Motorsikletim komple yandı lütfen yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar bu sabah 6 sularında honda cbr 125 r marka motorsikletim tahminen elektrik kontagından çıkan yangın sonucu tamamen yandı
polisi ve olayyeri incelemeyi çagırdım gerekli tututanakları tutturdum onalrda

kısa devre sonucu yandıgında hem fikirler
motorsikletimin garantisinin bitmesine 7 ay var ve kaskosu yok
bu teknik bir arızaya girdiğinden bunu hondanın karşılaması gerekmiyor mu:*
honda türkiyeyi aradım motoriskleti incelememiz gerek fakat muhtemelen
bu tip bir arızayı garanti karrşılamaz dedi
sizce bu doogrumudur sonuçtra garantisi teknik vede mekanık olarak bize satılıyor
eger öyle yaparlarsa yarın dava açacagım
görüştüğümde ilk dakikada dahi
çamura yattılar gibime geliyor
sizce acil cvp bekliyorum :?

aşağıdayanmadan önceki hali ve yangından snrak reismleri mevcut
bu konuda en dogru ne yapabilirim fikirlerinizi bekliyorum....

Son düzenleme:
bence ödemeleri gerekir sonuçta o arızanın çıkmaması gerekiyordu ve bunun sonucu motorunuz yanmış , bence işin peşini bırakma , teknik arızadan yandığını istpatlarsan muhtemelen sen haklı durumda olursun...

iyireklam10 üstadım aynı olay benım başımada geldi sigara almaya gittim 1 km lik yol eve gerı dondum motosikletim kablolar yuzunden yanmaya basladi konjektor yanmış elektrik sisteminden bana dedigi su sigorta atmış tamam garantiye giriyor demek sigorta yanmasaydı girmiyecekti sonra motorumu gıcır gıcır yaptılar 1 haftaya kamadan geri verdıler 1 kuruş bile almadılar butun kablo sistemleri komple yenılendı yanan plastıkler gibi onu odemeleri lazım iyice zorla olmazssa dava ac ama genede sen bılırsın..,

ben bu siteye böyle tanıştım motorum ilk yanmasıyla sitedeki arkadasların tavsiyeysiyle motora para vermekten yırrttım garantıye gırı demek benım konuşmalarımı soyleseydım gırmıyecektı sitede buyuk ustalar var sanırım yardımcı olacaklardır bana oldukları gıbı...

şiMDİ ALDIGIM YER FABRİKAYA TELEFON AÇACAK BENİM SADECE KABLOLAR DEĞİL ARKADAŞIM AKU TARAFI ÖN KAFA MTORDA KUYRUK DIŞIND PLASTİK KALMAMAIŞ cayı cayır yandı reismelri aşağıda...
yarın devam edicem olmazsa dava edicem

yanmadan önceki hali çizik bile yok
PIC_0337.JPG

sonraki hali

Dilek-0027.jpg

Dilek-0030.jpg

yinede konuda bilgili arkadaşlardan bilgi bekliyorum lütfen yardımcı olun kredisiyle birlikte bana 7000 ytl ye maal oldu
olay yeri inceleme raporum var polisede tutanak tutturdum hondadan gelecek servis elemanlarını beklemekteyim ama aldıgım yer karşılamayabilirler dedi
yine müşteri temsilciside oda garantiye girmeyeiblir dedi çelişkili konuştular

Öncelikle geçmiş olsun. Garanti kapsamında tazmin etmeliler,
aksi halde dava açarsın, hukuki süreç uzun sürecektir ama
peşini bırakmazsan sonuç elde edersin, kolay gelsin.

abi geçmiş olsunda bu motor bu kadar yanasıya kadar sen nerdeydin :silent:

GKN

çok geçmiş olsun yaa.. gerçekten zor bi durum..
en net bilgiyi garanti belgen ve ruhsatınla beraber, motorun resimlerinide çekip elindeki tutanaklarıda alıp Tüketici Hakları Derneğine giderek alabilirsin:cat:

abi geçmiş olsunda bu motor bu kadar yanasıya kadar sen nerdeydin :silent:

yanma ortalama 20 dk sürdü yanma kafa bölgesindn başlamış dun geceninde istanbulda rüzgarlı olması nedeni ile
ve benzini yeni doldurmuş olmam nedeni ile bnzin deposunun altındaki plastik eriyince bütün ebnzin motorsun üstüne aktı ve söndürmek imkansız oldu
sabah 6,30 da yandı yani yapabilecek bişey kalmamıştı su ile söndürmek zor ve imkansızdı
zaten benzin kısmı devreye girdiğinde iş işten geçmişti ..

Arkadaşım, çok geçmiş olsun.
İnşallah, zararını tazmin edip, sana, yeni bir motor verirler.

2003 yılında buna benzer bir olay, arabayla başıma gelmişti.
Arabanın (Doğan L vardı o zaman), sol ön kapıdan birden bire bir duman bir koku.
merkezi kilitin motoru yanmaya başladı.

Arabada yangın söndürücü vardı, çıkardım söndürdüm.

O zaman için yangın söndürücüye iyi para vermiştim, arkadaşlar, dalga geçmişti.
Ama, o yangın söndürücüyü almasaydım, para vermeseydim, araban yanıp gidecekti.

Arkadaşlar, demek ki; bir yangın söndürücü de motorlarda bulunacak.
Bu olayın, yarın bizim başımıza gelmesi işten değil.

Geçmiş olsun,olay yeri incelemede teknik hatadan,kısa devre sonucu yandığına dair rapor tutmuşlarsa pes etme önce güzellikle alttan alarak halletmeye çalış olmadı dava açarsın

çok geçmiş olsun arkadaşım. en güzeli GKN arkadaşın da yazdığı gibi tüketici mahkemesine gitmek olur.

olay yeri yandıgına dair reismleri çekti bir kasıt unsuru görmediğini ama motorun bilirkişinin incelemsi gerektiğini söyledi kimseden şüphlenmediğime ve kontaktn yanmış olma ihtimalinin kısa devre sonu kabloların tutuşmuş olmasının nedeninin önce kafadan başlamış olması ve kafa trafının tmamen yanmasından dolayı bir kundaklama söz konusu değildi zatne yapacak kimsede yok öyle birşeyi bulundugu m yerde zaten polislerde kabloları görünce muhtemelen elektrik arızası dedi hem ifadem hemde olay yeri inceleme raporu var yarın güzellikle haleltmeye çalışagım olmdı motorsikletimi götüreceğim çekici ile hondaya bilirkişi gelip bakacak eger sonuç vermezse ozaman dava açmayı düşünüyorum daha ödemesi ve garantisi bitmeden yandı

ya üstünde olsaydım bukadar seri yandıktan sonra bende yanabilirdim giderken yansa
ozaman maddi ve manevi tazminat davası açacağım hondaya

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Dostum eğer, xenon, beyaz ampül, alarm montajı v.b. bir şey için motorununa elletmediysen(ki yaptıysan inceleme sonucu bunu bulurlar), yani motor tamamen orjinalse ki büyük ihtimalle öyle, %100 garanti kapsamında, sabırlı ol ve azimle Honda fabrika ile ve diğer arkadaşlarında dediği gibi Tükoder ile görüş.

Ne demek elektrik tesisatı garanti dışı?, olurmu öyle şey, elektrik, yol, su, lastik garanti dışı... e ne garanti içi?

Ikınıp kıkınıp sıfır motor alacaksın 7. ay olmadan yanacak...

Şahsen çok sevdiğim, güvendiğim Honda'dan soğumaya başladım...

bakımları düzenli olarak yapıldı..

12,000 bakımı bir kaç ay önce yapıldı 16,000 çin yılbaşını bekliyordum orjinaline hiç bir şekild dokunulmadı
patlayan lanbasını dahil çok kolay değiştirebilecekken yinede ne olur ne olmaz diye servisinde değiştirttim

motorun 2 yıl garantisi yada 30,000 km garantisi var ve bitmesine daha 7 ay var
14,700 lerde falandı km si

geçmiş olsun kardeşim... seni net anlıyorum ama yapacak bir şey yok. garantiden halledemiyorsan, kesinlikle kadere bağlamadan davanı aç bence de. aynı şey başıma gelse, maddiyattan çok manevi olarak çökerdim sanırım ama sen güçlü ve sabırlı ol, bence her durumda zararın telafi edilecektir.

geçmiş olsun kardeşim... seni net anlıyorum ama yapacak bir şey yok. garantiden halledemiyorsan, kesinlikle kadere bağlamadan davanı aç bence de. aynı şey başıma gelse, maddiyattan çok manevi olarak çökerdim sanırım ama sen güçlü ve sabırlı ol, bence her durumda zararın telafi edilecektir.

inşallah bir ümitle onu bekliyorum inanın yandı gitti diye üzülmekten çok daha çiziği bile olmadan HONDA ya güvendiğimden dolayı seçmiş oldugum almışken kaliteisiolsun sorun çıkartmasın diye aldıgım motoriskeltimi öyle cayı cayır yanarken gördüğümde yıkıldım desem yeridir...

Honda ile yarın grüşmelere başlayacgız...

sakince durumun süreçlerini tamamla en sonunda istediğin olmazsa adli olaya dönüştürüsün ...

Honda gibi bir markanın böle bi ayıbı örtbas etmek için koşarak seni bulup yeni bir motor vermesi gerekir bence, elindeki resimler bir cbr parasından çok daha fazla zarar verecek kadar kötü reklam olur onlar için,

satış danışmanı, müşteri öpücüsü, dış kapı mandalı ile değilde ulaşabildiğin en yukardan (0 212 23 HONDA gibi) sesini duyurmaya başla

bu arada valilik ve kaymakamlıklarda bulunan tüketici hakem heyetine de danış bence, firmayı alttan alarak tatlı tatlı konuşma aşamasında işine yarayacak etkili bilgiler alırsın belki :wiinkk:

Geçmiş olsun , resimlere bakınca içim parçalandı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar