozel yolu gibi kullanan bir zihniyetin, bariyer sorununu çozmek, problemi halletmez.

Ya da kirmizi isigi sallamayan bireyin, kavsakta yol hakki benimdi kavgasi yapmasi gibi bir sey bu.

Biraz derin konular bunlar.
Ben mevzuya, neden boyle bisey yapildi?
sorusunu dusunerek girdim.
Ama bir baskasi, toplu tasimanin rahatligi,
bir digeri bariyerler
bir baskasi otobusun kapilari
mevzusu yapinca hepimiz ayri bir sey tartisir hale geldik.:)

Ulkemizin almasi gereken çok yol var.
Ama anladigim kadariyla yola çikilacak olan nokta yapilan islerden ziyade, insan faktoru olmasi gerekiyor.
Yani once bireyden baslamak gerekiyor.
Bu nasil olacak?
Iste koskoca bir soru isareti...

Ister al cumlenin sonuna ekle.Istersen evde elbise askisi yap.
Ama soru isareti gorevini yapmali.:cat:

Ben de BBRR'nin basladigi gibi bitireyim.

Istanbul'dan uzak olmak guzel.
Ve guvenli.:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yurtdışında olan metrobüsler havada raylı sistemde yol alıyor...:farao:

@BBRR

Aklı selim olan hiç kimse özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yapılan "toplu taşıma" yatırımlarına karşı çıkmaz. Burda metrobüse karşı çıkan hiç kimsede adam gibi birşey yapılsaydı aynı düşüncede olacağını zannetmiyorum. Metro ve hızlı tramvayda yapıldı bir kişide açıp bir laf söyledimi?? Eski belediye otobüsleri yavaş yavaş yenileniyor yeni araçlar alınıyor yada yeni arabalı vapurlar hızlı feribotlar alınıyor itirazı olan var mı??

Eğer bu kadar yatırımın arasında İstanbul için en çok faydası dokunacak metrobüsler tartışılıyorsa durup düşünmek lazım!!!

Metrobüs dediğin şey eskiden taksim-zincirlikuyu arasında olan ve sonradan vazgeçilen tercihli yoldan başka bişey değil yani kısaca aynı b.kun arapçası...

Marmaristesin ama Metrobüsten sonra E-5 kullanma fırsatın oldumu bilmiyorum mutlaka görmen lazım. Yol genişletmek için kesilen eski bariyerlerin yerden 1cm yükseklikte demir kalıntıları. Asfalttan kazınan eski şeritlerin olduğu yerler. 1 arabanın anca sığdığı şerit aralıkları(emniyet şeridinden bahsetmiyorum bile)
Bunlar sadece yapı ile ilgili aklıma gelenler.

Çakma Metrobüsün hali daha da içler acısı.Çakma diyorum çünki bu işin planlamasını yaparken alınacak araçların servis güzergahını gidip -gelebileceği bile denenmemiş/düşünülmemiş. Senin benim paramla alınan otobüsler Haliç rampasını çıkamıyor diye kullanılamıyor. Yolculuk ta pek keyifli değil açkçası havalandırmasız kalabalık sıkışık.

Bana hizmet olsun diye bi halt ediyorsa adam gibi yapacak! yapmadığı zaman hesap sorduğumda da "sende hiç bişeyi beğenmiyosun" diyerek beni eleştirmeye bana cevap vermeye hakkı yok. Sıkıntılar bu noktada başlıyor. Kamu adına taşın altına elini koyup bir işe kalkışıyorsa herkesi memnun edecek. "bu iş bu kadar". Harcadığı para babasının parası değil benim param. Çarçur etmeye hakkı yok.

Ama gel gör ki; Millet olarak koyun gibi güdülmeye alışmışız önümüze konanla yetinmeye alışmışız. Belediye de koyun gibi millete koyun gibi muamele yapıyor /koyun gibi taşıyor. Sonrada buna "Büyükşehir belediye çalışıyor" diyor. Aptal koyunlarda alkış tutuyor.

@Evribadi

İstanbul'da yaşamadan yazmak kolay :) :)

İstanbul'un tam göbeğinden geçen en önemli yolun genişliği eskiden 3 şerit (+emniyet şeridi) idi. Her şeridin genişliği 3,5 metreydi. Yolun bir ucundan diğer ucuna genişlik (1 metrelik orta refüj dahil) 15 metreydi.

