2 el alım için 2009 u beklemelimiyim

Arkadaşlar 1.800 ytl ye 2 el motosiklet almayı düşünüyorum noter ücretinden kurtulmak için 2009 u beklemelimiyim yani noterler ne kadar ücret alılar ilk defa motor alıcam

Ben 10 gün önce 2004 model 1200 bandit'in devrini verdim. Masrafı 170 tl tuttu.
Ama trafikteki masraflar ne kadar olur bilmiyorum.

svd

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kesinlikle bekle hem fiyat da kırarsın alıcagın makınada hemde 2008 2. donem vergı odemezsın

Beklemekte illaki fayda var.Sonuçta o dönemin vergisini ödemeyeceksin, belki biraz daha düşük fiyatlı alacaksın bilinmez.Ama bence noterin kalkması olayına takılma.İlk geçiş döneminin çok sıkıntılı olacağını düşünüyorum.Hem çok çok da noterden kurtulup aman aman bir kar edeceğim diye beklemek de yanlış olur.Devlet o parayı illaki bir şekilde alacak.Ha noter kanalı ha emniyet müdürlükleri...Değişen bir şey olmayacak:)

Ama saydığım diğer özellikler düşünülerek beklenebilir:cat:

bu kadar beklemişsin hazır havalar soğuk yağaşlı bekle ikinci el gün geçtikçe piyasaı düşer :cat:

ya arkadaşlar bende hyosung gt250r alıcam bu aralar ama arkadaş için yazdıklarınızı okuyunca bende tereddütte kaldım şimdi, sizce bende bekleyeyim mi?:silent:

Bekle tabiki bu havalarda zaten pek binmezsin.Hele ki motorda acemiysen hiç binemezsin:)

Peki şimdi Dolar son dönemde neredeyse %40 arttı, motosiklet fiyatları şimdilik yerinde duruyor. Muhtemel ki kısa sürede 0 motosikletler zamlanacak. O zaman 2. el motosiklet fiyatları da yükselir mi diye düşünüyorum. Gerçi şu da var, şu an örneğin 2006 model bir motora 2 yıllık deniyor, Ocaktan itibaren bu motora 3 yıllık denecek .... falan filan :) Ne bileyim, aklında varsa ve almaya durumun müsaitse al bişeyler gitsin fazla kafa patlatma bu işlere.

acaba motorun dolarla ne alakası var ? markalar japon, çin, tayvan, hindistan, yani italyan, ispanyol ve alman var daha ismini sayamadığım birçok motor hariç bunlar hiçbir zaman dolarla ilişkilendirilmedi kurdaki iniş çıkışlar bu piyasayı etkilemez

acaba motorun dolarla ne alakası var ? markalar japon, çin, tayvan, hindistan, yani italyan, ispanyol ve alman var daha ismini sayamadığım birçok motor hariç bunlar hiçbir zaman dolarla ilişkilendirilmedi kurdaki iniş çıkışlar bu piyasayı etkilemez

yanılıyorsun..

Bu firmaların ürünleri TL üzerinden gelmiyor ülkemize..
Euro yada Dolar üzerinden geliyor.

Öyle olmasa bile bu markalar hammadde ve parça alım-satımını gene en kabul gören para birimi üzerinden yani Dolar ile yapıyorlar.

Özetle dolar ve euro'daki yükselişler direk olarak maliyetlere yansıyor.

Doğru haklkısın. Motorlar ABD'den gelmiyor pardon :)

Üç beşe bakma bence al. Noter olayı kaç senedir kalkacak deniyor ama hikaye bir tek Ocak 2009 vergisinden kurtulabilirsin o kadar..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar