Runner VXR200 acil yardım!!!

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
arkadaş o işin kabülatörle alakasıyo yok yani pislik terimi bu tip motorlara komik kaçar kalbülatöre bislik gelmez gelse zaten zor çalışır yada motor yüsek devire çıkmaz tekler!!
inşallah aklıma gelen şey değildir yani rodaj malesef motor bazen sağırlaşıp bu şekilde kalabiliyor bunun sebebi ya motoru rodajda çok sıkıştırmak yada tam tersi olarak meydana gelebiliyor yada çok düşük bi ihtimal fabrikasyon hata da olabilir ama bu söylediklerim motorunu aldığın dan beri aynıysa geçerli son zamanlarda böyle olmuşsa başka bi durum var dır yapılmayacak bişey değil ama malsesef türkiyede ustalıkları yetmeyince hem boşa para alırlar hemde
"bu motor bukadar kardeşim" der işin içinden çıkarlar:pr:

rodaj zamanı ciddi bi zorlama olmadı !

hatta bursaya kadar gittim uzun yol yapsın die!
ilk aldıım da bi kere gaz açiim dedim beni üstünden atıodu şimdi gidiim mi gitmiim dio motor!

hadi bi ihtimal rodajdan dielim oazman yapılması gereken ne !

Motosikleti
peki max düz yolda hangi devirde kaç km hız çıktın en son?

ayrıca yakıt durumu nasıl fark varmı nasıl böyle oldu

benim innovada millet düzde 120-130 yapıyoz 2 kişi diyo ben tek 100ü zor geçiyom bunada çare yok

Son düzenleme:
Kayis
Buji
Fren balatarinin sikiligi
Karburator
Dusunmek istemiyorum ama yataklarini kontrol ettir. Bunun icin yagdan bakabilirsin yaginda metal parcalarivar ise yatak sariyordur yuksek hizlara cikamazsin motoru zorlamadan hatta mumkun ise bir pick up ile direk servise gotur o zaman.

motoru kullanıorum ama bu hafta götürecem serwise bırakıcam oda olmadı ferco ya bildirecem başka çarem kalmadı !

Motosikleti
subab ayarlarına baktır diyeceğim ama her ustaya baktırma fercoda baksınlar

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Rodajını düzgün yaptın mı?? Rodaj kurallarına uydun mu kitapçığındaki gibi?

(Sorulmuş soruymuş, sormamış kabul edin... )

kitap felan yoktu ben alırken 7000 dewiri gecme dediler o kadar

Bence vakit kaybetmeden hemen götür.Vakitten kastım binme sen bu motora dostum.Ne olur ne olmaz.Götür gerekeni neyse yapılsın:cat:

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
kitap felan yoktu ben alırken 7000 dewiri gecme dediler o kadar

7000 mi? Dostum 7000 devirle o makine baya bi gider. Bence sen rodajını düzgün yapamamış, çok fazla zorlamışsın. Rodaj süresince çok daha düşük devirlerde gitmen gerekiyordu...

satan adamlar bunu diosa bizim yapacağımız fazla bişe yok ki:D götürüp bırakıcam en kısa zamanda serwise!

7000 mi? Dostum 7000 devirle o makine baya bi gider. Bence sen rodajını düzgün yapamamış, çok fazla zorlamışsın. Rodaj süresince çok daha düşük devirlerde gitmen gerekiyordu...

O motorlarda 7000 devir benim bildiğim kadarıyla yarım gaz ya da biraz fazlası oluyor.İlk 500 km'de hele hep bu civarlarda gittiyse kötü de 7000 devir normal gibi geliyor.Ama hep 6.500-7000 aralığında çalıştırdıysa motoru onu bilemem işte.Ayrıca kitapçık vermemeleri saçma değil mi??Sıfır alınan her motorda olması lazım.Çinlilere bile veriyorlar yanılmıyorsam:silent:

arkadaşım benden 1 hafta once aldı!
beraber gittik almaya. rodajı nasıl yapalım dedik ne rodajı yapıştır gitsin dediler bize !

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
O motorlarda 7000 devir benim bildiğim kadarıyla yarım gaz ya da biraz fazlası oluyor.İlk 500 km'de hele hep bu civarlarda gittiyse kötü de 7000 devir normal gibi geliyor.Ama hep 6.500-7000 aralığında çalıştırdıysa motoru onu bilemem işte.Ayrıca kitapçık vermemeleri saçma değil mi??Sıfır alınan her motorda olması lazım.Çinlilere bile veriyorlar yanılmıyorsam:silent:

13000 e kadar gidiyor devir ama yine de bana fazla geldi 7000. Kitapçık konusunda da haklısın. Verilmesi lazım aslında, kitapçıkta da detaylı olarak anlatılıyor rodajın nasıl yapılacağı. İlginç... Umarım çözüm bulunur arkadaşım.

Arkadaşın muhatap oldukları gerçek servis elemanı, usta değil sanırım yeni başlayan çıraklar ya da çaycı olmuş.Hangi akla hizmet yapıştır demişler.Onu bırak gilera gibi hem de 2008 model bir motorda böyle bir sorun çıkmasına inanasım gelmiyor.Bence fabrika hatası oluşmuştur eğerki rodajda sorun yoksa.
Dostum sen en iyisi salla servisi direk ferco ile irtibata geç.Onlar seni en güvendikleri servise yollarlar zaten:cat:

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Atatürk oto sanayinin arkasında Ferco'nun kendi servisi var. Oraya götürmediysen götür mutlaka. Ayrıca aldığın yerin ne rodajı yapıştır gitsin dediğini de söyle.

Yalnız arkadaşım bas bas bağırılıyor burda, yazılıyor söyleniyor. Yapıştır gitsin diyenleri dinleyeceğine sitededen bilgi edinip rodajı ona göre yapsaydın şimdi gerçekten yapıştırıp gidecektin. Sıfır makinede çok basılmaz ki. :pale:

aslında 7000deviri geçme diyenler sallayarak ta olsa aşağı yukarı doğru demişler çünkü piaggio ve benzer markalarında kullanma klavuzunda yazan ilk 100km max hızın %80 ini geçmeyin. runner ın max hızı fabrika verisi olarak 120km %20side 24km yapar 96km hızı geçmeyen demişler yani. 7000 devirdede runner için yola göre 97 103 km arasında bi seyir hızına denk geliyor. Benim anlamadığım motor birden mi bu duruma geldi?

Atatürk oto sanayinin arkasında Ferco'nun kendi servisi var. Oraya götürmediysen götür mutlaka. Ayrıca aldığın yerin ne rodajı yapıştır gitsin dediğini de söyle.

Yalnız arkadaşım bas bas bağırılıyor burda, yazılıyor söyleniyor. Yapıştır gitsin diyenleri dinleyeceğine sitededen bilgi edinip rodajı ona göre yapsaydın şimdi gerçekten yapıştırıp gidecektin. Sıfır makinede çok basılmaz ki. :pale:

Bence Ferco'ya aldığı yerin "ne rodajı yapıştır gitsin" dediğini söylemesin.Adamlar da sen bunda rodaj yapmamışsın bizi ilgilendirmez türü şeyler söyleyip işin içinden çıkabilirler.Ferco da olsa hiçbir servise güvenmeyeceksin...

North_
Rodajda 7000 deviri geçmediğini anlatırsın dostum.Sonra da motor birden bu hale geldi de.Ki anlattığına göre de öyle gözüküyor..

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Bence Ferco'ya aldığı yerin "ne rodajı yapıştır gitsin" dediğini söylemesin.Adamlar da sen bunda rodaj yapmamışsın bizi ilgilendirmez türü şeyler söyleyip işin içinden çıkabilirler.Ferco da olsa hiçbir servise güvenmeyeceksin...

Çok haklısın aslında. Ben işin o kısmını düşünmedim. :cat: Ama bu adamlar yine motor sattıkları kişilere bunu demeye devam edecekler. Motorunu hallettirdikten sonra kimliğini bildirmeden şikayet edersin istersen...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar