kask nasıl takılmalı

evet bu çok önemliymiş demekki hafif meyilli yoldan aşağıya motor ile inen arkadaş yolun ıslak olmasıyla ve biraz da hızlı olması sonucu hakimiyeti kaybetti ve motorlan düştü ilk yere düşmesinin akabinde kask kafasından çıktı yolun kenasındaki ısıklandırma direğinin cıvatası başına girdi hastane de 2 saat sonra arkadaşımız öldu allah rahmet eylesin üzücü bir olay hiç yoktan oldu kaskı altan bağlasaydı olmayabilirdi kader mi diyelim bilmiyorum tekrar allahtan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun

Allah rahmet eylesin ,
Ha koluna takmışsın , ha kaskı bağlamamışsın derler . Doğru derler
Bu arada koluna takıpta kaza yaşayan kimse var mı burda ben bitane gördüm
kaska yazık olmuştu heryeri kan revan kemikler dışarıda bir kısmı kaskın içinde .

Genede çok üzülüyor insan , uç kuruşluk işi çok görüp sıkıntı duyup olmek
cok bos be kardeş.

allah rahmet eğlesin.. kaskı takınca ilk yapmamız gereken şey mutlaka kask kilidini takmak...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kaskını takıp kilitlemeyenlerin yanında bide kaskı başına asortik takanları da gördüm. adam full face kaskı şapka takar gibi takıyo ve yolda 50-60 la giderken bi de sigara içebiliyo. arkadaşa allah rahmet eylesin

kaskını takıp kilitlemeyenlerin yanında bide kaskı başına asortik takanları da gördüm. adam full face kaskı şapka takar gibi takıyo ve yolda 50-60 la giderken bi de sigara içebiliyo. arkadaşa allah rahmet eylesin

Malesefki o şekilde dolaşanlar var...

öncelikle allah rahmet eylesin..
ikinci olarak geçenlerde kaskı kafasına şapka gibi takan bir motorcu arkadaşa yanımdan ben 60 la giderken en az 80 le geçti..az ilerde durduk..tam yanındaydım ve sordum kaskı kafana neden düzgün takmıyorsun diye..bana sen benim kafamın bekçimisin..sıkılıyorum takmaktan..polis olmasa onuda takmıcam ya buna dua etsinler...dedi..kaskı polis için takıyor...bende sen bilirsin dedim...
zihniyet böyele yapacak bişi kalmıyorr...

zihinlerine yaşama haklarının kutsallığını yerleştirememiş insanlara istediğiniz eğitimi verin gene bildiklerini okuyacakları kesindir. bildiğim ve kullandığım en güzel söz cesaret cehaletten gelir 'dir. cahil insanlar ne olacağını bilmediklerindendir ki hayatlarını tehlikeye atarlar. mesleğimden dolayı bu tip cahil insanları çok görmüşümdür ve görmeye de devam edeceğime inanıyorum

saygılar

Forumdan Uzaklaştırıldı
ben geçen gün levent durağında ototbüs beklerken iki arkadaş cbr larına atlamış gidiyolardı en az 150 km hız yapıyolardı ve ne kafalarında kask nede koruyucu elbise vardı adam tisşörtünü giymiş kot pantolonunu giymiş saçı savura savura hız yapıo:silent:

Allah rahmet eylesin
kaskın kaliteli olması ve kafamızda olması yeterli değil dogruda kullanılması gerekiyo...
bağlamıyanların koluna takanların yanında bide kafasının üstüne koyanlar varya hani yarım takanlar ben onlarada bi anlam veremiyorum...

kaskın nasıl takılması gerekiyor ; takılması gerektiği gibi takılması gerekiyor

İtalyada yapılan bir araştırmada kazalarda Fullface kapalı kask kullanıcılarının open face açık kask kullanıcılarından daha fazla kafa travmasına maruz kaldıkları tespit edilmiş bunun sebebi olarakta fullface kapalı kaskların kayışının bağlanmaması ve kaza anında kafadan çıkması gösterilmişti.
Lütfen kaskı güvenliğiniz için takın polisi kandırmak için değil.

h2o

Forumdan Uzaklaştırıldı
kaskı lütfen kolumuza takmayalım adı üstünde kask bu kolluk deil ....!!!!

ya peki bu kaskların kayışları nasıl takılıyo biri anlatabilirmi, nasıl birbirinden geçirilip takılıyor?
motorum daha yok yanlış anlaşılmasın sakın, öğrenme amaçlı soruyorum :)

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
ya peki bu kaskların kayışları nasıl takılıyo biri anlatabilirmi, nasıl birbirinden geçirilip takılıyor?
motorum daha yok yanlış anlaşılmasın sakın, öğrenme amaçlı soruyorum :)

Kimisinde kilit mekanizması var. Birbirine geçmeli. Şlik diye bir ses çıkıyor kilitlendiğinde. :)

Kimi de böyle oluyor;

Bunu da iç içe geçirerek sabitliyosun. Bu daha profesyonel işi. Boyun ayarını yapman gerek kalmıyor sürekli. Yok gevşek oldu, sıkı oldu yok. Her defasında boynuna göre ayarlayarak bağlıyorsun zaten.

my.php

Bu arada allah rahmet eylesin, kaskı bağlasaydı şu anda hayattaydı.

Son düzenleme:
yazık olmuş allah rahmet eylesin e kaskını doğru dürüst takmayanlar da ibret almıştır sanırım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar