Bildiğim kadarıyla ;
Vites 2 ye takılır. Kontal açılır normalde marşa baslmaya hazır konuma getirilir . motosiklet ittirilir veya yokuştan hızlanarak inilir. bu sırada marşa basılır ve motor çalışması ümit edilir.
Hatam varsa affola.
Kontak açılır. 2. vitese takılır, debdiyaj sıkılylen, hafif bi bayırda veya arkadan birinin itmesiyle veya kendi çabanızla belirli bi hızla ilerlerken debriyaj bırakılır ve gaz verilerek harekete devam edilir
Akradaşlar bu sabah kötü başladı.
Mersin guneykent yokunda bayadır suren yol yapım calışması vardı. Bu sabah biraz gec kaldım servisi kacırma telasıyla biraz hızlıydım ama trafige uygun hızdaydım. Birden yola dökülen asfaltın sanki kaldırım gibi yuksek bir sekilde bitirildigini farkettim. Sol taraf biraz dafa düz dü ama arkamdan araclar geliyordu. Guvenli bir şekilde yavaşladım hatta durdum. İşte tam bu sırada motoru durdugu yerde sol tarafa yatırdım. Servisi kacıracagım acelesiyle Hasar olup olmadıgına bile bakamadım. Sadece sol ayna geriye dogru dönmüşdü. Sanırım ayar yerinden döndü. Ama iyice kontrol edemedim. bile
Çok geçmiş olsun, sana, bizlere bişey olmasın, önemli olan bu, motorlarımızın yedek parçaları mevcut, ama bizim yedeğimiz ne yazık ki yok.
beyler benim motora 4000 bakımında fazla yağ koymuş servis. motoru park ettiğim yerlerde yağ izleri oluyor. ama kontrol ettim motor yağı hala haddinden fazla. bir sorun olur mu ???ale:
@ koralayilker
hayırlı olsun. aramıza hoşgeldin :rendeer:
benim servis, motorlarımızın yağ yakma gibi kronik bir huyu olduğu için yağ değişimi yaparken zaten maksimum seviyesinden biraz daha fazla koyuyor ve bunu bana söylüyor (200 ml kadar fazla koydum, 800-1000 km kadar yağ ilavesi istemez. Kontrol etmen gerekmez) gibi bir açıklama yapıyor. bende 4300 km deyim. Bu 4000 bakımında söylenen. Ne kadar fazla koyduğuna gelince; Kontrol çubuğunun maksimum seviyesinin bi kaç milimetre üstünde çubugun iki tarafınada çizilmiş, 2 tane yuvarlak işaret var. Bu seviyeye kadar doldurabileceğimi söyledi servis eksilme görürsem. Düz bir zeminde yağını kontrol et. Ve motor soğuk olsun kontrol ederken, sıcak motorda yağ genleştiği için olduğu miktardan fazla veya karterdeki süzülmesini tamamlamamış olabileceğinden dolayı, gerçek seviyesinden daha eksik görülebilir. Bu şekilde yağ kontrolünü yap. O yuvarlakların hizasını geçmiyorsa yağ fazla değil demektir.. Ama daha da üst seviyedeyse alttaki karter tapasını biraz gevşeterek bi çay bardağı kadar miktar boşaltıp tekrar kontol et. İdeal seviyeye inenekadar yağ al. Bu işlem oldukça kolaydır. ya 11 ya 12 yıldız anahtarla gevşetiyorsun. Ağzı açık anahtarla yapma diş sıyırabiliyor. Tapayı tamamen sökmen gerekmiyor. yavaş yavaş gevşet, süzülmeye başladığını görünce bahsettiğim miktar kadar yağ boşalınca tekrar sık. Seviyeyi kontol et. Ama bu işlemi yağın fazla olduğundan tarif ettiğim biçimde emin olduktan sonra yap. Ayrıca park ettiğin ortamda gördüğün yağ, karter tapasından kaçıyor olabilirmi ? Bunuda bi kontrol et. Bana servisin söylediğini aynen aktarıyorum (motora fazla yağ koyarsan motor boğulur, gaz yemez). Bu belirtiler yoksa yağ seviyen fazla olmayabilir. birde motorun altındaki hortumlardan birinden motoru çalıştırıp olduğu yerde yüksek devir ara gaz verince, çiğ benzin gibi bişey de atıyor. Bu bi arıza değil. Olağan bi durum. Yağ zannettiğin acaba bu olabilir mi =? Bundan da emin ol.
arkadaşlar biliyorsunuz motoru dün aldım 4000de birden boşa ve 2.vitese geçerken fazer yada suzuki bandit gibi büyük makinalarınki gibi sesli geçiyor vites ve ilk kalkışta debriyajı yarım bırakırken aşırı derecede titreme silkeleme var bayiye gittim olur öyle anormal bişey yok dedi ama ben uyuyamıyorum:silent:r::salut:
Motor 4000 km ye geldiği halde sanırım henüz girmemiş. ve bu demek oluyor ki 3000 km dir aynı yağ var. Bizim motorlar için 3000 km zaten uzun ve benim uygun görmediğim bi yağ değişim aralığı yani motora göre limitin üstünde. Yağ değişim aralığı uzadıkça zaten vites geçişleri sertleşiyor, sesli geçmeye başlıyor ve buda en çok arada boş vites olduğu için 1 den ikiye geçerken belirginleşiyor. yağ değişimden sonra ki ilk 1000 km geçişler çok güzel sessiz ve yumuşak, ama 800-1000 km den sonra sertleşmeye ve sesli olmaya başlıyor ve km yaptıkça bu fark belirginleşiyor. Her yağ değişiminde bunu hissediyorum. Bu yüzden ben yağı 1500-2000 km de bir periyodik bakımlar harici kendim değiştiriyorum. ilk kalkıştaki titreme debriyaj balatasındaki bi hasardan olabilir, ama bu konuda deneyimli arkadaşlar varsa yardımcı olurlar, böyle bi deneyimim, bilgim yok.
Son düzenleme: