Yeni ÖTV nedir bilen eden beri gelsin

Motosikleti
Arora kasırga
Merhaba arkadaşlar,
Sörf yaparken denk geldim,moturlarda asgari ÖTV 30 bin TL olacakmış.
4 kW altı moturlar hariç tutulmuş falan
Kimi diyor sadece elektrikliye geçerli,kimi yok öyle değil diyor.
Nedir bu işin aslı astarı?
Moturu büyütme hayalleri kurarken McQueen yine hayallerimize limon 🍋 sıktı.
Moreller sıfır sıfır sıffır 😒

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hangi motoru alacaktın? O motorun şu anki sıfır fiyatıyla Ötv artışı sonrası güncellenecek fiyatını açıklarsan daha iyi anlarız.

Bir de sörf yaparken nasıl denk geldin bu habere? Deniz üstünde telefonuna mı bakıyorsun?

Motosikleti
D400
alacagın motor 50 bin tl diyelim.
bununö ötvsi ortalama 10 bin tl oluyor (salladım)

devlet diyor ki asgari ötv 30 k yani matematiksel oranla 10k cıkan ötvyi de 30a tamamlayacaklar

F54

limit 30k bunun altında ki fiyatlar limite getirilecek

Motosikleti
Arora kasırga
Hangi motoru alacaktın? O motorun şu anki sıfır fiyatıyla Ötv artışı sonrası güncellenecek fiyatını açıklarsan daha iyi anlarız.

Bir de sörf yaparken nasıl denk geldin bu habere? Deniz üstünde telefonuna mı bakıyorsun?
İnternet sörfü 😅
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

50k ya satılan çinli motorlar 100k olacak şimdi
Hadi ya
Benim Çinli cup durdugu yerde zam yedi öyle mi

limit 30k bunun altında ki fiyatlar limite getirilecek
Bele vaziyetin içine soxum

alacagın motor 50 bin tl diyelim.
bununö ötvsi ortalama 10 bin tl oluyor (salladım)

devlet diyor ki asgari ötv 30 k yani matematiksel oranla 10k cıkan ötvyi de 30a tamamlayacaklar
İyi de kardesim onlar tamamlayacak da, ben tamamlayamam ki nasıl olacak bu işler
Sener Şen gibi don atlet çıkıp koşmaya baslayacam az kaldı

• Haha
Tepkiler: F54
Motosikleti
Yok
Sözcü gazetesinden Ozan Bingöl'ün 27.Temmuz.2026, P.tesi günkü köşe yazısından;

...Otomobil yetmedi sıra motosikletlere geldi

Otomobil yüksek vergiler nedeniyle pek çok vatandaş için ulaşılamaz hale geldi. Toplu taşımaya her gün gelen yeni zamları da dikkate alan vatandaş motosiklete yöneldi. Bunun sonucu olarak motosiklet satışları patladı.

2018 yılı Aralık ayında bir ayda trafiğe kaydı yapılan taşıtların sadece %14’ü motosiklet iken 2026 Haziran ayında bu oran %49.4’e yükseldi. Etrafınızda artan motosikletlerle de bu gelişimi canlı olarak yaşıyorsunuzdur.

İktidar, vatandaşın ulaşım tercihini daha erişebilir motosiklete çevirmesinin oluşturduğu vergi kaybını affetmedi. Vatandaşın nispeten daha uygun ulaşım tercihine de vergi tırpanı vurmak için Meclis’te önerge verildi. Bu önerge ile motosikletlerde ÖTV için nispi vergilemenin yanına maktu vergileme de getiriliyor.

Mevcut durumda 87.11 GTİP kodunda yer alan motosikletler motor silindir hacmi, elektrik gücü ve benzeri kriterlere göre %3 ile %37 arasında ÖTV’ye tabi.

Yeni düzenleme ile motosikletin vergi öncesi değerinden bağımsız maktu vergi getirilmesi söz konusu.

100 bin lira vergisiz fiyatı olan %3 ÖTV’ye tabi bir motosiklet için 3 bin lira değil, asgari maktu vergi tutarı olarak belirlenecek tutar kadar vergi ödeyeceksiniz.

Önerge ile torba yasaya eklenen maddeye göre asgari maktu ÖTV 30 bin TL olacak.

Yani daha önce 3 bin lira ÖTV ödeyerek aldığınız motosiklet için 30 bin lira ödeyeceksiniz.

Bu ÖTV, KDV’nin matrahına da girdiği için artan 27 bin liranın 5.400 liralık da KDV zammı olacak. Yani bu düzenleme ile alt segment pek çok motosiklet otomatik olarak 32.400 lira vergi zammına tabi olacak.

https://www.sozcu.com.tr/ulasim-lukstu-ultra-luks-oluyor-p339950

Motosikleti
Yokki
Ucuz segmente gelecektir. ÖTV'si zaten %35 olan orta-üst segment motosikletlerin satış fiyatına doğrudan etki edecek bir şey değil.

İnşallah etkilemez diyelim, ama bu işe giriştilerse eninde sonunda orda-üst segmentede el atarlar gibi geliyor bana :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar