Büyük Motor Alsam Mı? Almasam Mı?

ER6N/F
+ Yakışıklı, gayet hızlı
- Servisi sorunlu, çok yakıyor, pahalı, fazla güçlü gibi

Kutucuk benim sana önerim bu motor olacak. "+"larına katılıyorum , ama "-"lerine katılmıyorum. Daha doğrusu 2 tanesine. Er6 , kendi çapındaki motorlardan az yakıyor, ki 2 silindir. Yakıyor diyebilirsin ,ama çok yakmıyor.
Ayrıca Er6 fazla güçlü de değil , torklu. E tork güç diyeceksin. Ama senin çekinmeni gerektiren güç değil. Devirli makinada makinayı götürmek için devir çevirmen gerekir. Torklu makinada sen gazı bıraksan da o gider, yani kontrol sendedir.

Benim düşüncem şu kriterlerde en iyi makine Er6F'dir... 10.000'e temiz 2. elleri bulunuyor. Biraz daha bektleyip daha temizlerini de alabilirsin.
Ha servis dersen , onu bana sorma. :p

Bu arada dikkat edersen Er6F dedim. Grenajlı motor iyidir. Rüzgar rahatsız etmez , uzun yolda yormaz.

F650 tercihin de fena değil. Fakat Bmw'nin de servisinin Kawa gibi olacağını unutma...

Xt konusunu araştırmadım , ne desem yalan. Ama supermoto severim. Xt660X benim tercihim olabilirdi. Ama önce Yamaha'yı daha çok sevmem gerek :p

Az daha unutuyordum. Hangi motoru alırsan al , her zaman kasko için bütçe ayırmaya çalış. 2.000TL az paraya motor al , ama kasko yaptır.

Honda nx4 falcon hakkında ne düşünürsünüz ?

şahsen benim mecut motosikletimden sonraki hedefim hayalim O.

Hepsi için zaten bir eleştiri yapmışsın,yaptıgın eleştirilere baktıgımda bana kalsa hiç birini alma. :cherry:
CbF kullanıcısıysan öyle devam et derim.:cat:

Ergin'in motoru dayım aldı :wiinkk:

eee dayın 2002 model 40.000 km civarı f 650 gs aldıysa sana ondan iyi örnek olamaz. Motordan memnun olduysa sende dayını takip edebilirsi:) Sonuçta onun f650 gs'ye verdigi para seninde verebiliecegini söyledigin miktar.

Ayrıca f 650 gs kullanılcılarının bir çogu motorun bakımlarını kendileri yapıyor .parça lazım oldugu zamanda ebay:). Kısaca borusana giden çok az kışı.

Bakımlarını kendileri yapıp parçalarıda ebay'dan temin ettiklerinde ise maliyet cbf' 150 bakımlarından pek fazla olmuyor:)

Not:Dayına 2002 model 40.000 km civarındaki f 650 gs'yi 9.500 ytl'ye alırken şuan 40.000 km'deki 2004 f 650 gs 10.000 ytl:)

BMW ya varmı ötesi! Bende 50 yaşını aşmış 2 tane var hala katır gibi çalışıyorlar. Zaman geçtikçede değer kaybedeceğine değerleniyorlar. 2. el alacaksan şimdi 4-5 yaşında olanların fiyatına bakıyorsun, ancak birde 9-10 yaşında olanlara bak belki 4-5 sene sonra satmak-değiştirmek istersin. Aldığın motorun fiyatını muhafaza etmeside önemli bence.

kendin sormuşsun kendin cevaplamışsın, aslında cevapda kendinde sonuçta sende bi motorcusun,
sana en yakın motor senin için en iyi olan bence seçme şansını bu kadar çoklu yapma
kafanı karıştırmaktan başka birşeye yaramaz daralt ve aklındaki motoru araştır sadece derim . .:cat:

büyük motorların işletim maliyetleri oldukca yüksektir tekeri zinciri vb o yüzden işletim maliyetini karşılayabilecek güce sahip hissettigin zaman motor al derim
son parana kadar yatırıp sonrada binemiyecek olduktan sonra gerek yok büyük motora bir zamanlar bende senin gibi düşünüp 3 tane büyük motor aldım ama işletim maliyetleri benim belimi büktü o yüzden küçük motora geri dönüş yaptım.

bence f650gs. sahibinden.com fiyatlar baya şişkin oluyor 1-2 yıldır satılmayan motorlar var. bu kriz zamanında peşin parayla piyasada uygun fiyatlı birşeyler bulunabilir.

bencede fazer diyorum o paralara alabilecegin temiz bir fazer alabilirsin kafan çok rahat olur satarkende binerkende sana problem yaratmaz

bu saydıkların arasında en mantıklısı tabii ki kawasaki er6n-er6f. er6 bu arada 600 cc lik motosikletler arasında en az yakıt harcayan modeldir , yapılan testlerde bu sonuç ortaya çıkmıştı...

2002-2003 f650gs her yola gelir, hiç düşünme...
Bir de bu kategoriye girmez ama fiyatta uygun düşürürsen z750s, 106bg,70nm tork, hem şehir içi hem dışı performans rahatlık (oturma pozisyonu), ses,vs... mantıklı kullanımda 100km de 5lt. ayrıca karizma görüntü...10-12000ytl arası alırsın sıkışık birinden... 2005i 9000e bile bitirebilirsin...(en uzun ömürlü lastik ise dunlop roadsmart)

Son düzenleme:
suzuki freewind xf650 -tek silindir olduğundan az yakar,torku fena değil (5,500 devirde 52 nm )

nexus 500 al ver aragazını gitsin ne yapcan vitesle uğraşılırmı bi aşşa iki yukarı bida bida olmas al nexus yakıtıda ii duruşuda ii tem de geçersin sol şerite arkana bakmassın

Herkese cevapları için gerçekten çok teşekkür ederim. Bu konuyu açtıktan sonra çok sayıda arkadaş aynı durumda olduklarını söyledi :) Şimdi F650, ER6N/F ve XT660 konularını okumaya başlıyorum, hızlı okursam şubatta ancak biterler :p

eee dayın 2002 model 40.000 km civarı f 650 gs aldıysa sana ondan iyi örnek olamaz. Motordan memnun olduysa sende dayını takip edebilirsi:) Sonuçta onun f650 gs'ye verdigi para seninde verebiliecegini söyledigin miktar.

Not:Dayına 2002 model 40.000 km civarındaki f 650 gs'yi 9.500 ytl'ye alırken şuan 40.000 km'deki 2004 f 650 gs 10.000 ytl:)

ELINT dayım çömez motorcu zaten :) Mayısta aldığı ilk motoru Burgman'la 3000km fln yaptı, sonra F650'yle takas yaptı. 2. el fiyatlarında hissedilir bir düşüş olduğuna da katılıyorum, motoru değiştirme isteğim de bundan kaynaklanıyor. 2009'un ortasına doğru global ekonominin toparlanması bekleniyor, yeni sezonun da gelmesiyle 2. el fiyatları tekrar artacaktır. Bu sebeple bence 2. el motor almak için en uygun dönem mart ayı öncesi.

er6n cok güzel arkadaşlar.özellikle ömer arkadaşımızın teki.

Cruiser istemediğine göre verdiğin fiyat aralığında alternatiflerin oldukça azalıyor ve bu isteklerin hepsini bir arada bulabileceğin "All in one" bi makine yok sanırım! :)

Tavsiyem, biraz daha bütçeyi zorlayıp -yada stocklayıp- F650'ye yönelmen yönünde! Süper cimri, seri, şekilli ve her yola gelen bir makine.. Bakımlarınıda BMW servisinde yaptırmak zorunda değilsin, bildiğim kadarıyla tecrüben buna yeterde artar. Kendin yaparsın ;)

Aynı kararsızlığa bende düştüm Khutuck fakat dediğin gibi fiyatı,performansı ve yakıtı uygun bir motor göremedim.Sanırım tek silindirlileri tercih etmelisin.cbf 500 demişsin ama oda cbf 600 gibi yakıyor diyorlardı servisde.500-600arasında yakıt olarak çokbir fark yok sanırım. Oyüzden tipiylede gözüne gönlüne hitap eden bir motor almanı öneririm.cbf 500,er5,suzuki gs500 bu motorların far yapısı benim hoşuma gitmiyor.Bunların içinde en albenili duran cbf 500.er6F de tercih edebilirsin.Tabi benimde gönlümde FAZER var.Hobi amaçlı ve uzun soluklu gezilerse amacın FAZER bence aradığın:):cat:

Gel uğraşma benim motoru 9.500'e vereyim sana 120km/h 'te 6 lite yakar..
Kazası falan yok tosunpaşa gibi mübarek. 65.000 km 'de tek kusuru. Ama ikinci el alan için km. si oynanmamış mı kesin bilmek zor. 140.000'e kadar ömrü var TA.'nın.. Yedek parça desen ucuz ve bol var zaten. Honda harici diğer markalarında motor ömrü bu kadar çok değildir... Bu tür şeylerede dikkat et derim..
Pegasso ve F650 Gs 'Le kıyaslama yaparsan, benzin sarfiyatı az diye alayım dersin ama bakımlara para yetiştiremezsin, hele hele bilmediğin bir ikinci el motor alırken sana kakalarlarsa vay haline...

Sana da Transalp pekte yakışır efenimm kikiki:p:p:p

çiçek kim dedi sana transalp al diye :) bak böyle satamazsın işde :p:queen:öğrenci insanın ne işi var 600cc ile.:)

Bundan sonra alacağın her motor V8 amerikan gibi gelecek:cherry:.Çünkü CBF150 yakmıyor kokluyor.O yüzden 5.5 lt tüketimine takılma derim.TA iyidir ama düşürebilirsen Versys'de sana olur:cat:.

Aynı şeyi bende düşünüyorum ve motoru değiştirmeyi veya satmayı erteliyorum :) cbf 150 gerçekten az yakıyor.Bir yere gideceğim zaman minibüsden bile ucuza gelmesi güzel bir olay:bounce:Belki sol şeritten gidemiyorum ama yakıtına nazaran performansı çok iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar