Ben bu arada Tubiş'i unuttum yahu!!
Tubiş tebrikler.
Medyatik forum üyeleri gurubuna dahil oldun sende...:cat:![]()
Tuğba ablacımtebrikler ünlü olmuşuz bakıyorum
:rendeer:
"Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile doludur" diye bir söz vardır.
Eğer bu fikir hayata geçerse, ve hadi diyelim ki ( olmaz ya ) otomobiller de bu kurala uydu ve o şeride girmediler...
Sen seyreyle gümbürtüyü :
Her gün en az 50-100 arası kaza olur. Kazayı da motorlar kendi kendilerine yaparlar. Çünkü o dar şeritte birbirlerinin arkasına yanaşıp, MotoGP cilik oynarlar. Birbirlerini ikaz etmeden sollamaya çalışır, sağından solundan geçmeye çalışırlar.
Arkadaşlar eğri oturup, doğru konuşalım !
Türkiye'de motor sürücülerinin büyük çoğunluğu, trafikte nasıl hareket edeceğini bilmiyor. ( Bu satırları okuyanların da büyük bölümü...)
Motosiklet kullanmayı, hala oynadıkları o tv oyunlarındaki (Playstation vs.) gibi zannediyorlar.
Yolda giderken hemen arkamda motosiklet olacağına TIR, kamyon minibüs olsun tercih ederim.
Eğer o şerit bir gün yapılacak olursa, beni orada göremezsiniz !
Bu tür çıkışlar boş işler gibi görünür ama gündem yaratma konusunda oldukça başarılı çıkışlardır.
Muhtemelen önerinin sahibi de biliyor olmayacak duaya amin dediğini.
Fakat sorunu yetkililerin gözüne sokmak için sürekli yeni çıkışlar yapmak zorundasınız.
Bu da onlardan biri...
Yoksa hemen hemen dünyanın hiç bir ülkesinde böyle şeritler bulmak mümkün değil.
Bisiklet ve mopetler için var tabii.
Ama motosikletler için ayrılmış özel bir yola ben henüz rastlayamadım.
Tabii benim rastlamamış olmam, yok anlamına gelmiyor.
Aşağıda gördüğünüz fotoğrafları geçtiğimiz ay bir Paris seferimde çektim.
Parisi çepeçevre kuşatan Periferik dediğimiz yol burası.
Trafik İstanbul'un en az 3-4 katı.
20 milyon nüfuslu bir şehir.
Fakat!!!
Resimler aramızdaki zihniyet farkını açıkça gösteriyor.
Bu yolda resmi olarak motosikletler için ayrılmış bir bölüm yok...
Fakat gayri resmi olarak var.
Otomobil sürücüleri, motosikletler rahatça geçsin diye bakın nasıl hareket ediyorlar...
![]()
Şöyle biraz daha net bakalım.
![]()
Arka taraf nasıl görünüyor ona da bakalım.
![]()
Bakın motosikletli rahatça yoluna devam ediyor.
![]()
Bu sırada trafik adım adım ilerliyor.
12 km yolu yarım saatten fazla bir zamanda aldık.
Yani öyle bir yoğunluk var.
Ama insanlar sabırla bekliyor.
Kimse korna çalmıyor.
Sol şeritteki araçlar,şeridin en soluna, onun hemen yanındaki araçlar ise sağa geçmişler.
Ki,
motosiklet sürücüleri,rahatça yollarına devam etsin....
Bizim devletimizin halkımıza vermesi gereken bu mantalite ve saygıdır.
Geri kalan hikaye.
Motosiklet için 5 şerit ayırsanız her gün o şeritlerde 5 motosiklet kamyon altında can verir....
Biz farklı bir başlıkta devlete düşen görevleri tartışmıştık.
Hatta bir çok arkadaşın oraya çok değerli katkıları oldu.
Uzun zamandır ihmal ettim ama unutmuş değilim.
Sadece toparlamak kaldı.
Eğer düzgünce toparlayıp, derdimizi ifade edebilirsek, sayın Özel'den yardımlarını esirgememesini rica edebiliriz sanıyorum....
"Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile doludur" diye bir söz vardır.
Eğer bu fikir hayata geçerse, ve hadi diyelim ki ( olmaz ya ) otomobiller de bu kurala uydu ve o şeride girmediler...
Sen seyreyle gümbürtüyü :
Her gün en az 50-100 arası kaza olur. Kazayı da motorlar kendi kendilerine yaparlar. Çünkü o dar şeritte birbirlerinin arkasına yanaşıp, MotoGP cilik oynarlar. Birbirlerini ikaz etmeden sollamaya çalışır, sağından solundan geçmeye çalışırlar.
Arkadaşlar eğri oturup, doğru konuşalım !
Türkiye'de motor sürücülerinin büyük çoğunluğu, trafikte nasıl hareket edeceğini bilmiyor. ( Bu satırları okuyanların da büyük bölümü...)
Motosiklet kullanmayı, hala oynadıkları o tv oyunlarındaki (Playstation vs.) gibi zannediyorlar.
Yolda giderken hemen arkamda motosiklet olacağına TIR, kamyon minibüs olsun tercih ederim.
Eğer o şerit bir gün yapılacak olursa, beni orada göremezsiniz !
başlığı heyecanla takip ediyordum zaten. bu arada her ne kadar yüzyüze tanışmasak da yazılarını ve fikirlerini ilgiyle izliyorum coq, haberin ola![]()
Gördüğünüz gibi yol inanılmaz kalabalık.
Vitesi 2 ye atacak kadar bile ilerleyemiyoruz.
Tabir yerindeyse adım adım ilerleyen bir trafik.
Fakat araçların duruşuna bakın.
Motosikletler geçebilsin diye, herkes yolun en sağından gidiyor.
Aman diyeyim Ledo hocam!!!
![]()
Ben bahsettiğiniz konuya bir iki değinecek oldum, ne şımarıklığım kaldı, ne ukalalığım.
Hatta rengimi değiştirip beni beyaza boyadılar.(Beyaz Türk,Ne demekse?)![]()
Haa bana sorarsanız, "saygı" konusunda motor sürücülerine genellemede en az 2 not daha düşük veririm. O da başka...
Burdan oto sürücülerin giydirmekle rica etmek ile olmaz.
Önce kendimizi düzeltelim !
Motor kullanmak demek, her durumda her araya girebilirim, gerekirse tretuvardan gerekirse ters yönden giderim demek değil. ...
Tabiri caiz ise, şu motorları adam gibi kullanalım. Sonra çuvaldızı başkasına batırırız.
Menderes Özel'e Not :
Sevgili kardeşim, seni motor sürücüleri okuyor. Eğer yukarıda bahsettiğim fikirlere katılıyorsan, köşende bu konuda iğneyi kendimize batırmamız gereken yazılara yer verebilirsin. Eğitim ise, motorculara da lazım. Bir yerden başlamış oluruz.
Sana bir husus dışında kesinlikle katılıyorum Ledo...
Geçen haftadan beri 2 yıldır Milliyet'in cumartesi ekinde motosiklet yazıyorum.
Bu tip ulusal bir gazete ekinde çıkan bir motosiklet yazısını 1 "motorcu" okuyorsa, en az 5 de "motorcu olmayan" okuyordur, eminim.
Ledo yine haklısın, motorcuların kanunsuzluklarına yönelik bir yazı geç bile kaldı...
Sizi takip eden herkes, iyi niyetle katkıda bulunmaya çalıştığınızı çok iyi biliyor.
Yani yazarken rahat olun hocam.
Biz arkanızdayız ve anlatmak istediğinizi çok güzel olgunlaştırırız.
Sizinle tanışmayı ben de çok isterim tabii.
Örneğin ekimde Kenan'ın yarışı var burada.:wiinkk:
Atlayın uçağa gelin hocam.
Sizi misafir etmekten, eşim de ben de onur duyarız..:cat: