yazım uzundur,kendinizi vererek okursanız anlarsınız,yüzeysel bakacaksanız boş geçin bi alt msjdan devam edin..
biz dağda kardeşimizi,yeğenimizi,dayımızı amcamızı canımızı şehit verirken filistinlilerin acaba umrunda oldu mu?müslümandır diye korudugunuz filistinliler zamanında İngilizlerle bir olmadı mı?bizi sırtımızdan vurmadı mı?çocukların ölmesi bnimde içimi parçalıyor dayanamıyorum ama o çocuklar israilli yada americalıda olsa aynı şekilde üzülecektim.ey arkadaşlar inandıgınız dini araştırın biraz 2 yaşında 3 yaşında çocuklar ölüyor ve onalr müslüman gdiiyor direk cennete yani müslüman kardeş lafını bir kenara bırakın her kulu Allah yarattı,hepimiz Adem ile Havvadan değilmiyiz?seni severim seni ayradandan ötürü..olay ne?tv de yayınlanan ve taraflı haberlerin dışında ne oluyor dünayda?arkadaşlar araplar neden sınırlarını kapattı?neden hiçbir yardım geçişine bile izin vermiyor? zamanında toprak istediler israilden devlet kurmak için tıpkı pkk nın bizden istediği gibi,israilde verdi sonra ne oldu?yetinmeyip fazlasını istediler terörist saldırılara devam ettiler sonra?dünya ülkeleri el koydu barış anlaşması imzalandı.sonra?bittiği gün o acıdıgınız filistinliler güdümsüz,nerye düşeceği belli olmayan füzeler attı israile..sizce şuanki tabloyu yaratan filistin değil mi?empati kurun??doguda kürdistan kurulmasına izin verdik farzedin sonra sınırlarını cizip devlet kurdular sayın bizde ambargomuzu koyduk haliyle sonra yine pkk orda burda canlı bomba patlattı,yien askerimizi vurdu yetmedi ülkemize roketler savurdu bizim verdiğimiz topraklardan farzedin??ozaman biz vurmayacakmıyız?hepinimiz kanımızın son damlasına kadar savaşmayacakmıyız?orda kürt çocukları ölmeeycek mi?hangi savaşta ölmedi çocuklar?yanlış anlamayın bende en az sizin kadar üzülüyorum o çocukların görüntülerini gördüğümde nefesim kesiliyor ama israilli yada ugandalılar içinde kesilirdi.dünyada bu oalyı bizim kadar kınayan gündem yapan ülke yok..yanıbaşlarındaki araplar bile görmezden geliyor 1 aspirin vermiyor bırakın sınırlarını açmayı..
Biz dayımızı,kardeşimizi kaybederken Filistinliler umrunda oldumu olmadımı somut birşey hatırlamıyorum ama Pakistanlısı, Hindistanlısı Kurtuluş savaşında bize ellerindeki erzaklarını,kıyafetlerini göndermişlerdir.
Çanakkale'de, Müslüman olup da Müslüman bir devlete karşı savaştığını bilmeyen kandırılmış insanlar vardı.
Dünya zalim devletlerin kıskacında yoğrulurken kandırılmış milletler kendi soyundan,dininden olanlara kışkırtılıyordu.
Neyse,
Filiistin toprakları önceden İsrail toprağımı idi Osmanlı toprağı iken şimdiki Filistinlilerin yaşadığı bir yer mi idi?
Orayı Filistinlilerin hepsi mi satmıştır,yoksa Şerif Hüseyin zihniyetindekiler mi?
Sultan Abdulhamid'in tüm engellemelerine rağmen, Yahudilerin batmakta olan bir devlete tenekelerce altın tekliflerine rağmen "Vatan toprağının ancak kan ile kazanılıp,kan ile kaybedileceği" iradesi beyan edilmiştir.
İsrail işgalci bir devlettir.
PKK'lılar ile direnişteki Filistinliler bir değil.
Filistinliler kendi ülkelerini savundukları için gerilladır. PKK'lılar ise kendi ülkelerini kurmak için, içinde yaşadıkları ülkeye ihanet ettikleri için saldırdıkları için teröristlerdir!
Aynı dava değil kesinlikle. Bunu birbiri ile kıyaslaman bile bu duruma örnek teşkil etmez.
Teröriste karşı orantısız güç kullanılır. Ama kendi ülkesini savunan insanların çoluğuna,çocuğuna birden orantısız güç kullanmak İsrail'i haklı mı yapar?
Füze saldırılarında ölenlerin hepi topu 20 kişidir.
Bu 20 kişiye karşılık binlerce kişinin katledilmesi bile İsrail'in ateşkesten önce kesinlikle derin,hain emelleri olduğunu gösterir.