Yamaha Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hic subap ayari yaptiran oldu mu? Ya da 40000 km'ye gelen?

Herkese selamlar fz6 naked hastası olarak bu forumda buluşmak çok güzel bişey.
Öncelikle ben Mehmet Akif Ersoy Üni. Otomotiv 1. sınıf öğrencisiyim ve teknik anlamda kendimi yeterli buluyorum.Geleleim arkadaşımın sorusuna yeni nesill motorlarda külbüratör mekanizması bulunmadığı için kam mili supaplara doğrudan temas etmektedir ve bu sayede aşınma en aza indirgenerek yüsksek devir çevirmeye elverişli hale gelir.Yani demek istediğim bu görevi eskiden külbüratör mekanizması kam mili yerine yapardı ve supaplara dokunan başı somunları belirli km' de ayarlanırdı.Ama şimdi ölyle bir dert kalmadı.Yani supap ayarını motor kendi kendine ayarlar.Senin yaptırmana gerek yok:cat:

Herkese selamlar fz6 naked hastası olarak bu forumda buluşmak çok güzel bişey.
Öncelikle ben Mehmet Akif Ersoy Üni. Otomotiv 1. sınıf öğrencisiyim ve teknik anlamda kendimi yeterli buluyorum.Geleleim arkadaşımın sorusuna yeni nesill motorlarda külbüratör mekanizması bulunmadığı için kam mili supaplara doğrudan temas etmektedir ve bu sayede aşınma en aza indirgenerek yüsksek devir çevirmeye elverişli hale gelir.Yani demek istediğim bu görevi eskiden külbüratör mekanizması kam mili yerine yapardı ve supaplara dokunan başı somunları belirli km' de ayarlanırdı.Ama şimdi ölyle bir dert kalmadı.Yani supap ayarını motor kendi kendine ayarlar.Senin yaptırmana gerek yok:cat:

delikanlı o senin dediğin hidrolik supap iticisi (lifter)kullanılan motorlar için geçerli,(fz-6 da bildiğim kadarıyla lifter yok)birde külbüratör deyil,külbütör :rendeer: bu arada ben otomotiv bölümü mezunu ve yaklaşık 7,5 yıldır otomotiv sektöründe çalışan biriyim,sadece düzeltmek istedim:wiinkk:

beyler merhaba,

ilk 18 sayfayı okudum ama soruma cevap bulabileceğimi sanmadığımdan soruyorum, bütün fazer'ların motoları enjeksiyonlu mu? karbüratörlü mü?

2003 model fazer mesela enjeksiyonlu mu?

bir de beldeyama'nın sitesinde kullanma kılavuzu var, 6. vites'e 60 km/s'te geçiniz filan yazıyor, biraz saçma geldi... hatta 2. vites 20 km/s, 3. vites 30 km/s böyle gidiyor...

beyler merhaba,

ilk 18 sayfayı okudum ama soruma cevap bulabileceğimi sanmadığımdan soruyorum, bütün fazer'ların motoları enjeksiyonlu mu? karbüratörlü mü?

bir de beldeyama'nın sitesinde kullanma kılavuzu var, 6. vites'e 60 km/s'te geçiniz filan yazıyor, biraz saçma geldi... hatta 2. vites 20 km/s, 3. vites 30 km/s böyle gidiyor...
o konu daha önce tarafımdan gündeme geldi.sebepşu:
yasal hız sınırı türkiyede 70+%10=77 km/saat
hal böyle olunca motorun yasal sınırlarda göstertilmesi gerek...
sen de kalkıp 6. vites 60 la gitmezsin olur biter...(zaten çekmiyor,ideali 6. vitesi 100 den sonra kullanmak)

beyler merhaba,

Selamlar bu degerler motorun tork bandina gore binicilerin vites secimlerini kolaylastirmak icin verilmistir. Motorun gucunu rahat kullanabilecegin alt sinirlarlar olarak degerlendirmek de mumkundur. Cok rahat bir bicimde 50'de de 6'ya gecebilirsin. Ama makinanin ne kadar rahat hizlanacagi malum.

2003 modeller eski kasa olanlar 2004'den itibaren ise gunumuzdeki makinalar 2007'den itibaren de s2 denen makyajli olanlari cikmistir.

ben 40 km le giderken bile 6. vitesi kullandığım oluyor ve gerçekten zorlanma olmuyor ondan aşağıya inerse başlıyor ama tabi ivmelenmin çok ii olması için 4 vites aşağı inmen lazım tabiki:)

1.viteste 10.km/h ile 103 km/h arasında kullanabilirsin. Verilen değerler alt değer olarak düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar