Hacı ..
bence ben nerde hata yaptım diye düşünüyor:cat:![]()
yok ya adam onu niye düşünsün düşünse düşünse yarin kimin saglam motoruna sekman atsam diy düşünür:queen::queen::queen:
Hacı ..
bence ben nerde hata yaptım diye düşünüyor:cat:![]()
yok ya adam onu niye düşünsün düşünse düşünse yarin kimin saglam motoruna sekman atsam diy düşünür:queen::queen::queen:
Bu konuda kim haklı kim haksız tam olarak bilemem ama, açık olarak gördüğüm şeyleri yazayım.
Bu topikte,
1. Karşı taraftan daha cevap gelmeden idam fermanı imzalayan,
2. Karşı tarafa saygısızca ve hakarate varan mesajlar yazıp, benzer şekilde karşılığını alınca "Saygı" bekleyen,
3. Çoğunluğun düşündüğüne göre "Haklıyı seçen", (Birşeyi çok kişinin aynı şeyi düşünüyor olması o şeyin doğru olduğu manasına gelmez)
olayları bolca mevcut.
Bu şekilde sorunların çözülmekten çok, çözümsüzlüğe gideceği kanaatindeyim.
Biraz daha sağduyulu olunmasının her iki taraf için de daha hayırlı ve faydalı olacağını düşünüyorum.
İnsanları kızdırarak, istenmeyen sözleri sarfettirerek sadece soruna sorun eklenebilir.
İyi forumlar...
insallah yasamazsın ama bırgun bır servıs tarafından haksızlıga ugrarsan bakalım sen o servıs hakkında buraya neler yazıcagını goruruz kardesım.
Bu konuda kim haklı kim haksız tam olarak bilemem ama, açık olarak gördüğüm şeyleri yazayım.
Bu topikte,
1. Karşı taraftan daha cevap gelmeden idam fermanı imzalayan,
2. Karşı tarafa saygısızca ve hakarate varan mesajlar yazıp, benzer şekilde karşılığını alınca "Saygı" bekleyen,
3. Çoğunluğun düşündüğüne göre "Haklıyı seçen", (Birşeyi çok kişinin aynı şeyi düşünüyor olması o şeyin doğru olduğu manasına gelmez)
olayları bolca mevcut.
Bu şekilde sorunların çözülmekten çok, çözümsüzlüğe gideceği kanaatindeyim.
Biraz daha sağduyulu olunmasının her iki taraf için de daha hayırlı ve faydalı olacağını düşünüyorum.
İnsanları kızdırarak, istenmeyen sözleri sarfettirerek sadece soruna sorun eklenebilir.
İyi forumlar...
Arkadaşlar, uslubu uygun olanda, ilgili olanda, alakasız ve lakayıt olanda olabilir burada "moderator" diye bazı görevliler var ve sınırı zaten sürekli çizmekteler (Gerekirse kullanıcı banlamaya kadar yetkileri var). Lakin burada herkezin anladığı gibi istediğimiz şey, vardığımız nokta şu; servis neden bilmeyenin motor cc ni yükseltti ve neden çin menşei li bir motora müdahale ederken, japon menşeili ürünler kadar yüksek ücret aldı? (Vardığımız nokta ve aradığımız soru cevapları bunlardır ve nitekim aygül hanımda, şartlar uygun olduğu zaman 115 ytl lik değişimi yapılan parçanın alım faturasınıda yollayarak bir sorumuzu daha çözecektir.
Uslup konusunda, baştada belirttiğim gibi eleştirende var, yerende, haklı görende, herkezin farklı görüşü var ancak uslup farkı olan arkadaşları bence moderator'e bırakalım lütfen.
Saygılar.
Bu kadar üstüne düşülmesine de pek bir mana veremedim açıkçası.
Dikmen kardeşim sana ve yazdıklarına cevap veren sadece benim ne üstüne düşmesi? Aman kusura bakma üzerine fazla geldiysem. :bounce:
Dikkatli bakarsanız sizden önce Barıs-Raptor arkadaşım da gene yazdığıma biraz üzerine alınarak cevap vermişti o yüzden öyle yazmıştım
İyi forumlar...
insallah yasamazsın ama bırgun bır servıs tarafından haksızlıga ugrarsan bakalım sen o servıs hakkında buraya neler yazıcagını goruruz kardesım.
Ya yapmayın Allah askına o servısın kazıkcılıgı benımde Motorun Servısı Asya işte kendı servısı dün kayısım koptu goturdum actılar kayıs sarmısı ıyıce temızlendı Acmısken erımıs olan Varyotorun ıcındekı bılya mı denıyor burc mu denıyor bılmıyorum onlar degıstı Bando kayıs takıldı kaptıldı hepsı 50 Ytl.. Bende gecen degıstım benzın pompam arızalandı 1 ay once 15 ytl arkadaslar bu kadar kazık yemeye meraklı olup sonra da kotulemeyın mılletı onun o fıtaya olmayacagını bılmıyor musunuz ??? Benım 16 Bın bakımım 80 lıra tutmustu yag bujı hava fıltresı depo sokuldu ıcı temızlendı kırılan ayakları kaynak yapıldı ustu kapak acıldı subap ayarı yapıldı arka fren balatası degıstı karburator sokuldu temızlendı hava ayarı yapıldı aklıma gelenler bunlar 80 ytl vermıstım...
yazık....
ama bi laf wardır türkçede bilirsiniz; eşşek olana semer vuran çok olur diye. kimse üzerine alınmasın ben motordan anlamam bişiler öğreneyim diye forumdaki her msj i okuyorum. burdan anladıgım şey, ustanın her dediğine güvenmiycen
daha söze gerek yok sanırım. Arkadaşım çok geçmiş olsun umarım ben motor aldığımda başıma aynı şeyler gelmez:S zaten safım![]()
bilgilendirdiğin için çok teşekkürler... Ayrıca doğru düzgün cevap weren tamirci arkadaşın(extrema) neden ban yediğini anlayamadım????....
Arkadaşlar,topiği baştan sona okudum ve tarafsız olarak yorum yapmaya çalışacağım.Az çok motordan anlayan bir insanım.
Anladığım kadarı ile motor ilk arızasında gerçekten pompa arızası yapmış ve değiştirilip çalıştırılmış.İkinci seferinde motor kilitlemiş ve yine gereken yapılmış.Motor kilitlemesinin benzin pompası ile alakası yok.Burda motorun 150 cc ye yükseltilmesi olayı tartışılır.Eğer motor bloğu ve krank 150 cc liklerle aynıysa bence fazla sakıncası yok.Zaten 125 lik lerle 150 likler arasında çok fazla performans farkı da yok.Şase ve frenlerde hemen hemen aynı bu motorlarda.Burda servisin hatası 3. kere yol yardımına gitmemiş olması.Eğer gitseydi sonradan oluşan elektrik problemini de çözeceğine eminim.Benim anladığım motorun her arızası başka bir yerden çıkmış.Eğer baştan beri elektrik arızası olsaydı motor hiç çalışmazdı zaten.Motor her seferinde çalıştırılıp teslim edilmiş.Ben buraya kadar olanlarda servisin kötü niyetini görmüyorum.Haa nedir,yapılan işin ve parçaların parası çok yüksek söylenmiş olabilir.Bu kesinlikle servisin hatası ve affedilmez.
İşin özü,tabii ki servis seçerken dikkat etmek lazım.Tabii ki şikayeti olanların bunu başkalarıyla paylaşması lazım.Ama yargısız infaz yapmadan önce işin özünü tam olarak öğrenmekte fayda var.Burda ustanın da,kullanıcının da hataları olabilir.Mühim olan bu hataları konuşup paylaşarak ve en önemlisi kırıcı olmadan tarafların arasında halletmesidir.Bilinçsizce iftira atmak kimsenin haddine değildir.Ben böyle şeylere çok önem veririm ve burdan yazmak yerine Hamdullah ustayla ve Raptor arkadaşımızla gerekirse yüzyüze görüşüp işin aslını tam olarak öğrenmek isterim.Eğer arkadaş mağdursa onun hakkını tabii ki ararız.Ama usta mağdursa adamın ekmeğiyle boşuna oynamayalım.Herkese saygılar ve sevgiler sunarım.
ALTAN.
Bu arada kimse şüphe etmesin ki,ne Hamdullah ustayı ne de Raptor arkadaşımızı tanımıyorum.
fatura nerdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee