Zincir yağları ile başım dertte. acil yardım..

ybr 125 varken repsol idealdi ama motor büyük şimdi tabi zincirde kalın güçte fazla repsol iyi olmaz diye casrol aldım gayet güzel memnunum..temizlemesi zor oluyor ama iş görür..diyorsunuzki çok toz topluyor amaç zaten o tozların direkt olarak zincir aralarına girip zincir ömrünü azaltmasın diye wax jöle gibi yapışkandan üretmişler..

Feyizoğlunda satılan ZİP marka zincir yağını sakın alma. Son derece berbat. Akşamdan yağlayıp sonraki sabah kullanmaya başladığım halde. Arka jant ve lastik yağdan berbat oluyor. Lastik ve jantı sürekli temizlemek gerekiyor. Bir kere motosikletçide yağlandı. Sanıyorum mobil'di. Hemen kullanmaya başlamama rağmen hiç bir yere bulaşmadı.

zincir yağlarından çok çekmiş biri olarak sunu söyleyebilirim..repsolü arkadaslar beğenmis aksine ben hiç memnun kalmadım arkadasın anlattığı castrolun yapıskan özelliği repsolde x2..
motul chain lube süper bir yağ,wurth te aynı sekilde kaliteli ayrıyetten wurthun piyasada balata temizleyicisi var (10tl)..yağ janta lastiğe bulastığında sık üstünden geç maksimum temizlik elde edersin..
ayrıyetten hem ucuz olsun hem kaliteli diyosan en son morris marka almıstım o da güzel yapış yapış değil..fiyatıda 25tl..

Arkadaşlar makina yağı yada dikiş makinası yağı yada katı gress yağı ile zincir yağlanır mı? Çünkü her defasında 100cc lik sprey yağa 10 YTL vermekten bıktım...

Ben 200 km de falan zinciri yağlamam.. Sadece her 1000 km de bir gazyağı ile temizler bolca yağ sürerim o kadar...

Birde zincir sıcakken yağlanması gerek diye bişey duydum. ANcak zinciri temizleyip pırıl pırıl yaptıktan sonra zinciri ısıtmak için 5 km boyunca 100 km lik hız ile kullanmak lazım. Peki yağsız zincir o şekilde kullanımda da aşınmaz mı?

Arkadaşlar makina yağı yada dikiş makinası yağı yada katı gress yağı ile zincir yağlanır mı? Çünkü her defasında 100cc lik sprey yağa 10 YTL vermekten bıktım...

Ben 200 km de falan zinciri yağlamam.. Sadece her 1000 km de bir gazyağı ile temizler bolca yağ sürerim o kadar...

Birde zincir sıcakken yağlanması gerek diye bişey duydum. ANcak zinciri temizleyip pırıl pırıl yaptıktan sonra zinciri ısıtmak için 5 km boyunca 100 km lik hız ile kullanmak lazım. Peki yağsız zincir o şekilde kullanımda da aşınmaz mı?

Başlığı açtıktan haftalar sonra sprey gres buldum 400 ml 10 ar tl den 2 tane aldım. Evet ince yağları tahmin edilebileceği gibi, zincir çok kısa bi sürede üzerinden atıyor ve kısa bir süre sonra tekrar yağlama ihtiyacı oluşuyor. Castrol, repsol, motul vb. yağlar ise zincir üzerinden daha kalıcı ve daha uzun ömürlü. Fakat bunun sebebide, içindeki yağın haricinde zincire tutunmayı kolaylaştıran, yağın daha uzun ömürlü olmasını sağlayan yapışkan bi özellik var. Sprey yağ piyasada bulamadığım dönemlerde 2. kez catrol almak zorunda kalmıştım. 100 km önce yağlamıştım. bi kaç saat önce kontrol ettim. Jant yapış yapış, sıçradığı yerlerde donmuş kara kara. Bu yağı sağlıklı bi şekilde kullanabilmek için zinciri devamlı temiz tutmak lazım. Yani sıkça zincir temizliği gerektiriyor. zincir temizken yağladıktan sonra 1 gece binmemek ve yağın zincire iyice yapışıp donmasını beklemek lazım. Yoksa yağlar yağlamaz yol yapılırsa yağın büyük bir kısmı zincirden janta, motoroun altına vs sıcrıyor. Zincirdeki yağ kaybolup gidiyor. Bu tarz yağlar zincir için en ugun yağlar aslında ama yapışma özelliği biraz daha düşük yağlar tercih edilebilir. bi kaç hafta önce Valvoline sprey zincir yağı gördüm sanayide bi yağcıda. 10 tl 400 ml. idi. Parmağıma sıkıp denemiştim. Yapışma özelliği Catrol gibi çok fazla değildi. Elimdeki yağ stoğu bitince valvoline denemek istiyorum. Parmak denemem de castrol den veya emsali yapışma özelliğe sahip yağlardan daha iyi olduğuna kanaat getirdim.

Bu arada benim zincir 1000 km aynı yağ ile mümkün değil gitmez. Kullandığın yağ nedir ?

Son düzenleme:
zincir yagları silikon icerikli olup zincire yapısmaları gerekıyor bunun ıcınde 5-6 saat yaglama yapıldıktan sonrası beklenmesı tavsıye edılıyor eger sız zıncırı yaglayıp yola cıkarsanız zıncır yagı uzerınden atacaktır ve zıncırı yaglama sonuca ulasmıcaktır..uzun omurlu bır zıncır ıcın beklemenızı tavsıye ederım..

Feyizoğlundan aldığım yağ... Markasını net hatırlamıyorum ama petrochem idi hatta şu an hala var...

zinciri yağlamadan önce gazyağı veya mazot la temizliyomusun:silent: yoksa yeni yağda bi işe yarıyacağını sanmıyorum

MOTUL kullanın başkada bişi kullanma cebelleşir durursun :wiinkk: canta dahil sıçratmıyor bol bulamaç sıksan dahii
zx6r ve cross motorum dahil her ikisindede bunu kullanıyorum manyak bişi çok iyi

kesınlıkle katılıyorum bıraz pahalı ama motoruna gozu gıbı bakanlar ve kalıte arayanlar bu yagı kullanıyo bende dahıl :)

İki boy tübü var sanırım. Küçük olanı 100ml ve uzun yolculuklar için ideal. Büyük tübü 400ml ve küçüğe dolum yapabiliyor.
Şimdilik bir küçük tüp alayım , performansını beğenirsem büyük tübü alırım. Haliyle dolum yapabileceğim için en pratik ve avantajlı şekil bu olur.
Fiyat konusunda tereddütüm vardı , performans olarak siz dostar onay veriyorsanız mesele yoktur:cat:
Teşekkürler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba Arkadaşlar;
Würth İstanbul satış temsilcisiyim.Würth ürünlerinden sipariş verecek arkadaşlar, [email protected] mail adresimden veya 542 301 36 46 nolu telefonumdan bana ulaşabilirler.

Syg
Volkan
542 301 36 46
[email protected]

ethemm76 arkadaşım izmit koçtaş ta sivitol marka italyan malı sprey gress bulabilirsin

bende castrol kullanıyorum akşam sürüp sabaha kullanıyorum yağı ki iyice yapışsın diye.5000km deyim bi sorun yok gibi ama cidden çok kir-toz topluyo.bi de onları temizlemek için ayrı sprey lazım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar