Motor hakkinda genel bilgi edinmek isteyen arkadaslar icin, sahibinden.com'da ilanimda yazdigim yaziyi aynen buraya kopyaliyorum.
Şimdiye kadar yaşadığım sıkıntılar şöyle. 4,000 km civarı elektrik marşı calışmadı servise götürdüm, sele altında ki bir kablonun çıkmasından dolayı çalışmadığını söylediler ve hemen o kabloyu takıp bir de bantlayıp çalıştırdılar. Onun haricinde 8,000 km civarı eve geldiğimde debriyaj teli koptu kendim yeni bir tel alıp monte ettim. Bu motorun her 7,000 civarı debriyaj telinişn değismesi lazım DİKKAT. Bu yalnızca bu motor için değil bir cok vitesli motor için böyle. Bunların haricinde başka sıkıntılarım olmadı.
Motor hakkında ki genel bilgiler. Motor Çin malı ancak Regal-Raptor'lardan sonraki en iyi Çin malı motordur. Buna kesin kanaat getirdim. Gerçi bır Cin malı ne kadar iyi olabilir o da başka tabii. Bilmeniz gerekn şey bu motorlarda problem mutlaka çıkaçaktır. Ancak bu motoru anldığımda bu makinelerden hiçbirşey anlamayan ben, şimdi bir çok şey biliyorum.
Superlight eksileri: 1- Cok fazla titreşim. Ne var canım olsun da titreşimi olsun demeyim, bu cok önemli bir eksik aslında cünkü tüm somunları vidaları kötü yonde etkileyen,tüm aksanı bozabilen bir sorun. 2- Otoyollarda 90 km/s in üzerine pek çıkamamanız dolayısı ile arabalar ın sizinle kedi ile fare gibi oynayabilir olması
Artıları: 1- Az yakıt tüketimi, 100 km de yaklaşık 2-2.5 lt arası. 2-Şehir içi için inanılmaz ideal olması. 3- Şık görünümü.
Genel olarak özetlemek gerekir ise, bir japon 250cc cruiser ın sıfır fiyatı 12,000 YTL bu motorun fiyatı belli. Aldıktan sonra bir Japon performansı bekliyorsanız almayın çünkü üzülürsünüz. Ben mutlu olacağınız binerken zevk alacağiniz bir motor almanızı isterim. Sonucta bu paraya bu motoru satmasam da olur. Sonuçta ilk göz ağrım ve beni bir cok yere aldı gotürdü. Her hafta temizleiğim yağladığım, kontrollerini yaptığım bir motor. Eğer derseniz ki acemiğimi atma istiyortum ilk motorum olacak, fazla uzun yola gitmeyeceğim 1 seneye kalmaz zaten satarım o zaman bu motor size göre. Ama derseniz ki bana hiç problem çıkarmasın, bununla basayım İzmir'e gideyim, artçımla bol bol gezeyim, uzun süre de kullanayim, o zaman alın bir CBF 250-YBR 250.
Saygılar.