Motosiklet Eğitimi Veren Yerler Var...
Bu konunun ustaları olarak size bir şey danışmak istiyorum.Geçtiğimiz pazar günü motosiklet üzerine ilk defa bindim.Sürücü kursu 12-14 kişi civarında kursiyeri servisle sınavın yapılacağı yere götürdü.Adambaşı iki saat dedikleri eğitim için 3.5 saatte 12 kişinin işini bitirdi ve motorla bir kaç tur attık.Bişey öğrendikmi,Evet de diyebilirim ama pek isteksizce.
Açıkçası motor kullanmak bayağı zor geldi.El ayak koordinasyonu bir hayli zor.
Ben CBF150 alıp binmek istiyorum ama herhalde apartmanın garaj bölümünde bir hayli antreman gerekecek.
Önce kaldırdıktan sonraki gaz ayalamaları ve dubaları geçerken hangi viteste geçmem gerek bunu çözemedim.Bide haftaya komisyonun önünde bakalım nasıl sürcez motoru.
Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Teşekkürler.
BEnde ehliyetimi 2 ay önce aldım, seninde bu süre zarfında yapacağın şey, motosiklet eğitimi veren bir yere gidip öncelikli 125 cc motorlara alışman. Sınavda geniş aralıklı kukalardan geçmeni istiyorlar , önce kukaların diğer ucuna kadar sürmeni sonrasında dönüş yapıp kukalardan geçmeni, giderken 1 nci viteste bile gidebilirsin dönerken debriyajı yarım yaparsın kukalara girerken debriyajı çok hafif ve yavaşça bırakıp hızlanmasını sağlarsın sonrasında yarım debriyajla bile geçersin. Ama bütün bunlar 4-5 saatlik eğitimle halledilebiliyor. Bi motosiklet mağazasına git şu kadar eğitim alacam eğitimime sonrada devam etmek istiyorum bana yardım edin dersen, 30-40 Ytl gibi saatlik ücrete yaparsın.
Bu arada sınavda bi sürücü kursu, adayları mondial marka 250 cc chopper la sınava sokmuştu, verdikleri eğitim hikaye olduğu için ve bu motor bi acemiye göre hantal kaldığından çoğu aday motoru düşürdü. 125 cc lik yamaha larla sınava girmek akıllıca olur, kurstan bunu talep edebilirsin.