Metrobüs kazası ve katil bariyerler paradoksu

vay annasınııııııııı

metrobus-bariyer.jpg

Avcılar Şükrübey mevkiinde lastiği patlayan metrobüs, bariyerleri devirerek E-5 otoyoluna girdi. Metrobüs, iki otomobile çarptıktan sonra bariyere de çarparak durabilirken, kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı...

İçerisindeki bir grup yolcuyla Zincirlikuyu'ndan Avcılar'a gitmekte olan metrobüs, Şükrübey mevkiinde lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıktı. Bariyerleri devirerek Avcılar istikametinde otoyola giren metrobüs, seyir halindeki iki otomobile çarptı. Metrobüs daha sonra yol üzerindeki bariyerlere çarparak durabildi.
Yolcular arasında korkuya neden olan kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Metrobüs kullanılmaz hale gelirken, çarptığı iki otomobilde de hasar oluştu. Metrobüs sürücüsü, basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı. Araçlarında hasar meydana gelen sürücüler ise, "Metrobüs Avcılar istikametine gidiyordu. Aniden lastiği patladı. Bunun üzerine bariyerleri geçerek yola çıktı. Biz de Avcılar yönüne gidiyorduk. Önce araçlarımıza çarptı. Daha sonra bariyere çarparak durabildi" diye konuştu.

Trafikte yoğunluğa neden olan kaza nedeniyle metrobüs seferlerinde herhangi bir aksama yaşanmadı.

Metrobüslerin dünyada ilk kez İstanbul'da kullanıldığını okuduğumda, alternatif bir yolcu taşıma sistemini dünyada ilk kez uygulama cesaretini gösterdiklerinden ötürü bizimkileri takdir etmiştim. Ayrıca bu tür özgün uygulamalar bir kente tarz da katar.

Ama ne yazık ki anlayış hiç değişmemiş. Geçenlerde bozulan metrobüsü yolcular itmişti, şimdi de sırf metrobüsün lastiği patladı diye az daha bir facia meydana gelecekmiş. Bu acayipliklerden şu anlaşılıyor ki bizimkiler metrobüslerin hiç arıza yapmayacağı, hiç lastiklerinin patlamayacağını.... varsaymışlar! Varsaysalardı bu tür doğal sorunların sıkıntı yaratmaması için önceden etüt çalışmalarını yapıp tedbirlerini ona göre almış olurlardı. Anlayış böyle kalırsa yapılacak bir nükleer reaktör ne tür sonuçlara yol açar acaba?

"BELEDİYENİN CEVABI

İLETİNİZDE YER ALAN SORUN HAKKINDA İLGİLİ BİRİM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALT YAPI HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜN İLE YAPILAN GÖRÜŞME SONUCU ALINAN CEVAP AŞAGIDAKİ GİBİDİR :İLETİDEKİ KAZANIN TRAFİK KAZASI OLUP İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALT YAPI HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ UYGULANMALARINDA HER HANGİ BİR HATASI BULUNMAMAKTADIR. MEVCUT KULANILAN BARİYER (ÇELİK HALATLAR)AVRUPA STANDARTLARINDADIR.ARACIN KARŞI ŞERİTE GEÇMESİNİ ENGELLER VEDE KAZAYI EN AZ HASARLA NOKTALANMASINI SAĞLAR. BARİYERLER DEĞİŞİK TESTLERDEN GEÇEREK ÖRGU SAYISI BELİRLENMİŞTİR. DARBE ANINDA ÇELİK HALAT BARİYETLERİN 30 DERECELİK EĞİMLİDİR."

O otuz derece eğimli bariyerleri belediyenin ve o bariyerleri savunanların ne yapması gerektiğini biliyorum ama... Neyse ben yine terbiyeli olayım.

Yaşanan bariyer kazalarından sonra belediyenin savunduğu bariyerlerin ne kadar işe yaradığını görmüş olduk. Ama hiçbirşey değişmez bu memlekette. Zaten değişecek gibi olsaydı o bariyerler orada olmazdı. Söylenecek söz yok, tek isteğim o bariyerleri oraya koyanların bariyerler yüzünden kaza yapması. İnanın hiç üzülmeyeceğim.

Metrobüslerin dünyada ilk kez İstanbul'da kullanıldığını okuduğumda, alternatif bir yolcu taşıma sistemini dünyada ilk kez uygulama cesaretini gösterdiklerinden ötürü bizimkileri takdir etmiştim. Ayrıca bu tür özgün uygulamalar bir kente tarz da katar.

Ama ne yazık ki anlayış hiç değişmemiş. Geçenlerde bozulan metrobüsü yolcular itmişti, şimdi de sırf metrobüsün lastiği patladı diye az daha bir facia meydana gelecekmiş. Bu acayipliklerden şu anlaşılıyor ki bizimkiler metrobüslerin hiç arıza yapmayacağı, hiç lastiklerinin patlamayacağını.... varsaymışlar! Varsaysalardı bu tür doğal sorunların sıkıntı yaratmaması için önceden etüt çalışmalarını yapıp tedbirlerini ona göre almış olurlardı. Anlayış böyle kalırsa yapılacak bir nükleer reaktör ne tür sonuçlara yol açar acaba?

ilk kez uygulanan bi sistem degil bu dunyada ornekleri var

bizdeki phileas denen tanesine 2.4milyon dolar verilen dunyadaki en buyuk kazıklanma skandali otobusu yapan hollanda bile sanzıman sorunu oldugu için otobusleri kullanımdan kaldırmıs bizimkiler hala test yaptıklarını soyluyorlar..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
burası

tr tr tr tr tr tr .........

yada kısaca tırt adamlar ve tırttan işleri memleketi..

uçak tutan halat metrobüsü tutamadı

Bu giyotin bariyerler ilk konulduğu zaman itirazlara karşı çok saygı değer yetkili kişiler bu çelik bariyerlerin uçakları tutacak kadar sağlam olduğunu ve metrobüsü mutlaka tutacaklarını söylemişlerdi. Ya bizim metrobüsler kanat taktı biz görmedik. Yada giyotin sadece insanları öldürmeye yarıyor otobüsü tutamıyor. Bu bariyerlerler bir an önce kaldırılmalı yahut üstleri plastik bariyerlerle kaplanıp güvenli hale getirilmeli. Bu yaptım oldumcu zihniyet başımızda durduğu sürece malesef daha çok kelle vericez biz giyotinde.

Bariyerleri tartışalım da, şu metrobüs düşmanlığına anlam veremiyorum. :silent:
Binlerce insan 55 dakikada Söğütlüçeşmeden Avcılara gidebiliyor.

Avcılar-Beylikdüzü etabının başlamasını da dört gözle bekliyoruz.

Kullananların hemen hepsi memnun. Nedir bu muhalefet goygoyculuğu?

Bariyerleri tartışalım da, şu metrobüs düşmanlığına anlam veremiyorum. :silent:
Binlerce insan 55 dakikada Söğütlüçeşmeden Avcılara gidebiliyor.

Avcılar-Beylikdüzü etabının başlamasını da dört gözle bekliyoruz.

Kullananların hemen hepsi memnun. Nedir bu muhalefet goygoyculuğu?

Hocam yanlış hatırlamıyorsam geçen bir tartışmada da metrobüs lere karşı çıkıldığını düşünerek insanları eleştirmiştin..
Şahsi fikrim olarak ve ünv. de bu işin derslerini almış birisi olarak söylüyorum ki metrobüs istanbul için yanlış/alelacele uygulamaya geçirilmiş bir ulaşım sistemidir..
İstanbul'u bırakalım herhangi bir karayoluna ek şerit koymak mevcut şeritleri daraltarak yapılmaz..
Bu işin ilk kısmıydı..İkinci ve en önemli kısmı ise buraya mesaj atanların ve bu başlığın esas amacı metrobüslere karşı duruş değil kullanılan bariyerlere ve metrobüsün altyapısındaki hatalara karşı duruştur..

Lütfen bunu birbirine karıştırma..

Ayrı bir başlıkta metrobüsün gereksizliği üzerine tartışabiliriz ama tekrar söylüyorum bu başlık metrobüs altyapısındaki yanlışlıklara yönelik bir başlık..En azından ben öyle yorumladım..

Metrobüslerden hoşlanmamamın sebebi, bariyerlerdir.
Hiç görmedim şu metrobüsleri ama her defasında lanet ettim :pr:

Son düzenleme:
Osbourne hocam;

1
4
5
8
19
27
30 ve 34 numaralı mesajlar senin algıladığın gibi söylemiyorlar.

Hiç görmemiş, binmemiş, o trafikte nasıl bir nimet olduğunu bilmeyen insanlar dahi yorum yapıyorlar. :bounce:

Beylikdüzünden 1.Levente, 3 otobüs değiştirerek 3,5 saatte gidilirdi bir zamanlar. Hatırlayan var mı?

Son düzenleme:
@ Gültekin

Mesaj analizlerine girecek olursak 5 ve 8 nolu mesajlarda uygulamaya yönelik eleştiri getirilmiş 19 no lu mesajda benim kendi mesajım ki o da sistem altyapısına yönelik bir eleştiri..

Neyse de bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi bu başlığın amacının bariyer ve altyapı salaklığına yönelik bir eleştiri anafikriyle açılmış olduğunu düşünüyorum hala..
Metrobüsü eleştirmek ayrı bir durum..Ki ben gördüm, hatta tesadüfen ilk gün ve daha sonrasında da bindim..
Ve bilmem fark ettinmi o metrobüsler iş çıkış ve girişlerinde ağzına kadar dolu olup sair zamanlarda bom boş gidip geliyorlar..
Bir anektod olarak ta özellikle avrupa yakasına uzanan metrobüs hattı boyunca varolan büyük şirketlere ait binalarda çalışanlara işverenleri tarafından servis tahsisatı kaldırılmış yani gidin metrobüse binin deniyor..Yani o yoğunluğun büyük sebebi de ondan..
Ama dediğim gibi bunları tartışmak yerine bu başlıkta katil bariyerleri tartışmayı uygun buluyorum naçizane :cat:

Yoksa konu uygulamayı tartışmak/eleştirmekten çıkacak..

Sevgiler..

gültekin abim,

Metrobüs ile ilgili antipatim var diyelim neden dersen

-yol genişletmek için kesilen bariyer kalıntıları HALA duruyor.
-haliç rampasını çıkmayan metrobüslere senin benim paramı verdiler. Kullanılamıyor.
-günü kurtarma amacıyla seçim öncesi yetiştirilmeye çalışılmış ve çalışmaya başladığından beri sürekli tartışılıyor.
-hiç bir halta yaramayan bariyerleri ve belediyenin yaptım oldu mantığı ve yalancılığı

beni başlıca soğutan nedenler.

kötü olmadı tamam ama daha iyisi yapılabilirdi istanbul yıllardır çekiyor trafik sorununu 1-2 ay daha beklerdi. Ama olmaz seçim yatırımı yapacak ya! belediye....benim paramla bana hava atıyorlar.

Benim kızdığım nokta bu...

bu metro bus yerine hep idda ettim raylı sistem yapılsa lastiği olmadığı için patlamazdı ve trafiğin tersine hareket etmezdi her iki taraftanda kapiları açılırdı ne saçma bi durum ya trafiğin tam tersi istikamette gitmek

gültekin abim,

Metrobüs ile ilgili antipatim var diyelim neden dersen

-yol genişletmek için kesilen bariyer kalıntıları HALA duruyor.
-haliç rampasını çıkmayan metrobüslere senin benim paramı verdiler. Kullanılamıyor.
-günü kurtarma amacıyla seçim öncesi yetiştirilmeye çalışılmış ve çalışmaya başladığından beri sürekli tartışılıyor.
-hiç bir halta yaramayan bariyerleri ve belediyenin yaptım oldu mantığı ve yalancılığı

beni başlıca soğutan nedenler.

kötü olmadı tamam ama daha iyisi yapılabilirdi istanbul yıllardır çekiyor trafik sorununu 1-2 ay daha beklerdi. Ama olmaz seçim yatırımı yapacak ya! belediye....benim paramla bana hava atıyorlar.

Benim kızdığım nokta bu...

metrobusu kullanıyorum gercekten cok faydalı ama yukarıdaki sayılanlarada sonuna kdr katılıyorum:cat::cat:

onlarca yıldır cekilen sorunu 3gunde bi formul bulunmus gibi secim yatırımı olarak uygulamaya gerek yoktu..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar