Motosikleti Yağmur Altında Bırakmak

arkadaşlar branda iyidir... bunun yağmuruda var,dolusuda...kışın ist.'da bir dolu yağdı yerlaer bembeyaz olmuştu... hatırlayanlar bilir!!! benim yan dükkanım kebapçı, honda activa'lar (4 tane) ve çin motor vardı 2 tane çok fena oldular.sac'ları göçtü çin motorlarında bazı noktaları çatlamıştı... benim motor allahtan tente altındaydıda ucuz kurtardım... dediğim gibi yağmur,dolu,kar,kedi,kuş boku:),çocuklar,vay kanka bi oturayım diyenlerden itinayla korur:queen:

mantık olarak yagmurun zarar vermemesi gerekiyo ama arkadaşın dediği gibi tuzlu su metal olan herşeyde (alüminyum dahil) paslanma yapabilir.

h2o

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
su akar yolunu bulur

5 senedir yaz kış motora biniyorum. 2 tane brandam var ama uzun tatillere çıkarken sadece örtüyorum, diğer zamanlarda üşeniyorum. 5 senedir 365 gün motorlarım (değişik markalar tabii) yağmurda ve güneşte kalıyorlar. En ufak bir sorun yaşamadım. Bedavaya yıkanmış oluyor...

hafta sonu Ceyhan'da hiç durmaksızın yağmur yağdı, dısarı çıkıp bakmadım bile, Feyizoğlundan aldıgım Held marka branda sağolsun, çok sağlam çok kaliteli.

Reklamlar gibi oldu :) ama inan aklın motorda kalacagına al bitane rahat et.

1 memnun kişi daha yaww almak farz oldu herhalde, sipariş vereyim bari yanında da kask filesi yada başka bi hediye yollasınlar iyi oluyo alıştım zaten onlardan hediye almaya :p

1 memnun kişi daha yaww almak farz oldu herhalde, sipariş vereyim bari yanında da kask filesi yada başka bi hediye yollasınlar iyi oluyo alıştım zaten onlardan hediye almaya :p

Alıştın mıı:silent: yaff 700YTL lik bi alıs veriş yaptım, baktım ne istediysem onları göndermişler :pale: kask ta problem çıkınca iade için mailleştim, msjların sonuncusunda da inceden ima ettim, 'okadar yüklü alışverişyaptım sizden de bi süpriz beklemiştim' diyerek. Belki geri gelecek olan kaskın kenasına köşesine bişi sıkıstırılar diye. Ama yokkkkk :farao: yaff insan bi anahtarlık koyar baree :pr:

:queen: ama aldıgım ürünlerde çok memnunum, branda dan da. ben yagmurdan çok doludan tırsıyorum burda (Ceyhanda) geçen sene bir dolu yağdı, biri anlatsa inanmam yalan derim ama inanın küçük bir elma kadar dolular, arabamın tüm kaportasından 137 tane göçük düzeltti AutoKing, tonlada para aldı :salut:

Arabam dahi olsa gerekmedikçe yağmurda bırakmaya gönlüm razı olmaz..
( aklıma hep ya bişey olursa sorusu gelir çünkü :) )

motorum çok kez kaldı yağmur altında.. öyle 1-2 saat değil..
3-4 gün aralıklarla yağan yağmurların hepsinde bir güzel yıkandı.
ama çok şükür hiçbir problem olmadı.

Şuanda dışarıda felaket bir yağmur var ve bizimki brandasının altında mutlu mesut bekliyor..

Valla hıc bısı olmaz yuzde yuz dıyemem ama abartılcak bır durum yok benım 1 kıs yer yoklugundan yagmur durdu sadece karda ustunu ortu ıle ortmustum o kadar...Şimdi de dısarda yagmur var gene orada duruyor...

zarar gelmez

birakin islansin keratalar asil is yagmur yagmazsa vay halimize küresel isinma kurak susuzluk ko yagsin islansin motorlar susuz kalmaktan iyidir:)

Sadece yağmurun lekelerini silin okside karşı önlem olur.Teknik açıdan bi riski yok rahat olun şeker değil bu motor motor erimez :)

asm

Motoru ilk aldığımda nasıl yıkanacağını bilememiştim.

Orasına su kaçarsa,burasına su kaçarsa diye tereddüt etmiştim.

Sonra düşündüm;

Yahu bu melet yağmurda da kullanılıyor. Yağışlı havalarda kullanılmayacak diye de bir üretici uyarısı yok (scooter için)

Kısa vadede yağmur altında kalan motora birşey olmasada bazı noktaların paslanacağını düşünerek genede motoru yağmura direkt mazur bırakmamak lazım.

Orta halli bir branda iş görecektir bu hususta.

ben bi sorun olacağını düşünmüyorum.benim motorum hep dışarıda:)

Alıştın mıı:silent: yaff 700YTL lik bi alıs veriş yaptım, baktım ne istediysem onları göndermişler :pale: kask ta problem çıkınca iade için mailleştim, msjların sonuncusunda da inceden ima ettim, 'okadar yüklü alışverişyaptım sizden de bi süpriz beklemiştim' diyerek. Belki geri gelecek olan kaskın kenasına köşesine bişi sıkıstırılar diye. Ama yokkkkk :farao: yaff insan bi anahtarlık koyar baree :pr:

:queen: ama aldıgım ürünlerde çok memnunum, branda dan da. ben yagmurdan çok doludan tırsıyorum burda (Ceyhanda) geçen sene bir dolu yağdı, biri anlatsa inanmam yalan derim ama inanın küçük bir elma kadar dolular, arabamın tüm kaportasından 137 tane göçük düzeltti AutoKing, tonlada para aldı :salut:

siparişi verdim branda şimdi :) yanında da kask filesi geliyor hediye :queen:

genelde motorların elektronık aksamları ıcın suya dayanıklı malzeme kullanıldıgını bılıorum ama bu demek degılkı tazzıklı suya dayanırlar....yagmurun altında bırakmak yada motoru yagmurda surmek tahmınımce elektronık aksamlara hıc bı zarar vermez ama sonucta demırın dusmanıdır su onun dısında paslanmalara yol acabılır.... aslında pas deılde hafıf derecede oksıtlenme dıyelım zaten motoruna bakan adam yagmurda motorunu surdukten sonra temızler sanırım...buda suyun motora zarar vermesını engeller...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar