hayırlı olsun. gs500 gitti o zaman herhalde,peki iki motoru kıyaslayabilir misiniz acaba ? ne artıları ne eksileri var sizce ?
Sevgili chopperrider,daha önce de yazmıştım.Benim GS 500 den önceki motorum Kawasaki Z 750 idi.Ama Suzuki açıkçası onu bana hiç aratmadı.Özellikle rahatlığı ve ekonomisi ile süper bir motor GS 500.Ayrıca bana hiç sorun çıkarmadı diyebilirim.Üstelik üst devirleri muhteşem bir motor.Tabii ki Kawasaki ile kıyaslanmaz ama kendi sınıfı için fazla bile.Fazer'a geçmemin sebebine gelince.Fazer'ın kullanımı da Suzuki kadar rahat.Ayrıca ben 1.82 boyundayım ve yüksek bir motor istiyordum açıkçası.Görüntü ve ses olarakta daha heybetli olduğunu kabul etmek gerek.Ben normalde çok sürat yapan biri değilim.Aslında Suzuki bana yetiyordu.Ama insanoğlu işte.
Suzuki'mi özlüyorum açıkçası ama yeni motorumu da seviyorum.Eğer küçültmek istesem kesinlikle yine gs 500 alırım.Motorumu sattığımda 23000 km de idi ve alan arkadaş çok memnun kaldı.Üstelik o arkadaş çin malı 150 lik kros makinadan sonra Gss 500 e binince ona çok daha iyi geldi.
Gelelim karşılaştırmaya.
Suzuki alt devirlerde daha torklu
Fazer 4 silindirin verdiği avantajla üst devirlerde muhteşem
Suzuki çok ekonomik.Fazer için aynı şeyi söyleyemeyeceğim
Suzuki virajlara çok daha iyi yatıyor.
Fazer'ın ağırlık merkezi biraz yüksekte kalıyor ve virajlarda tedirgin ediyor.
Ben motoru Bodrum'dan aldım ve İstanbul'a binerek geldim.Yani alır almaz 800 km yol yaptım.Yolda motorun sürat ve viraj limitlerini deneme fırsatım oldu.Alışana kadar virajlarda bayağı bir yavaşlamak zorunda kaldım.Ama şimdi çok daha iyiyim.
Fazer'ı tercih sebeplerinden biri de motorun tipi.Nerdeyse hiç bir sınıfa girmeyen,enduro rahatlığında,racing atikliğine sahip bir motor.Almadan önce bütün forumları okudum ve öyle karar verdim.Size de tavsiye ederim.Ama benzin yakışı biraz fazla.