"İnerken motosikletlere dikkat edin"

dsc00508ru0.jpg

Halk otobüsünde düşündüren bir uyarı.. Pek hoş değil..

Son düzenleme:
Motosikleti
QJ SRT800s
arabayı kullanan şöförün gözünün önüne yapıştırılması gereken bi yazı yazık:farao:

Düzgün yolcu indirse zaten böyle hadiseler yaşanmaz da, bunu gören halkın zihninde, motosiklet sürücüsü hakkında nasıl birşey oluşur bilmiyorum.

Ragman
bu otobüsün C ile başlayan bri kodu olmalıdır. Onu hatırlıyormusun ?
Bir şikayet edeyim bu otobüsü ben..

ne yapıyormuş motosiklet sürücleri kaldırımdamı gidiyorlarmış. Yoksa durakları yol ortasınamı koymuşlar :silent:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
burada da aynı otobüs şoförleri her an her yerde yolcu indirip bindirebildikleri için yolcuların dikkatli olmaları gerekir

Şimdi arkadaşlar, hep olayı şoföre bağlamışsınız ama bence şoför de kendi çapında haklı.

Ben çoğu zaman "Yolcu durağında" otobüs indirme bindirme yaparken otobüsün sağından bodoslama geçmeye çalışan motorcu arkadaşla bizzat karşılaştım.

Hatta zaman zaman 1-2 kere benim de geçmişliğim olmuştur ama bu kesinlikle "Otobüs kapıları kapalıyken, ve çok yavaş bir şekilde kapıları kontrol ederek" yaptığım bir hareket olmuştur. (Bazen çok sıkışık trafikte, otobüsün bir süre yerinde kıpırdayamayacağı durumlarda yaptığım harekettir)

Fakat, çoğu zaman, yolcular inip binerken onların arasından hiç beklemeden ilerlemeye çalışan arkadaşları da zaman zaman görüyorum.

Benim gibi zaman zaman görünen bir olayı, otobüsü süren kişinin görme sıklığını orantılarsanız neden orada o yazının olduğunu sanırım biraz daha net anlayabiliriz.

Ayrıca, otobüs durak haricinde de yolcu indirse, bir motorsikletin yolun sağında araçların arasında olmaması gerekiyor ki, böyle bir olası durumda motorsiklet sürücüsü daha kusurludur.

Trafik durmuş haldeyken, şeridin sağında bulunan bir otobüsün kapılarını açarak inmek isteyenleri indirmek bir hareket yapabileceğini hesaplayarak, oradan uygunsuz geçen arkadaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.

İndirmemesi gerek derseniz yanılgıya düşmüş olursunuz, onun indirmemesi gerekmesinden ziyade bizim oradan geçmememiz gerekmektedir :)

Aynı şekilde, sizin otobüste, sıkışık bir yerde beklediğinizi, inmek istediğini ve şoförün kapıyı açmadığını düşünün :)

O zaman, otobüs şoförünün neden kapıyı orada açtığını rahatlıkla anlayabilirsiniz ki bu gayet normal bir durumdur.

Son olarak, orada yazan o yazıyı da "Motorcular için kötü durum göstergesi" olarak algılamak gereksiz. O yazı olsa da olmasa da motorcuların zaten bütün araçların arasından geçmeye çalıştıkları biliniyor. Sadece olası bir kazayı önlemeye çalışan bir hatırlatma olarak algılamak gerekli.

Sonuç olarak, o yazı olmasa belki fazladan bir kaza oluşabilir ve bu gazetelerde

"Otobüsten inmeye çalışan yolcuyu motorcu ezdi" :pale: şeklinde lanse edilse daha mı güzel olurdu ?

İyi forumlar...

Peki ya kendisi dikkat ediyormu acaba?Allah bilir ama gale bile almıyormuştur...

Biz herşeye dikkat ediyoruz birazda onlar etsinler.İşlerinin adı ne::zencii::

Ragman
bu otobüsün C ile başlayan bri kodu olmalıdır. Onu hatırlıyormusun ?
Bir şikayet edeyim bu otobüsü ben..

Otobüsün koduna dikkat etmedim. Hat 92G.

Keşke sorsaydım adama, nedir bu hocam diye. Sabahın erken saatlerinde kafamı toparlayamadım. 92G numaralaı otobüs, yarın yine binicem muhtemelen.

DiKMeN bence bu durumda konuşulacak iki esas var.

Yolcu indiren otobüsün sağından hiçbir araç geçemez, geçmemelidir. Geçerse kusurludur. Ancak ;

Yolcu taşıyan araç, inen yolcuların güvenliğini sağlamak için durağa iyice yanaşmalıdır. (Sıkışık trafiktede en sağa!)

İlk kuralı ihlal eden motorcular olduğu gibi, ikinci kuralı ihlal eden şoförlerde vardır.

Sıkışık trafikte herşey olabilir, durağa gelemesede yine sağa yanaşmadan indirmemesi lazım. Yaşlısı var, Özürlüsü var. Sadece aradan motor geçmesi değil, sağ tarafta kalan araçlar aniden yürüyebilirde.Yolcular ortada kalıyor. Çokcada oluyor bu...

Otobüs iyice sağa yanaştıktan sonra inen yolcuyu ezen motorcuyada birşey diyemem.

Sabahın erken saatlerinde bu analizi iyice yapamadığımdan, kafamı toplayıp adama gidip sormadım nedir bu diye? Bir hadise mi oldu? Ama şunuda söyleyeyim bizi karaköyde durağa 1,5 şerit açıklıkta (Cep Hariç) indirince, kızmamak elde değil...

aslında yollarda zig zag yapan zırt pırt şerit değiştiren bi bakmışsın sağda bi bakmışsın solda olan motorsikletler için yazılmış bi yazı bizim arkadaşlarımız bu şekilde asla motor kullanmazlar haksızmıyım :)

aslında yollarda zig zag yapan zırt pırt şerit değiştiren bi bakmışsın sağda bi bakmışsın solda olan motorsikletler için yazılmış bi yazı bizim arkadaşlarımız bu şekilde asla motor kullanmazlar haksızmıyım :)

Kullanırlar:wiinkk:
Çoğumuz kullanmıyoruz deriz ama yeri geldiğinde nasıl gittiğimizi biz bile bilmeyiz.

Otobüs,taksi ve dolmuş şöförlerinin motosiklet kullanıcılarına saygıları olmadıkları ve her fırsatta yol vermemek için ellerinden geleni yaptıklarına ben şahidim ama üzülerek söylüyorumki yazılan yazıda yanlış değil

Daha gecen hafta bir scoter lı arkadaş ara sokakta minibus sollarken 60 yaslarında birine carptı ve vatandaş komada

İstediğiniz kadar konuşun halkın gözünde motorcu mahalle arasında scoter ile sürat yapan 15 yasındaki gencler ve hepimiz aynı kefedeyiz malesef

Otobüsün koduna dikkat etmedim. Hat 92G.

Keşke sorsaydım adama, nedir bu hocam diye. Sabahın erken saatlerinde kafamı toparlayamadım. 92G numaralaı otobüs, yarın yine binicem muhtemelen.

DiKMeN bence bu durumda konuşulacak iki esas var.

Yolcu indiren otobüsün sağından hiçbir araç geçemez, geçmemelidir. Geçerse kusurludur. Ancak ;

Yolcu taşıyan araç, inen yolcuların güvenliğini sağlamak için durağa iyice yanaşmalıdır. (Sıkışık trafiktede en sağa!)

İlk kuralı ihlal eden motorcular olduğu gibi, ikinci kuralı ihlal eden şoförlerde vardır.

Sıkışık trafikte herşey olabilir, durağa gelemesede yine sağa yanaşmadan indirmemesi lazım. Yaşlısı var, Özürlüsü var. Sadece aradan motor geçmesi değil, sağ tarafta kalan araçlar aniden yürüyebilirde.Yolcular ortada kalıyor. Çokcada oluyor bu...

Otobüs iyice sağa yanaştıktan sonra inen yolcuyu ezen motorcuyada birşey diyemem.

Sabahın erken saatlerinde bu analizi iyice yapamadığımdan, kafamı toplayıp adama gidip sormadım nedir bu diye? Bir hadise mi oldu? Ama şunuda söyleyeyim bizi karaköyde durağa 1,5 şerit açıklıkta (Cep Hariç) indirince, kızmamak elde değil...

Evet, benim anlatmak istediğim de kabaca bunlar, fakat maalesef her zaman otobüse de kabahat bulmamak lazım.

Şimdi otobüs yolcu durağına geliyor ve durağın iki tarafına da araba parketmiş oluyor ve otobüs içeri giremediğinden biraz açıkta durarak kapıları açabiliyor (sıkça yaşanan bir durum)

Bu durumda motorcu o araya girebildiğinden, yolun ortasında duran otobüs şoforüne söverek sağ taraftan girerek ilerlemeye çalışıyor :queen:

Yukarıda anlattığım durumlar şimdiye kadar gördüğüm olaylardan ibaret.

Ama özellikle, sıkışık trafikte, sağa yanaşık olsa bile otobüslerin sağından geçmeye çalıştığımız zamanlar sıkça oluyor.

Otobüs, sonuç olarak illa jantını kaldırıma dayamak zorunda değil ve motorcular için se yarım metre olan bir boşluk geçmeye müsait bir yer anlamına gelebiliyor :)

Sonuç olarak, zaman zaman hem 4 hem de 2 teker sürücüleri çeşitli kuralları ihlal ettiklerinden dolayı

"Yukarıdaki uyarı levhasını asan sürücünün de" hangi tür şoför olduğunu tam olarak bilmediğimizden dolayı direkt olarak şoföre yüklenmemizin yanlış olacağı kanaatindeyim.

Hemen hatırlatmak isterim ki,

"Yayayı en çok tehlikeye atan araçlardan birisi de motorsikletlerdir"

Bunu da hemen şöyle açıklayayım, araçlara kapalı olan yerlere motorsiklet sürenlerin girme heveslerini sanırım hepimiz biliyoruz.

Sonuç olarak burada yürüyen vatandaşlar da bu yolda araç yoktur misali yolda rahat rahat yürümektedirler ve zaman zaman aralarından özellikle "servis yapan" motorsikletli araçlar zigzag çizerek geçmektedirler. (bakın aheste aheste değil, tabakhane ve dışkı yakınlaşması şeklinde :queen: )

Şimdi burada, o hamleyi yapan arkadaşlar, hep bahane bulduğumuz 4 teker sürücülerinden farksız bir hareket içerisine girmiş bulunuyorlar.

Nasıl biz 4 tekerler bizi kaale almıyor sıkıştırıyor diye yakınıyorsak biz de yayalara aynı şeyi yapıyoruz ve yayaların trafiğe kapalı alanda bize yol vermeleri gerektiğini düşünüyoruz zaman zaman :)

Bu son yazdıklarımı bizzat yaşadım, Kadıköy de dersaneler sokağında 3 sene eğitim verdim ve bizim sokak trafiğe kapalı olmasına rağmen motorsikletler vızır vızır işlerdi ve kaç kere yayaya çarpma vakası gördüm :farao:

Nasıl yaya orada bir aracın gelip kendisine çarpacağını düşünmüyorsa, otobüsten inen bir vatandaş ta oradan bir motor geçeceğini hesaplamayacatır.

Aynı şekilde, otobüs şofürü de kapı tarafını kontrol edip açsa bile, o açıp yolcu inene kadar geçen sürede otobüsün arkasından kırıp araya atlayan bir motorcu bütün kontrol mekanizmalarını delerek inen yolcuya çarpabilir :)

Bu nedenledir ki, her ne şekilde olursa olsun, araçların bir taraflarından geçerken dikkatli olmak gerekir.

Mesela ben şahsi olarak, sıkışık trafikte, bir otobüsün solundan bile geçerken çok temkinli oluyorum.

Çünkü trafik sıkışık diye, yayanın biri karşıya geçmeye çalışabiliyor ve otobüs yüksek olduğundan biz onu göremiyoruz. Adam da trafik sıkışık olduğundan ve bir motorsikletin oradan geçebileceğini hesaplamadığından dolayı zırt diye yola atlıyor.

Ben özellikle uca geldiğimde kafayı uzatıp bakıyorum oradan çıkacak biri olacak mı diye :)

Kısacası, motorsikletler hem yayalar, hem de şoförler için ne zaman nereden çıkabileceği belli olmayan araç statüsüne giriyor :)

Not: Biraz uzun yazdım sanırım :queen:

Motosikleti
ZX12R
Şimdi arkadaşlar, hep olayı şoföre bağlamışsınız ama bence şoför de kendi çapında haklı.

Ben çoğu zaman "Yolcu durağında" otobüs indirme bindirme yaparken otobüsün sağından bodoslama geçmeye çalışan motorcu arkadaşla bizzat karşılaştım.

Hatta zaman zaman 1-2 kere benim de geçmişliğim olmuştur ama bu kesinlikle "Otobüs kapıları kapalıyken, ve çok yavaş bir şekilde kapıları kontrol ederek" yaptığım bir hareket olmuştur. (Bazen çok sıkışık trafikte, otobüsün bir süre yerinde kıpırdayamayacağı durumlarda yaptığım harekettir)

Fakat, çoğu zaman, yolcular inip binerken onların arasından hiç beklemeden ilerlemeye çalışan arkadaşları da zaman zaman görüyorum.

Benim gibi zaman zaman görünen bir olayı, otobüsü süren kişinin görme sıklığını orantılarsanız neden orada o yazının olduğunu sanırım biraz daha net anlayabiliriz.

Ayrıca, otobüs durak haricinde de yolcu indirse, bir motorsikletin yolun sağında araçların arasında olmaması gerekiyor ki, böyle bir olası durumda motorsiklet sürücüsü daha kusurludur.

Trafik durmuş haldeyken, şeridin sağında bulunan bir otobüsün kapılarını açarak inmek isteyenleri indirmek bir hareket yapabileceğini hesaplayarak, oradan uygunsuz geçen arkadaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.

İndirmemesi gerek derseniz yanılgıya düşmüş olursunuz, onun indirmemesi gerekmesinden ziyade bizim oradan geçmememiz gerekmektedir :)

Aynı şekilde, sizin otobüste, sıkışık bir yerde beklediğinizi, inmek istediğini ve şoförün kapıyı açmadığını düşünün :)

O zaman, otobüs şoförünün neden kapıyı orada açtığını rahatlıkla anlayabilirsiniz ki bu gayet normal bir durumdur.

Son olarak, orada yazan o yazıyı da "Motorcular için kötü durum göstergesi" olarak algılamak gereksiz. O yazı olsa da olmasa da motorcuların zaten bütün araçların arasından geçmeye çalıştıkları biliniyor. Sadece olası bir kazayı önlemeye çalışan bir hatırlatma olarak algılamak gerekli.

Sonuç olarak, o yazı olmasa belki fazladan bir kaza oluşabilir ve bu gazetelerde

"Otobüsten inmeye çalışan yolcuyu motorcu ezdi" :pale: şeklinde lanse edilse daha mı güzel olurdu ?

İyi forumlar...[/QUOTE

super bi aciklama...:wiinkk::wiinkk::wiinkk::wiinkk::wiinkk:

sonuna kadar katiliyorum..:wiinkk::wiinkk::wiinkk:

Motosiklet kullandığımız kadar çoğumuz trafikte araç ta kullanıyoruz,yani bu bir ahenk içinde yürümesi gereken olayı sadece toplu taşıma araçlarıyla kafamızda sınırlamayalım.Sizin kullandığınız veya yolcusu olduğunuz özel aracçtan inece
ğinizde sağ kapınızın altına giren bir pizzacı veya kapınıza çizgi filmlerdeki gibi yapışan bir 2 teker her an olası yani kulak arkası edilecek bir mevzuu değil....

Genellemelere maruz kalmamak için iyice düşünmek ve kurallara uymak lazım. Her durumun bir izahı var. Otobüs durağına zaten araç parkedilmez, sağdan araç sollanmaz, yol ortasında zaten yolcu indirilmez.(Sıkışıksa sağa yanaşacak!.). Her birinin bir usulu, bir açıklaması var.

Motosikletçilerdende kusurlu var, otobüs şoförlerindende. Bu biliniyor. Genelleme yapılamaz zaten, ancak olay bu değil.

Gel gelelim bu uyarıya. Bu uyarı şu intibayı bırakır halk üzerinde, "Motosikletlere engel olamıyoruz, sağdan geçiyorlar sürekli. Artık sizde canınızı korumak için dikkat edin." Hatta "motosikletin oradan geçmesi normal, dikkat edilmesi gerekir!" gibi bir uyarı değil mi bu?

Normal değilse,
Bu tip uyarılar asayiş'in iyi sağlanamadığına inanıldığı durumda yapılır.
Bu durumda Halkın moralini bozar ve güvenini azaltır,uyarıyı gören motosikletçininde moralini bozar.

Otobüsten inenler motosikletlere, araç sürücüleri yayalara, yayalar araçlara, araçlar başka araçlara, ağır vasıtalar bisikletlere, bisikletler tırlara, .... dikkat etseler güzel olmaz mı?? Bunun neresi kötü : )
En azından bir yerlerden başlanmış olur. Neden bizden başladılar dersek? Bizi dikkate almalarının da zararı yoK bencesi? Dikkate almasalar daha fena değil mi?:rendeer:

Kırmızı ışıkta duran otobüslere ve dolmuşlara dikkat ediyorum bende. Durak harici indiriyolarlar çoğu zaman. Hatta durak kimin umrunda ki Antalya da ?? Onlar sadece duraklarda indirip bindirirlerse böyle bi sorun olmaz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar