Büyük Motor Alsam Mı? Almasam Mı?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
@Vasco
CBF500 şu an için en ciddi alternatifim. Kawasaki'nin servisleri müşteri memnuniyetiyle ünlü değil maalesef.
Ben daha hiç servisle muhatap olmadım.... :wiinkk::bounce:
Topu topu 2 kere yağ değiştirdim....:cat::cat: Demekki kawasaki servisle muhatap etmiyor adamı.....:cat::cat::cat:

Bu durumda kawasakiciler ne yapsın...Yakaladıkları kawacıları soyma yoluna gidiyorlar...:cat::cat::cat: Motor sağlam olunca adamlara ekmek gelmiyo demekki..... :queen::queen::queen:

Bende Fz6 Fazer Diyorum Ama Kriterlerinizden Birine Uymuyor 98hp
Yinede Fikir Olsun Dedim 10.000 lirayada Yakısıklı Bulursunuz Birtane Allah Rastgetirsin Yeter :wiinkk:

yakıt performan olarak suzuki gs 500 47 hp dir kendisi rhat rahat 190 görürü bakımlısı temizi 200 e kadar görebilir. 100 km de 4 lt yakıt tüketimi 100 km hızla..motor ömrü 100 bin km dir. sağlıklı olarak. 100 binde sekman piston subap şimleri debriyaj balataları ve atkı zinciri değişir yoluna devam eder ölmez hava soğutmalıdır. akdeniz ege ikliminde 20-50 yağı çok sever özellikle ağustos sıcağında. ben yazın marmaris antalya yapıyordum 350 km yolu gezerek 4 saatte alıyordum uzun yolda devirsiz 6 cı viteste 4 lt den de az yakıyordu. motorumu 2005 yazında 70 binde sattım. 99 modeldi takasta 4000 e gittiydi garip şuan 100 binde ve hala marmariste geziyor plakası da 48 m 6200. dür marmaristen arkadaşlar varsa bilirler motoru. git 25 bin km yi aşmamış 2004 model bir tane al ve sen de 100 bin devir bu ekonomik krizde başka şeylere de ihtiyaç duyabilirsin ileri bir zamana kadar bu motor seni idare eder

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu arada ben sana tavsiye vermiyom..... Verdiğim tavsiyelerin tam aksini yapıyon..... Gene öyle yapıcan..Bildiğini okuyacan.... :wiinkk:

Niye meşgul ediyon lem bizi?.... :wiinkk::bounce:

Nakit sıkıntıyı bir kenara bırakırsak bence motoru büyütmeye karar verdiğinde büyütürsün... Bu soruyu sorduğuna göre daha zamanı gelmemiş demektir...

Eğer verdiğin seçeneklerden birini seçmem gerekirse; en mantıklısı er6n/f...
Çok yakıyor demişsin ama 72 hp gücünde bir motosiklet için çok iyi bir yakıt tüketimi var. er5'ten daha az yakacağına emin olabilirsin...

Seçimin ne olursa sana keyif vermesini diliyorum...

FZ6 FAZER cevabına katılıyorum bu makina gercekten saglam hem sehir ici hem sehir dısı guzel makina ama yakıtını bilmiyorum bide ilgilenirsen fiyaat daha uygun MT-03 e bak derim hem fiyatı uygun hemde yakıtı tek silindir oldugu icin gayet iyi.:cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motordaşım hepsini ince ince yazmışsında 500 cc nin üstünde parçası bol ve ucuz,az yakan bulursan banada söyle bende alim:mrgreen:sen hem pencere kenarı hemde şoför mahalli istiyon öyle bir yerimiz yok malesef,kasada gidebilrsin izin veriyom:p o zaman 2008 ikinci el transalp alıcan enjeksiyonlu,yada dl 650 alıcan çünkü geriye bişey kalmadı yada bekleyip nabız yokluyacaksın

aynı durumda ve aynı seçim tereddütleri arasındayız sanırım.kolay gelsin
benim son fikrim temiz bir fazer :cat:

Ben Pegaso 650 kismini yanitliyayim :)

Ben 3 ay once 2004 model 15,000 km'de aldim. Motor uzerine bayagi bir bakim yaptirdim, su anda tam istedigim kivamda ve kendisinden cok memnunum. 110-120 km'lere cok rahat cikan bir makine. Ideal surati zaten bana gore 120 km ama istersen 130-140'larda da seyir edersin ama ruzgar fazla rahatsizlik vermeye basliyor. Kisacasi otoyollarda fare olmazsin :)

Istersen motordan cok detayli bahsedebilirim ama servisi sormussun. Aprilia'nin bayiligi belki bildigin uzere Motomax'dan Ferco Motor'a gecti. Malasef evet, yedek parca sikintisi var ama daha once motoru kullanan kisi, ve ben bu kisa sure icerisinde bir sorun yasamadim. Zaten herseyin bir yedegi, parcasi disarida bulunuyor. Servis olarak Ferco'nun Maslak Oto Sanayi'de bir servisi var (hic gitmedim), ve Anadolu yakasinda da yetkili servisi RSV Motor, Menderes Usta. Belki kendisini tanirsin, bana gore cok iyi bir usta ve insan. Ona zaten gelen motorlardan, kisilerden durumu direk anliyorsun. Servis konusunda bir problem cikacagini hic sanmam. belki en buyuk problemin yedek parca da olabilir.

Ancak istedigin sehir ici 5.5lt/100 km nin asagisini malasef bu motorda goremezsin, bunu da ayrica belirteyim.

ER6/F/N al derim
bakımlarını da efenur moto da yaptırısın :p
Z motodan kimse memnun deil zaten gelene saplıyolar

ya arkadaş çok düşünmüşsün sen alacağın tek motor 2005-2006 cbr 600F her anlamda bebek motor 11 -12 diyenlere bakma 10 kağıt peşin para vercen alıp götürcen sahibindene birazdaha bak istersen

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
:p bencede öyle :cat: ama iş durumları öyle demiyor, amerika krizi bizede geldi :p

Şahsen bundan sonraki motorum ya Fazer1000 ya da ZX12.... :cat::cat::cat:

Büyütmüşken tam olsun..... :cat::cat::cat: Motora devam dersem Er5 yetiyoda artıyo zaten.... Maşalllah diyeyim... :cat::cat:

Şahsen bundan sonraki motorum ya Fazer1000 ya da ZX12.... :cat::cat::cat:

Büyütmüşken tam olsun..... :cat::cat::cat: Motora devam dersem Er5 yetiyoda artıyo zaten.... Maşalllah diyeyim... :cat::cat:

aynen öyle banada yetiyordu :cat: ben ihtiyaçtan sattım.şimdi durum biraz daha iyi gibi, almışkende biraz daha ilerlemiş olsun istiyorum.yoksa er5 benim ihtiyaçlarımı çok iyi karşılıyor :)

Mt-03 e bence bak hem fiyat,hem yakıt,hemde performans olarak iyi.

Gel uğraşma benim motoru 9.500'e vereyim sana 120km/h 'te 6 lite yakar..
Kazası falan yok tosunpaşa gibi mübarek. 65.000 km 'de tek kusuru. Ama ikinci el alan için km. si oynanmamış mı kesin bilmek zor. 140.000'e kadar ömrü var TA.'nın.. Yedek parça desen ucuz ve bol var zaten. Honda harici diğer markalarında motor ömrü bu kadar çok değildir... Bu tür şeylerede dikkat et derim..
Pegasso ve F650 Gs 'Le kıyaslama yaparsan, benzin sarfiyatı az diye alayım dersin ama bakımlara para yetiştiremezsin, hele hele bilmediğin bir ikinci el motor alırken sana kakalarlarsa vay haline...

Sana da Transalp pekte yakışır efenimm kikiki:p:p:p

MT03 fiyat aralığımın dışında.

Bana uygun fiyatlarda yüksek km'li Fazer ve temiz GSF650 Bandit'ler var, ancak o kadar güçlü motorlara ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Otobanda en solda gidebilecek gücüm olsun yeter, 250 görmesem de olur :)

@Dogin
Lütfen kriterlerimi oku. 12'ye CBR600F al diyorsun, CBR600 yazdığım 6 kriterden sadece birine uyuyor! Herkes SS sevmek zorunda değil!

@morrigan
TA'yı alıp benzine param kalmadığı için gezememektense CBF150'yi değiştirmeden gezerim :) Hoş, CBF500 de TA kadar yakıyormuş...

@Alp abi
Senin motor kaç km'de söylesene bi :mrgreen:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar