ER6N/F
+ Yakışıklı, gayet hızlı
- Servisi sorunlu, çok yakıyor, pahalı, fazla güçlü gibi
Kutucuk benim sana önerim bu motor olacak. "+"larına katılıyorum , ama "-"lerine katılmıyorum. Daha doğrusu 2 tanesine. Er6 , kendi çapındaki motorlardan az yakıyor, ki 2 silindir. Yakıyor diyebilirsin ,ama çok yakmıyor.
Ayrıca Er6 fazla güçlü de değil , torklu. E tork güç diyeceksin. Ama senin çekinmeni gerektiren güç değil. Devirli makinada makinayı götürmek için devir çevirmen gerekir. Torklu makinada sen gazı bıraksan da o gider, yani kontrol sendedir.
Benim düşüncem şu kriterlerde en iyi makine Er6F'dir... 10.000'e temiz 2. elleri bulunuyor. Biraz daha bektleyip daha temizlerini de alabilirsin.
Ha servis dersen , onu bana sorma.
Bu arada dikkat edersen Er6F dedim. Grenajlı motor iyidir. Rüzgar rahatsız etmez , uzun yolda yormaz.
F650 tercihin de fena değil. Fakat Bmw'nin de servisinin Kawa gibi olacağını unutma...
Xt konusunu araştırmadım , ne desem yalan. Ama supermoto severim. Xt660X benim tercihim olabilirdi. Ama önce Yamaha'yı daha çok sevmem gerek
Az daha unutuyordum. Hangi motoru alırsan al , her zaman kasko için bütçe ayırmaya çalış. 2.000TL az paraya motor al , ama kasko yaptır.