Sonra Metrobüs geldi. Bu zımbırtı inşa edilirken yola (bazı yerlerde) iki yandan birer metre eklendi, Haliç Köprüsü gibi yerlerde hiçbir şey eklenmedi. Şu an şeritler 2.75-3 metre arasında değişiyor! Yolda çoğu yerde emniyet şeridi hak getire. Böylece aşağıdaki gibi bir yol oldu:

----------------\_________/-----------\____/--------------------------\_______/-------\________/
Avcılar- - - - Bakırköy -- -- Merter - Haliç -- Okmeydanı -- -- M.Köy -- Levent - Köprü
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Metrobüs yolu -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sağ şeritten giderken bir anda orta şeride düşüyorsunuz. E-5'in asfaltıyla kıyaslanınca Trakya'nın çoğu köy yolu Formula 1 pisti gibi. Evim Haliç Köprüsü çıkışında, okula giderken her gün Okmeydanı bağlantısından Çevreyolu'na çıkıyorum, Levent'ten Etiler'e dönüyorum. Metrobüs yokken motorum da yoktu, ama okula gitmek için bu güzergahta haftada bir otomobil kullanıyordum, haftada dört gün de otobüse biniyordum. Son bir yıl içinde (abartısız) Haliç Köprüsü-Levent arasından 300-400 defa geçtim, ondan önceki 3 yılda da yılın 9 ayı günde 2 kez geçtim. 2 yıl önce bu yol gayet sıradandı, Okmeydanı'ndan yola çıkar, Levent'ten ayrılır, Etiler'den geçip okuluma giderdim.

Şu an yol şöyle:

Haliç Köprüsü'nden sonra tırmanıyoruz. Bir anda E-5'in ortasında bir köprü ayağını görüp bir anda sağa veya sola kıran "yola acemi"lerden kaçıp "anam anam" diyoruz. Okmeydanı'nda emniyet şeridi yok, bu bölgede şeritler az daha geniş. Okmeydanı kavşağından 500m ileride, Darülaceze önünde emniyet şeridi başlıyor. Bu bölgede şeritler sabit genişlikte. Ama tam Perpa'nın önüne gelince oradaki köprünün yeniden inşa edilememesi yüzünden en sağ şerit 3.5 metreden 3 metreye düşüyor, emniyet şeridi de yok oluyor. Sağ şeridin solundaysak köprüye girmemek için şeridi ortalıyoruz. Sonra yol tekrar genişliyor, Çağlayan ayrımına dek emniyet şeridimsi bir yer var ama burası şeritten çok otobüs durağı için yapılmış bir cebe benziyor. Çağlayan kavşağından önce yolun ortasında bir aydır 15-20 kadar içi çimento dolu çuval var, iki şeritli ayrımın soldaki bir şeridini komple iptal etmiş durumdalar. Çağlayan bağlantısının orada emniyet şeridimsi bir yer var. Çağlayan bağlantısı ile Mecidiyeköy çıkışı arasında orta sağ ve en sağ şeritlerin asfaltı aşağı yukarı 7 şiddetinde deniz kadar dalgalı (azıcık abarttım, 6 şiddetinde kadar). Mecidiyeköy'de viyadük kısmı en güzel yer, en sağdaki 3 metrelik şeridin 50cm'lik bölümü, şeridin diğer 2.5 metrelik bölümünden 5-6cm daha yüksek!!! En sağ şeridin ortasından giderken hafif sağa yanaşmak isterseniz motordan düşme riskiniz var, aradaki yükseklik farkı ray etkisi yaratıyor, birkaç defa arka tekerimi kaydırdım.

Bu anlatım Spa-Franchorcamps veya Nürburgring'de bir turun apekslerinden bahsediyormuşum gibi gelebilir, ama her gün bu yoldan 11 HP'lik bir motorla geçtiğinizi düşünün.

Her gün geçtiğim yaklaşık 7-8km'lik bu güzergahın neredeyse her metresini ezberledim, bu yolun her metresi için bu yolu yapanların her metresine ve metreslerine metrelerce şerit metre metrajlamak istiyorum.

Süper Moderatör (BBRR)
Marmariste toplam hat uzunluğu 4km olan bir minübüs hattında 1 minübüsün günlük cirosu 1000 tl üzeridir. bu kapasitesi 13 kişi olan bir araç ...

gelelim ayakta dahi yer bulunmayan ve hat uzunlukları 10+ km olan istanbul İETT otobüserine sizce günlük cirosu nedir ..ben 5000 tl altı olduğunu hiç düşünmüyorum ..otobüs sayısını binlerle çarpın ortaya ne çıkar ..sizin verdiğiniz vergiyi geçin, ben idaa ediyorum İETT 1 yıllık cirosu TC hükümet bütçesinden fazladır. ve yine bu rant tamamen kayıtdışıdır.

burada tartışılacak şey metrobüs yolunun bariyerleri olmalı ...bir çoğunuzun ortak şikayeti daralan yol .. neden bu yolu binlerce işgüzarın tıkadığını düşünmüyosunuz.. şöle bir turlamaya çıkandan tutun ..otobüsle daha kolay gideceği ve park yeri sorunuda omayacağı halde illa özel otosunu kullanana laf etmiyosunuz .. o yolu tıkayan metrobüs hattı değilki.. o yolu tıkayan işte o arabalar...

tabi o arabadaki adam 1-2 tl (kaç lira bilmiyom) verip bilet alıpta metrobüse binen adam yanından geçtimi çıldırıyo.. aracın eskime payından tut vergisinden tut, kaskosu, park derdi,bakımı, spoyleri :) müzik sistemine 1000 lerce tl veren trafiğe takılsın kalsın ama 3-5 lira veren özel yolarda paşa gibi gitsin ...vurun kahpeye , o yolu yapana, yolu daraltana .. beylerin rahatı bozuldu çünki.

ben İTÜ de okuyodum o tercihli yol zamanında istanbulda ... o zamanda çok karşı çıktılar .. ne yani şimdi ben limuzinimle tercihli yola giremiyecekmiyim :).. giremeyeceksin baba ... o gittiğin yolda daralacak .. sende çıkacaksın o metrobüse bineceksin binlerce öğrenci işçi gibi... Toplu taşıma ile ulaşım sadece bir sınıfa hitap eden bir sistem değildir..Hani hep avrupadan örnek çakıyosunuzya işte orada aylık kazancı 10000€ larla ifade edilen avukatıda şirket yöneticiside toplu taşımayı kullanıyo..

İstanbula her gelişimde çok sevdiğim bir arkadaşımda kalırım .. beyefendi THY de kaptan pilottur .. altında son model BMW hep şikayet eder sıkışık trafikten :)

oda osbourne gibi bir ülke hayal ediyo ... Özel otolar için hiç tıkanmayan tercihli yollar ...Hatta BMW, Mercedes, AUDİ ve benzerleri için dahada özel yollar ...:cherry:

binecen kardeşim metroya metobüse tranvaya...

Toplu taşıma karşı değiliz bak metroya karşı çıkıyozmu demiş _JeM_ .. köstebek değilsinki metro yolunu tıkamıyoki.... veya şehir hatları vapuru yolunu kesmiyo.. vur metrobüse çünki zaten kullanmanın yasak olduğu şeridi ona verdiler. Seni o rahatsız ediyo nedenide belli yollarınız çakışıyo..:) Millet olarak ayağımıza dolananı hiç sevmeyiz , hiç hazetmeyiz alt sınıftan biri önümüze geçerse ...:)

Bu işi yaparken kullanılan bariyer sistemi çok hatalıdır ... hatta ülkemizde kullanılan refuj sistemide bir o kadar tehlikelidir . en kısa sürede motorculara zarar vermeyecek hale getirilmelidir. sadece İETT geliri türkiye devleti bütçesiyle yarışacak İstanbul belediyesi için çok büyük bir harcama değildir bu önlemleri alabilmek ...

Son düzenleme:
Abi toplu taşımaya karşı çıkan yok ki! Bizim karşı çıktığımız şey "toplu taşıyoz" diyerek topsuz taşıma kullananları inşaat sürecinde yol ortasındaki jilet gibi bariyerlerle, inşaat sonrasında yoldan çıkan otobüsler ve kafa kopartan halatlar yardımıyla kelimenin tam anlamıyla katletmeleri. Adamların yaptığı "arabalar olmasa şu trafiği ne güzel çözerim" mantığı.

Süper Moderatör (BBRR)
ya kütükcüm nedir bu işin mazisi du bi alırlar 50-100 tane daha otobüs merak etme .. başlık bariyerler için açılmış millet başka yere çekmiş .. bi insaf edin 4-5 aylık uygulama bu . alırlar daha otobüs .. o yolda kalan yolcu para demek İETT için yolda bırakırmı İETT onlarca parayı

@BBRR

güzel abim sirkeci-zeytinburnu hızlı tramvay hattına laf söyledik mi? zaten daracık olan özellikle gülhane ve sultan ahmet güzergahına kadar yolu tek şeride düşürüp trafiğin içine eden hızlı tramvaya...??

O hızlı tramvayda başbakanın belediye başkanlığında yapıldı. Ama raylı sistem olmasına rağmen betonla normal yoldan ayrıldı.

Ben toplu taşımaya karşı değilim veya trafiğin sıkışmasından rahatsız değilim zaten en sıkışık trafikte bile en geç 40dk.da evime ulaşabiliyorum. açıkçası saatlerce arabalarının içinde oturup bekleyenler umrumda da değil onların problemi...

Benim derdim doğru dürüst planlaması yapılmayan - alt yapısı yapılmadan/hazırlanmadan dünya para dökülüp saçma sapan bir sistem kurulması...

Aynı İstanbul-Ankara arası "Hızlı Tren Fiyaskosu" gibi....

Ayrıca İBB bütçesinden bahsetmişsin İETT geliri belediyenin parası mı? Senin paran mı? İETT hesap vermeden o parayı istediği gibi harcayabilir mi??

Harcayamaz, Harcadığı paranın hesabını vermek zorundadır o belediye başkanının kamu'ya karşı sorumluluğu vardır.

Ama işte güdülmeye alışmışız bir kere....

ya kütükcüm nedir bu işin mazisi du bi alırlar 50-100 tane daha otobüs merak etme .. başlık bariyerler için açılmış millet başka yere çekmiş .. bi insaf edin 4-5 aylık uygulama bu . alırlar daha otobüs .. o yolda kalan yolcu para demek İETT için yolda bırakırmı İETT onlarca parayı

Aldılar zaten :) Her biri 2.4 milyon dolardan 120 milyon dolara 50 tane Phileas marka otobüs aldılar, "otobüs İstanbul şartlarına uygun değil" diye 35 tanesini şu an garajlarda bekletiyorlar. İETT'en adı açıklanmayan bir yetkili demiş ki:

“Bu araçlar düz, bayırı olmayan yerlerde turistik amaçlı kullanılabilir. İstanbul’da bunu ağzına kadar yolcu doldurup kullanırsanız tamamı arızalanır. O zaman da bu otobüsler için Gürtuna’ya bu yönde bir rapor vermiştik. Çünkü bu otobüsün motoru ve yürüyen aksamı bu yükü kaldıracak gibi değildi. Bu otobüsler küçük yokuşları dahi tırmanamaz. Üçte biri fiyata satın alınan Mercedes Capacity’ler dururken bunların satın alınmasının mantığı olamaz. Phileas’lar hem çok pahalı hem de yanlış bir seçim.”

Gel de metrobüs projesinin rant kapısı olduğunu savunma...

Kaynak: http://www.samanyoluhaber.com/haber-146698.html :)

@BBRR

Neyse yanlış anlama sonuçta sen değilsin metrobüsü yapan...::sefereee

Yoksa sen misin?::ranntign

Şaka bir yana "toplu taşıma" yapılsın hatta en iyisi en pahalısı yapılsın ama projesi, alt yapısı adam gibi hazırlanarak yapılsın 1-2 yılı kurtarmak için (tercihli yol gibi) değil en az 20 yıl hizmet vermek üzere yapılsın...

benim rahatsız olduğum durum bu metrobüsle alakalı...::pokey::

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar