Motosiklet Kanunu

Arkadaslar herkese selamlar,
Forumda yeniyim belki bu konu daha once tartisilmistir ama yeni katilan bir cok arkadasinda tahminimce bu konuda pek bilgisi olmadigini dusunuyorum. Bundan dolayi varsa boyle bir konuyu tekrar acmak istiyorum.
Motosiklet Kanunu
Gunumuzde kurye firmalarına eklenen su dagiticilarinin da kullanmakta olduklari scooter tarzi motorlarin ve crossa benzer kuryeci motorcu arkadaslarin trafikte yaptiklari bencil davranislar, kural ihlalleri v.b. bircok trafik serbestligi suphesiz oto suruculerini cileden cikartmakta bundan dolayi butun motorcu arkadaslara karsi kotu bir bakis acisi meydana getirmektedir.

Gunumuzde malum cogu kisi motosiklet icin seytan isi derken, bu tip surucu arkadaslarin yaptiklari bencil davranislar tum motosiklet suruculerini magdur etmektedir. Trafik yasalari ve kurallari incelendiginde ulkemizde ciddi bir motosiklet kullanim ve trafik kural acikligi gorulmektedir. Trafik polisi memurlarininda bu tip kural ihlallerini gormemezlikten gelmeleri ciddi bir sorun olarak karsimiza cikmaktadir.

Kaldirimda yururken dahi arkanizdan bir korna sesiyle irkilebiliyor ve dondugunuzde yayalara ait olan bir yolda motosiklet gorunce sok oluyoruz.

Bu konuda yetkililerden ozenli bir calisma yapmalarini istiyorum. Bu konuda sizinde fikirlerinizi ogrenmek isterim...

Saygilarimla,

bir kere kuryeci bir arkadaş bizim arabayı şıkıştırmıştı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben son derece avrupalı tarzında kurallara fazlasıyla uyuyorum hattta fazlasıyla dedim yol geçiş bende olsada sık trafikte sehir içinde ve tali yolla ana yolun birleştiği yerlerde yavaşlıyorum aptal adamın teki önüne bakmadan arabasıyla her an önünüze çıkabilir

kaldırımdan tek gıden kuryecı arkadaslar degıl bunu ankaradakı cogu yunus polıslerde yapıo ayrıca normal motosıkletlı trafık polısı kask yerıne kasket kullanıo...daha fazla soyleyecek sozum yok...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kaldırımdan tek gıden kuryecı arkadaslar degıl bunu ankaradakı cogu yunus polıslerde yapıo ayrıca normal motosıkletlı trafık polısı kask yerıne kasket kullanıo...daha fazla soyleyecek sozum yok...

nickinizle motorunuz farklı eski motorunuz cbr 125 miydi nasıldı tavsiye edermisiniz pusuya yattım 1700 liraya filan cbr bulursam hemen alacam ama su an için en ucuz 2200 ytl ye buldum yaza cbr 125 bulamazssam ucuza kanuni racer 200 alacam

antalyaya gelin kaldırımlarda insandan çok motor war :)
hatta kaldırımlarda teker yapanlar bile war...
ayrıca kartezyen bence cbr al boşver racerı dinle beni pişman olmazsın ;)

arkadaslar benim de demek istedigim bu... bende sizin gibi bir motor kullanicisiyim. ve otomobilleriyle taciz edenler cogunlukta. motor kullanmayan bazi insanlarin suna bi arkadan dokunayim ne olur? dediklerine sahit oldum. bunun gibi bir cok sacmalik var. buda Turkiye de bu konuda ciddi bir calisma olmamasindan kaynaklaniyor.
Gecen sene cin'e geziye gittigimde orada motor ve bisiklet yasalarinin nasil olduguna inanamadim...
Cinde motorluya veya bisikletliye carpmaktansa baska bir arabaya veya duvara carpmayi yegliyolar. eger bir bisikletli veya motorluya carparsaniz cok agir suclarla yargilaniyor ve yuksek cezalar aliyorsunuz.
bisikletler icin yollarda ozel bolumler ayrilmis... v.s. v.s....

Turkiyede zamanla artmakta olan motosiklet kullanimi yasayada ihtiyac duymaktadir diye dusunuyorum.

Çok diken üstü bir konuya,kristal mağazasına girer gibi girmişsin.
Hiç burger'ci veya sucu bir çocuğu uyardığınız oldumu arkadaşlar? Yada yolda kaldığınızda yanınızda ilk kimlerin durduğunu biliyormusunuz?

Çok diken üstü bir konuya,kristal mağazasına girer gibi girmişsin.
Hiç burger'ci veya sucu bir çocuğu uyardığınız oldumu arkadaşlar? Yada yolda kaldığınızda yanınızda ilk kimlerin durduğunu biliyormusunuz?

evet bu konuda hemen yanımıza duruyorlar yolda kaldığımızda . o adamlar da haklı gün boyu trafikte , bende kuryelik yaptım . arabalar canınıza yetiyor bir süre sonra ve trafik . kuryelik kadar yoran bir iş yoktur .

arkadaşlar onu bunu boşverin aniden şerit değiştiren dikize bakmadan ve birden kapı açan arabalara dikkat edin

Eger agir yaptirimli bir kanun olsaydi o suruculerde serit degistirirken daha dikkatli olurdu.
Bir de su acidan dusunun arabanizla trafikte seyrediyorsunuz. trafik yogunlugundan durdunuz. caminizi acip hava alicaksiniz ki bi anda o sıkışık alandan bir motorlu gecmeye calisiyor. bi anda o etkiyle irkiliyorsunuz. o kisininde ilk aklindan gecen onun hatasi oldugudur.
benim motorumdan dolayi cogu kisinin bana sinir oldugunu dusunuyorum. cunku bazi arkadaslar ani hareketlerle ve abartili egzoz sesleriyle suruculeri korkutuyorlar...
bu tip olaylarda arabali suruculerin motorlu suruculere karsi sinirli bir hale getiriyor... :(

Kuryelere laf yok yolda kalanlara başı derde girenlere nerde gorsem destek hep kuryelerden geliyor .

Kaza olsa orda bir anda coglaiyorlar , motor bozulsa orda ne oldu kardes diye duranlarda onlar .

Araba kullanan trafikte motorlara yaşama hakkı olmadığını düşünene ok.z lere
okadar kızıyorum ki kuryeler hiç gözüme batmıyor .

Saygılar

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Şu kaldırım mevzusu, onu sadece kuryeci ve sucu arkadaşlar değil, her gün görüyorum yunus ve trafik polisi arkadaşlar da yapıyor. Akşam saati zincirlikuyu trafiğinde kaldırıma atlayıp gidiyor hepsi. Yayalar nereye kaçışacağını şaşırıyor. Aynı şeyi ben yapsam canıma okurlar. Ha belki göreve gidiyodur, acelesi vardır yetişmesi lazımdır. Bunlar olabilir ama hepsinin mi acelesi var? :) Balık baştan kokar, imam ...urursa cemaat ...çar diye bi laf vardır. Düzensizlik diz boyu. Ne diyim ki başka. Düzelmesi için de hiç bir umudum yok zaten benim. Böyle gelmiş böyle gider bu.

Ben kaldırımda giden cok motosikletci dövdüm.Yakalayamadıklarımın da arkasından cok küfür ettim.İnsan olan,kurye de olsa,sucu da olsa kaldırımda taşıt kullanmaz.

atlantic arkadasim bizde boyle gelsin boyle gitsin istemiyoruz :) yetkililerden bu konuda uzerine dusenleri yapsin istiyoruz. KARABURUN abimiz gibi bizde adamlari dovelim mi yada arkasinda kufur mu edelim :mrgreen:

burası turkıye fark burada

yorumlar cok guzel de daha duz yola asfalt atamayan kostebek cukurları duzeltmeyen bu devlet erkanından kanun ıstemek ayrı bı yok yap demek cok cok hatta cok luks bu ulke bole geldı bole gıder arkadaslar ne kanun ne yatırım ne saygı bıede senelerce konusma kalır sadece konusur beklerız ... saygılar

Motosikleti
ZX12R
kurye deyilim ama birileri kuryeler sole bole dedimi mermi yagdirasim geliyor userine....

kural hatasi dedigin bencillik dedigin senin makas mi kardesim..???

sanki herkes kurallara uyuyor..bi kuryeler kaldi demi...abv

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar