14 Yaşındayım 150 cc MondiaL aLdım

Öncelikle diline dikkat et, burası dandik forumlardan biri değil, ülkenin en önemli motosiklet sitelerinden biri.

ZX-10'u hareket ettirmek için vitesi 1'e takıp debriyajı bırakmak yeterli, 5 yaşında çocuğun bile yapabileceği bir iş. O motoru gerçekten kullanabilmen için 40 fırın ekmeğe ihtiyacın var, obeziten geçtiğinde dene.

14 yaşında trafiğe açık alanda motor kullanmak beceri değil, sorumsuzluktur. Aldığın motoru trafiğe kapalı bir arsada vb. kullanman gerek, trafikte önümde olsan hiç çekinmem seni ilk polise şikayet ederim. Kurallar bir amaç için var.

Altındaki araç bir bisiklet değil, 100km/sa üzeri hızlara çıkabilen, 100 kilodan ağır bir makine. O makineyle bir insana çarparsan ölümüne sebep olursun. Bunu asla unutma. Baban da motosikletin ne olduğu konusunda bilgiye sahip değil demek ki sana bu yaşta motosiklet almak gibi bir hatada bulunmuş.

19 yaşındaki kardeşime motosiklet kullanmayı toprak bir futbol sahasında öğretiyorum. Ehliyetini almadan önce asla motorumu ona vermeyeceğim. Ehliyetini aldıktan sonra kendi veya başkası zarar görmedikçe motoru parçalasa da umurumda olmaz, ama ehliyetsiz kullanamaz.

Sevgili aßi yorumunu tekrar tekrar okudum.. Ve gerçektende cok teşekkür ederim bana ayırdıgın ilgi için ve gerçektende çok doğru söylüosun.Ama şuna emin olun ki..ßen bu motoru zaten trafiğe çıkıp hava atmak yerine bizim mahalledeki sessiz sakin sokak aralarında gezmek için aldırdım..
Çok teşekkür ederim açıklama için..

Birde sitedeki üyelere dikleniyor lafı çöpe at bilmemne arkadaşlar 14 yaşındaki bacaksız abimizi dahada kızdırırsak küfür bile eder aman ha kabadayı bu oğlan :))

cocuk cocuk edermı eder valla belkı gordugu bır ruyayı paslastı bızımle bu yaslarda yaratıcı hafızaları cok gelısmıs oluyor :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Birde sitedeki üyelere dikleniyor lafı çöpe at bilmemne arkadaşlar 14 yaşındaki bacaksız abimizi dahada kızdırırsak küfür bile eder aman ha kabadayı bu oğlan :))

:( estafurullah abi benim pek kabadayılıkta bi işim yok. k.bakmayın ama çöpe atarsanızda sevinirim.. Gerçektende ben ağzımı açmadan ciddice bi soru sordum soru nerelere kaydı..

cocuk cocuk edermı eder valla belkı gordugu bır ruyayı paslastı bızımle bu yaslarda yaratıcı hafızaları cok gelısmıs oluyor :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ahauhuaha resimleri koyucam söz..

Son düzenleme:
Sevgili aßi yorumunu tekrar tekrar okudum.. Ve gerçektende cok teşekkür ederim bana ayırdıgın ilgi için ve gerçektende çok doğru söylüosun.Ama şuna emin olun ki..ßen bu motoru zaten trafiğe çıkıp hava atmak yerine bizim mahalledeki sessiz sakin sokak aralarında gezmek için aldırdım..
Çok teşekkür ederim açıklama için..

Peki...

Sizin mahallede hiç çocuk var mı?

Yoksa tamam...

Ama varsa?

Durup dururken önüne atlamayacaklarını nasıl garanti edebiliyorsun?

Çocuklar dünyayı çok farklı görürler. 2 ay önce sokak arasında 20km/sa hızla giderken 1.5-2 metre önümde annesinin elini tutmuş 5-6 yaşlarında bir kız annesinin elini bırakıp tam önüm atladı.

20km/sa diyorum, koşarak beni geçeceğin hız!

Nasıl durduğumu ben de bilmiyorum. Mahallede olduğu için yüzde 100 tetikte olmama rağmen o şekilde frenleyebilmem büyük şanstı. Yarım saniye geç fren yapsam ezerdim, ufacık çocuk olduğu için de büyük olasılıkla ciddi şekilde yaralanırdı.

Şimdi, duygusal/ahlaki kısmı bir kenara bırakalım...

Ya vursaydım, ehliyetim olmasaydı, ehliyet alacak yaşta da olmasaydım? Çocuğun öldüğünü düşün? Ailesinin bana açacağı davada bırak motoru; vereceğim tazminatla herşeyimi kaybederdim. Motor babamın üstüne olacağı için babama motoru kullanmama göz yumduğu için "taksirle adam öldürmek" suçuyla, bana da motor kullanmaya yeterliliğim olmadığı halde kullandığım için doğrudan cinayet davası açılabilirdi.

Motor kapının önünde çok masum duruyor değil mi?

Değil işte.....

Çok mu kötümserim?

Belki, ama tedbirli olmak hapiste olmaktan iyidir sanki?

Bu mesajımı anlamadığını düşünürsem bir de senin kendi düşmen üzerine bir mesaj yazacağım.

Peki...

Yoksa tamam...

Ama varsa?

Çocuklar dünyayı çok farklı görürler. 2 ay önce sokak arasında 20km/sa hızla giderken 1.5-2 metre önümde annesinin elini tutmuş 5-6 yaşlarında bir kız annesinin elini bırakıp tam önüm atladı.

Nasıl durduğumu ben de bilmiyorum. Mahallede olduğu için yüzde 100 tetikte olmama rağmen o şekilde frenleyebilmem büyük şanstı. Yarım saniye geç fren yapsam ezerdim, ufacık çocuk olduğu için de büyük olasılıkla ciddi şekilde yaralanırdı.

Ya vursaydım, ehliyetim olmasaydı, ehliyet alacak yaşta da olmasaydım? Çocuğun öldüğünü düşün? Ailesinin bana açacağı davada bırak motoru; vereceğim tazminatla herşeyimi kaybederdim. Motor babamın üstüne olacağı için babama motoru kullanmama göz yumduğu için "taksirle adam öldürmek" suçuyla, bana da motor kullanmaya yeterliliğim olmadığı halde kullandığım için doğrudan cinayet davası açılabilirdi.

Değil işte.....

Çok mu kötümserim?

Bu mesajımı anlamadığını düşünürsem bir de senin kendi düşmen üzerine bir mesaj yazacağım.

kısa ve oz budur ıste ısın cıddıyetı

Peki...

Yoksa tamam...

Ama varsa?

Değil işte.....

Çok mu kötümserim?

Ne diyim ki gerçekten çok doğru söylüosun ama bi yanlışın var..O yanlışınıda hiç kimse karışmadan sadece ikimiz olarak konuşsak daha mutlu olurum.Ama gerçekten yorumlarını dört gözle okuyorum..

kardeşim bak herkez senin iyiligin için düşünüyor ama sen yanlış anlıyorsun, önce dinleyip sonra düşünmen gerekiyor acele etme.

kısa ve oz budur ıste ısın cıddıyetı
Neresi kısa :p

Bitersin tabi :)

Ne diyim ki gerçekten çok doğru söylüosun ama bi yanlışın var..O yanlışınıda hiç kimse karışmadan sadece ikimiz olarak konuşsak daha mutlu olurum.Ama gerçekten yorumlarını dört gözle okuyorum..

Yaz buraya, hiç çekinme. Senden de öğreneceklerimiz vardır mutlaka, öğrenmenin sonu yok. Hem diğer genç arkadaşlara da faydalı olur.

kardeşim bak herkez senin iyiligin için düşünüyor ama sen yanlış anlıyorsun, önce dinleyip sonra düşünmen gerekiyor acele etme.

Cihan abi çok doğru söylüyorsunuz.Gerçekten anlıyorum ki 'Khutuck' abinin yorumuyla bi anda aklımı toparladım..Gerçekten düşünmek herşeyi yetiyo..

Yaz buraya, hiç çekinme. Senden de öğreneceklerimiz vardır mutlaka, öğrenmenin sonu yok. Hem diğer genç arkadaşlara da faydalı olur.[/QUOTE]

Yaziyim abi.. Peki

Benim aslen hikamet ettiğim yer tekirdağ-corlu
ama ben çorlunun en kenarlarında yani burda olanlar bilir su deposu war orda oturuyorum ve burasıda öle bilindik gibi çoluk cocuk bir yer deil..Burası kafa dinlenicek bir mekan..O yüzden burda öle bi kötü olay rastlanamaz.Rastlanıcak diyelim tek tük.. Hem ben çarşı meraklısı değilim.Buralarda yavaşcasına eğlenicem..Benide anliyin suç mu ?

Yaz buraya, hiç çekinme. Senden de öğreneceklerimiz vardır mutlaka, öğrenmenin sonu yok. Hem diğer genç arkadaşlara da faydalı olur.

Yaziyim abi.. Peki

Benim aslen hikamet ettiğim yer tekirdağ-corlu
ama ben çorlunun en kenarlarında yani burda olanlar bilir su deposu war orda oturuyorum ve burasıda öle bilindik gibi çoluk cocuk bir yer deil..Burası kafa dinlenicek bir mekan..O yüzden burda öle bi kötü olay rastlanamaz.Rastlanıcak diyelim tek tük.. Hem ben çarşı meraklısı değilim.Buralarda yavaşcasına eğlenicem..Benide anliyin suç mu ?[/QUOTE]

guzel kardesım suc degıl tabıkı ama verdıgın fevrı cevaplar adamın sınırını bozuyor ne demısler 10 dusun 1 soyle dımı ama bız senın kotulugunu ıstermıyız hıc onun ıcın boyle konusup senı uyarmaya calısıyoruz

vayy be aslan parçasıı... zx 10 kullandın he... ben 180 boyunda 78 kilo 9

yıldır fitness yapan kas yığını bi adamım er6 f ile zor başa çıkıyorum :)

bence hiç almasaydın o motoru amcaoğlu nun zx 10 unda öğrenip bi dodge

tomahawk alsaydın keşke :)

şaka bi yana,

kendini kandırma k,mse motoru sessiz sakin sokaklarda kullanmak için almaz. o

dediğin sokaklarda en fazla 2 hafta dolaşırsın.sonra atarsın kendini trafiğe.

adım gibi eminim. madem buraya geldin tavsiye istiyosun 'hiç binme o motora'

değerli kardeşiim buradaki bir çok yorum senin iyiliğin için.ilk hevestir hep olur motor kaç yapar nasıl viraja girer denemek ister insan....hepimiz genç olduk ve aramıda genç ve aynı zamanda yıllardır motosiklet üzerinde olup tecrübe sahibi abilerimiz var.gel sen babana söyle o motoru satsın 18 ine girince sana eli ayağı düzgün güzel bir motor alsın.hem sana güvenir hemde sen karlı çıkarsın.hadi abicim gel büyük sözü dinle.

18 yaşından gün aldığında a2 alabilirsin 1 ay önce ceza yedim 690 ytl süren kişiye(15 gün içerisinde ödersen517.5 ytl) ruhsat sahibine 230 ytl ve çekici ve otoparkta parasıda 50-60 ytl bişey ama yakalanırsan hemen a2 ehliyeti olan birisini bul çünkü polis veya jandarma motorları hayvan gibi fırlatıyo benimle birlikte bir tane racer 200 yakalandı ama o kimseyi bulamadı motoru bağladılar egzosları bir görsen hepsi çizik depo içine göçmüş yani hemen bir tane a2 ehliyeti olan birisini bul

18 yaşından gün aldığında a2 alabilirsin 1 ay önce ceza yedim 690 ytl süren kişiye(15 gün içerisinde ödersen517.5 ytl) ruhsat sahibine 230 ytl ve çekici ve otoparkta parasıda 50-60 ytl bişey ama yakalanırsan hemen a2 ehliyeti olan birisini bul çünkü polis veya jandarma motorları hayvan gibi fırlatıyo benimle birlikte bir tane racer 200 yakalandı ama o kimseyi bulamadı motoru bağladılar egzosları bir görsen hepsi çizik depo içine göçmüş yani hemen bir tane a2 ehliyeti olan birisini bul

arkadaslar yanlıssam duzeltın ama benım ehlıyet aldıgım kursta a2 ıcın 17 yas yazıyordu..............................

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar