Motosikleti Yağmur Altında Bırakmak

Yağmurdan korkma dostum. Ben motosikletimi iş makinasını yıkadığım 150 atü basınçlı suda yıkıyorum ki bir surun olmuyor. Zaten motosikletın yağmurlu havada 150-160 km. süratle gittiğini düşünün. Elektronik noktaları harıç sudan etkilenmez..

Bazı SS modellerde eksoz yukarıya doğru oluyo hani acaba onlarda eksoza su kaçması gibi bi durum sözkonusu olabilirmi ? Veya yıkarken eksoza su kaçarsa ne olur ?

asm

Motorunuzu yağmurdan koruduğunuza emin değilseniz benim gibi sarıp sarmalayın. :)

140820082058wc3.jpg

140820082059pp8.jpg

Detaylı bir temizlik yaptım. O nedenle en ufak bir damlanın bile değmemesi lazım. (üstünde branda da koyulacak.)

Güzelmiş ya. Mat rengi yokmu acaba içindeki motoru belli etmeyecek cinsten :)

Tiger'da yakışmış ha :) Sesi güzeldir tiger'ın

Son düzenleme:
valla bende izmirdeyim, bi anda bi baktım yağmur bastırmış motorda dükkanın önündeydi içim gitti ama nafile. branda bulmak gerek.. feyizoğlunda bitane var herkez memnun alanlar... denemek gerek dicem ama 50 ytl denemek içinde fazla alan varmı feyiz oglundan ? held marka imiş..

yada fazla brandası olan varsa branda kabul edilir :p

http://www.feyizoglu.com/alisveris/product.php?pID=43946
43946Al.jpg

Arkadaşım aynını kullanıyorum. çok memnunum

Aynalar için kulakçıklı olanlar özel yapımmı arkadaşlar. Biz niyetlendikte. bulamadık

Arkadaşım aynını kullanıyorum. çok memnunum

bende sipariş ettim dün bugun gelir tşkler bende memnun olurum ins

asm dolu yağdığında o naylon bile delirnir.
+ istabul gibi soguk biyerde o naylonun donması ve motoru çizme olasılığıda yüksek aman dikakt =)

aslında kar yagmadan satılır ıns motorun=)

Son düzenleme:
arkadaşlar izmirde olanlar için söylüyorum kemeraltında tenteci / brandacılar var istediğiniz ölçüde kesme dikme işi yapabiiyorlar bilginize

asm

Güzelmiş ya. Mat rengi yokmu acaba içindeki motoru belli etmeyecek cinsten :)

Tiger'da yakışmış ha :) Sesi güzeldir tiger'ın

Bu uzun vadede kullanılacak birşey değil. Branda şart.

Tiger güzelde motorda iş yok :p

bende sipariş ettim dün bugun gelir tşkler bende memnun olurum ins

asm dolu yağdığında o naylon bile delirnir.
+ istabul gibi soguk biyerde o naylonun donması ve motoru çizme olasılığıda yüksek aman dikakt =)

aslında kar yagmadan satılır ıns motorun=)

Kardeşim brandam var. Yoksa bu kıytırık naylonun nesine güveneceğim.

Brandayı attım üstüne.

Olurda motoru alıcı görene kadar yağmur yağarsa emeğim boşa gitmesin diye naylonla örttüm. (zinciri,jant aralarını nasıl sildiğimi Allah bilir)

aha geldi bile

feyizoğlundan sipariş ettiğim branda geldi L beden tam oldu.

bide yanında hediye yollamışlar sağolsunlar ve bu kadar olurki tam benım motorun renginde kırmızı kask filesi baya kalın ipli sağlam :)

DSC01476.jpg

DSC01477.jpg

bende branda kullanan arkadaşlara ufak bir uyarıda bulunayım.Eğer motorunuzu uzun süre branda altında bırakacaksanız mutlaka bir iki günde bir havalndırın.nedenine gelince metal aksam branda içinde kalan buhar sayesinde paslanabiliyor yada oksitlenebiliyor.Malum son bahara girdik yağan yağmurun ardından güneş açıp yağan yağmuru çabucak buharlaştırabiliyor üstünü örttünüz motosiklet üzerindeki buharda bu branda sayesinde içerde hapisoluyor böylece metal aksam bağlantı ve kaynak yerleri,civata ve vidalar paslanıyor.bunu önlemek için sık sık motorunuzu havlandırmanızı tavsiye ederim.

valla bende izmirdeyim, bi anda bi baktım yağmur bastırmış motorda dükkanın önündeydi içim gitti ama nafile. branda bulmak gerek.. feyizoğlunda bitane var herkez memnun alanlar... denemek gerek dicem ama 50 ytl denemek içinde fazla alan varmı feyiz oglundan ? held marka imiş..

yada fazla brandası olan varsa branda kabul edilir :p

http://www.feyizoglu.com/alisveris/product.php?pID=43946
43946Al.jpg
Ben kullanıyorum , gayet kaliteli bir ürün , gonul rahatlıgı ile alabilirsiniz
ancak almadan once motorunuzun boyunu hangi boyda almanız gerektigini acıp sorsanız iyi olur . ben internetten large olur diye düşündüm , yerinde gittim gordum Medium tam oldu ( Top case takmazsam biraz bol kalıyor .
Alttan bir kancası var diğer brandalar gibi şişme pek olmuyor rüzgarda .

Çok rüzgar da ruzgari yandan almamasına dikkat edin , yelken etkisi oluyor .

Kolay gele

merhaba mourndare, selamlar,
hiçbirşey olmaz diyemiyorum motorun kalitesine bağlı bu durum, alman, italyan japon kaliteli motorlarda zaten bence asıl parayı mühendisliğe ve arge çalışmalarına veriyoruz herşeyi hesaplıyorlar, ama herhangi bir yerinde açıklık, çatlak vs varsa dikkat et. ben rüzgarda ve rüzgarlı yağışlarda sorun olduğu için branda bile çekmiyorum ama kolay bir formül buldum, büyükçe bir çop torbasını bu koroplast markalar vs gibi, eğer selen açılabiliyorsa sende seleye geçir ve kapat, en azından oturduğun yer kuru kalır çamur ve olmaz, altında akü vs varsa koruyor gerçekten. bir de ben gidonun sağ ve sol kısımlarındaki düğmelerin olduğu yerleri de yağmurda bu şekilde sarıp koruyorum ne olur ne olmaz diye,
bu arada ben de siteye yeni üye oldum herkese sevgiler saygılar.

starblazer aldım bile resimde koydum gayet güzel ve kullanışlı gerçekten tşkler

merhaba mourndare, selamlar,
hiçbirşey olmaz diyemiyorum motorun kalitesine bağlı bu durum, alman, italyan japon kaliteli motorlarda zaten bence asıl parayı mühendisliğe ve arge çalışmalarına veriyoruz herşeyi hesaplıyorlar, ama herhangi bir yerinde açıklık, çatlak vs varsa dikkat et. ben rüzgarda ve rüzgarlı yağışlarda sorun olduğu için branda bile çekmiyorum ama kolay bir formül buldum, büyükçe bir çop torbasını bu koroplast markalar vs gibi, eğer selen açılabiliyorsa sende seleye geçir ve kapat, en azından oturduğun yer kuru kalır çamur ve olmaz, altında akü vs varsa koruyor gerçekten. bir de ben gidonun sağ ve sol kısımlarındaki düğmelerin olduğu yerleri de yağmurda bu şekilde sarıp koruyorum ne olur ne olmaz diye,
bu arada ben de siteye yeni üye oldum herkese sevgiler saygılar.

öncelikle siteye hoşgeldin arkadaşım, dediğin poşet olayı gayet mantıklı, evin önündeyken zaten brandalı motor, ama ev dışındayken brandayı açmak sorun oluyor ve 5 dakka bile bazen boş zaman bulamıyor insan, 2 saniyede poşeti geçirmek seleye çok mantıklı.

olmaz bişi bende dikilide bi kaç sefer tuzlu suyla haşır neşir ettim limanda motorda bişi olmadı ama sadece işte lastiklerde problem yaşandı tuzlu diye oda ama yagmurda hepimiz motoru bırak dışarda bırakmayı binip geziyoruz bile bişicik olmaz yani unutmadan branda bence motoru kışın kullanmayan arkadaşlar için düşünmüşler yani kullanmıcaksan branda ört tabi bu benim fikrim motorumu cok sevıyorum diyorsanız eger normaldır derım :d

Son düzenleme:
ben held marka branda kullanıyorum, çok kulanışlı koruyucu, yalnız bir dez avantajı şu, sıcakta bırakırsanız motoru yani güneş altında kalırsa branda çok faza yumuşuyor, inceliyor. Örtme ve örtüyü açma esnasında yırtılma olabilir. Mesela dün kocaeli 25 derece idi. Motoroun yanına indim brandayı elledim ve yumuşamış, açarken ufak bi yerine plakaya vs bile takılırsa kolaylıkla yırtılabiliyor. Bu faktör dışında gayet kaliteli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar