abi kusura bakma :cherry: koymayı unutmuuşum yani o yazıyı yazarken gülüyordum . Şöyle gösteriyim
aldı roadstarı bizim caracala bok atıyor :cherry::cherry::cherry: alalalaaaa:cherry:
o'zaman buda benden sana :rendeer: :rendeer: :rendeer: :wiinkk:
yaaaaa arkadaşım ben diyorumki 16 km yokuş aşağı artçıyla gittim ve gazı kökledim benim motor evden çıkarken 9771 km idi akşam eve geldiğimde 10552 olmuştu ve ben sürekli yüksek devirde kullanıyorum zaten ve dişli falan depiştirmedim motor katkı maddesini motorsiklet için olanını aldım 800 gr yağ koydum 400 gr katkı maddesi muhteşem oldu 600 km yol yaptım bir günde yalanmı söyleycemevet kadran 160 a dayandı abi ben zaten 4 de 120 yi görüyorum .peki burdaki bütün caracal kullanıcılarına bir sorum olacak 100 km hıza kaç saniyede çıkıyorsunuz düz yolda ?bu günlük bu kadar yarın devam edecem ha birde bi arkadaş bana yardımcı olursa ben buraya resim atamıyorum güzel manzaralar var çektimaklım ermiyo ya nasıl 160 arkadaş? 20 dişlimi taktın? bende motora bakıyom diye geçiniyom, 120yi geçmiyo benimki
bence 120yi geçememe sebebi 0.193lt motor olması. bu hacimde bi cruiserden ben daha fazlasını bekleyemem ama bulanlar oluyo demek.:cherry:
bana rahat 100 yapsın, değme keyfime.:cat: bu motorda 120 ve üzeri büyük tehlike bence.
biliyorsun canım abim , senin yakarım bu gezegeni ve hatırlarsın sana laf sokmaya çakışan bir japoncu zibidiyi nasıl yerin dibine sokmuştum . Caracalda ki ilk dostumsun abi sen kırılırmısın senı kırcama kafamı kırarım
bi arkadaş bana yardımcı olursa ben buraya resim atamıyorum güzel manzaralar var çektim
evet avrupada motosikletler daha ucuz sinir komsumuzda almanyada 6000 bin euro luk bir motor bize devlet vergileriyle 17000 euroya maal oluyor. buda buranin bi sistemi..
tasitlarda gumruk vergisi %160 otv ve kdv ise nerden baksan %48 oduyoruz :farao:
![]()
siz eklemiyceniz bari ben ekliyim.:cherry:
ön lastige dikkat!!
kazadan sonra motor yeniden yapildi resmen. on lastik canti degisti. 320 lira. motoru servisten aldim, eve geldim. lastik biraz inik gibi geldi. spordan sonra goturdum benzin istasyonuna. hava bastim. hava pompasini suboptan cekerken hava kacirmaya basladi. kacirdi.. kacirdi.. butun hava gitti. lastik tamamen indi. canttan ayrildi yer yer..
tekrar sisrmeye calisiyorum sismiyor. delirdim. gece 12'ye kadar benzinlikte ugrastim. hava buz... mecburen bagladim orada motoru.
ertesi gun gittim. yakinda lastikci vardi. 20 metre ilerde. lastikciye kadar ittim aleti. lastikci bakti, sibop ignesi bozuk dedi. yenisini takti. havayi bir basti, sisti lastik. 2 gun kullanmadim motoru. 2 gun sonra tekrar gittim yanina. bir baktim on lastik tamamen inmis.. delirecem. lastik patlak herhalde. veya subop bozuk. basindan boyle bir sey gecmis olan var mi?
selamlar.
pek bilgim olmasa da petrollerde kı hava
pompaların tekerlek işaretı olur ona bas , patlak teker şişirmeye yarar
dostum olay tamamen ustanin lastik icindeki samniyeli cikartmasindan kaynaklanmis. geri takti onu, simdi lastik fistik gibi. ama cok sert ve cok sismis gibi geliyor bana cuknu motor her an altimdan kayacakmis gibi bir his var ve gidon cok kolay kiriliyor saga sola. kitapcikta su kadar hava basilmali gibi birtakim bilgiler vardi ama, onu da nasil uygulayacagimi bilmiyorum.
lastiktek hava miktari onemli arkadaslar. nasil alistiysaniz oyle gidiyor. ama lastik cok sisik olursa, yer ile temas ettigi alan azaldigindan dolayi motorun kayma riski artiyor.
bu arada on frenim iyi tutmuyor. nasil bir mudahale yapilabilir? bilen var mi?
motor saga cekiyor...
evet saka gibi ama gercek. motor sag tarafa dogru cekiyor cok hafif. saga donuslerde altimdan kayacakmis gibi bir his veriyor. eskiden boyle degildi... benzer motosikleti olan birine bindirip denetmek istiyorum. istanbul beylikduzu, avcilar, buyukcekmece civari cruiser sahibi varsa deneyebilir motorumu...
haval filtresi sokup cikarmak kolay midir? nerededir? nasil yapilir?
tesekkurler.