Hyosung 250R ile 189Km/h redline ye girmeden...

Arkadaşlar çok uzun süredir araştırdığım ön dişli büyütme projesini gerçekleştirdim. Profesyönel makina ressamı bir arkadaşım motorun tekniğini tek tek inceleyip ideal ölçüyü tespit etti ve 2 diş arttırdı. Motora 6. vites etkisi yaptı ve eski dişli ile 2 bin devir fark etti. 1.vites 60,2.vites90,3.vites 130,4.vites 168km hız görüyor. 5.vitesi deneyecek yol bulamadım henüz. Manisa dan İzmir gelirken inişte 189Km gördüm ve yol bitti gaz kapattım.İlginç olan daha 10bin devire yeni girmişti. Muhtemelen 195Km civarı redlineye girecek,tabii güç torku karşılayabilirse.Yokuşlarda ve 1. vites kalkışlarda anormal bir performans kaybıda yok. Yeni dişli rodaj aşamasında olduğundan zincir biraz gevşek fazla hız yapmamaya çalışıyorum.

Hız yapmamaya çalışıyorum diyosun ama 189 km ye çıkmışsın kızma yani biraz mantıksız olmuş bende hyo almayı istiyorum ama brnim almama daha çok var..

iyiymiş walla ama hocam hız yapmıyorum dıyosun demek birazda hız yapsan allah muhafaza xD

Allah'tan fazla hız yapmamışsın. bu motorlar 300 km/h den sonra krank kırıyor dikkatli ol

Valla ben ninja ile normal şartlarda 185 gördüm (normal şart derken dişli-motor anlamında, yoksa yol yokuştu hafif). Ve dişliyi senin gibi arttırmayı değil azaltmayı düşünüyorum. 189km yaptım diyorsunda o motorun şasesi frenleri vb. o hıza göre değilki? ayrıca hız dediğin tek başına bile bela iken sen max hız arttırıyosun, senin kararın, saygım sonsuz, ama bence mantıksız.

Ben Hızlanmadan kazanıp max. hızımın 160-170e düşmesini tercih ederim, ha o zaman ne olur? Otoban performansım düşer (çok eğlenceliymiş gibi otobanda basmak) ama dağ yolları performansım artar, ki bence mantıklı olan da o.

Kazasız Sürüşler!

ben 178 i kuşadası otobanda görüp kapadım. gitse giderdi krankıda elime alırdım kordumdan bıraktım bidaha yaparmıyım? asla. ama 178 de de 11 bin devire gelmişti.

Uzun yolda devir düşeceği için daha az yakıt harcayacaksın, ama şehir içinde sen farkında olmadan gazı biraz daha açıyorsun kalkışlarda (eskiye nazaran) dolayısı ile şehiriçi yakıt sarfiyatın artacaktır.

Değiştirdiğin 2 diş aslında sana 66 diş olarak geri dönüyor :) (arka dişli 33 idi yanılmıyorsam 2x33=66) chopper tarzı düşük hpli yüksek torklu makinan olsa motorunu fazla yormaz. Ama 250r gibi üstten çift egzantirikli dohc 30hp üreten (9000 rpm de) makianın torku düşük olacaktır hpsi yüksek olduğundan ötürü (hacmine göre) . Torku düşük makinanın krankı ve krank yatakları zorlanacaktır, eğer düz yolda gidip geliyorsan sorun yok.

Keyifli sürüşler.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Valla ne diyim.... :silent:
Ben bile 500 lük makinamla 195 i zor görürken 250 lik makineyle görebiliyosan...:pr:
Biz yakalım o zaman..... :silent:
Ben dişlime 2 diş eklesem acaba 250 yaparmıyım.....:silent:

Asla yapmaz.. Neden ? Aerodinamizm diye birşey var... Rüzgar asla müsade etmez makinana.... Senin makinan da da rüzgara karşı gelecek güç mevcut değil....:cat: Hele ki 2 diş büyütülen makinada ki hp düşüşünü de göz önüne alırsak.... :cat:
Sanırım km saatinde bir karışıklık var... Net göstermiyor... Yada belli bir limiti var.... :cat:
Anlıyacağın Km saatin biraz fazla göstermiş...:cat::cat:

arkadaşlar PULVO47 arkadaşımızın yaptığın sadece ön dişliyi büyütüp maximum hızı biraz arttırmak ki buda 190 km/h'ı redline girmeden görmesi normal.motorada düşük devirde yakıt arttışından başka birşey kaybettirmez.
ABARTMAYALIM YORUMLARI.

boyle sabıkası olan bi motor 10,000 devir bile fazla sen dişlini gene değiştir ama bidaha sakın 190km/s ,180km/s yapma 160 yeter

Motosikleti
Forza250-cygnusL
arkadaşlar PULVO47 arkadaşımızın yaptığın sadece ön dişliyi büyütüp maximum hızı biraz arttırmak ki buda 190 km/h'ı redline girmeden görmesi normal.motorada düşük devirde yakıt arttışından başka birşey kaybettirmez.
ABARTMAYALIM YORUMLARI.

Senin yorum abartı olmuş.....:p:p:p:p

Madem bişey kaybettirmez neden bu şekilde fabrika çıkışı yok?... :silent::silent: Adamlar bu şekilde yapsa 190 yapsa motorları daha fazla satmazmıydı?...:wiinkk::wiinkk:

Son sorum.... Hiç 190 km de motorun üzerinde bulundun mu?.... :silent::wiinkk: Eğer bulunduysan hava direncini hyo nun aşamayacağını bilmen gerekirdi....:cat::cat::cat:

Belki hep inişlerde yapabilir ama düzde asla o hıza çıkamaz :cat::cat:

Senin yorum abartı olmuş.....:p:p:p:p

Madem bişey kaybettirmez neden bu şekilde fabrika çıkışı yok?... :silent::silent: Adamlar bu şekilde yapsa 190 yapsa motorları daha fazla satmazmıydı?...:wiinkk::wiinkk:

Son sorum.... Hiç 190 km de motorun üzerinde bulundun mu?.... :silent::wiinkk: Eğer bulunduysan hava direncini hyo nun aşamayacağını bilmen gerekirdi....:cat::cat::cat:

Belki hep inişlerde yapabilir ama düzde asla o hıza çıkamaz :cat::cat:

adamlar fiyatı geri çekebilmek için herşeyi yapıyorlar ben sadece arkadaşa yüklenmeyelim anlamında söyledim isterse 220 yapsın benim için hava hoş.
ayrıca bende 178 yaptım GT 250R la ki rüzgar direncide gayet iyiydi ki 10 km/hın tartışmasını yapmayalım burada.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yüklenme falan yok...SAdece okuyupta hyo bukadar hızlı gidiyormuş hıııı diyip sevdalanan arkadaşlar olacaktır.... :cat:

Sonradan yaşayacakları hayal kırıklığını hesap etmeleri açısından yazdım.... Yoksa hyo düşmanı değilim.... :cat:

Benim içinde hava hoş...İsterse 300 yapsın... :wiinkk:

Yüklenme falan yok...SAdece okuyupta hyo bukadar hızlı gidiyormuş hıııı diyip sevdalanan arkadaşlar olacaktır.... :cat:

Sonradan yaşayacakları hayal kırıklığını hesap etmeleri açısından yazdım.... Yoksa hyo düşmanı değilim.... :cat:

Benim içinde hava hoş...İsterse 300 yapsın... :wiinkk:
o zaman sorun yok iyi geceler.

benim mondial 100 kh ile yaptığım enfazla 95 km hız bile bana fazla geliyor siz 300 lerde 189 lardan bahs ediyorsunuz. ben buiki teker işini brakıcam bucan okadarmı ucuz yani arkadaşlar.amcam hasan türkan (donniedarko)motor kurbanı.bende olmak istemem ;sizde olmayın arkadaşlar biraz dikkat birazda yavaş lütfenkendinize dikkat edin sizgidersiniz fakat ardınızda bıraktıklarınızı ailenizi düşünün perişan olurlar.:salut:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar