- Konu Yazar
motor sogukken super . ısındıkça böyle tatsızlık veriyor biri cbf 150 bırı caracal 200 sogukken canavar gıbı gıdıyor ısındıkça subab şakırtısı başlıyor tam tersı olması gerekmıyormu
Subap ayarı Türkiye şartlarında yılda 2 defa yaptırmak gerekir bence. Bizim Türkiyede iklim itibarıyla Kış-Yaz subap ayarı yapılması yakıt-performans yönünü sürekli en üst seviyede tutacaktır.Niye derseniz ? subap ayarı yaptırmışken motor şöyle eldende geçmiş' Alıntı:Kisin subablar kisalir yazin uzar:mrgreen: tabi bu isin sakasi
Ger motorda olabilicek bir sorun CBF 150 ye pek laf atmayin bence istanbulda kuryelerin agir topu olarak calisiyor kotu bir motor olsa bu kadar talep gormezdi. Heavy Duty bir motor diyorum ben onlara aslinda.
motosikletin hava sığutmalı olduğu ve egzantrikli olduğu için yaz aylarında aşırı hararetten sübapların gevşemesi normaldir..
bu sübap çıtırtısı çok ince sesler halindeyse el sürdürmemen, ama rahatsız edici boyutlardaysa egzantrik kapağını açıp bi sübap ayarlı yaptırmanı tavsiye ederim..
ayar çakısı ölçülerine göre 10 a 15 yeterli bi ölçü olacaktır:wiinkk:
cbf150 ler çinde üretiliyormuş sanırım honda kendi kalitesini vermemiş diğeri zatten çin malı inşallah çözümü bulunur ama sanmıyorum.
bir subab ayarı yaptırın derim yag yakmıyorsa kompresör normalsa eger yag yakıyorsa subab sesi normaldir bir de biraz daha kalın yag kullanmanızı önerebilirim çünkü sıcaktan yag lar daha da inceliyor su ğibi oluyor ve yeterince koruma sağlamıyor benim aklıma bunlar ğeliyor şimdilik
motosikletin hava sığutmalı olduğu ve egzantrikli olduğu için yaz aylarında aşırı hararetten sübapların gevşemesi normaldir..
bu sübap çıtırtısı çok ince sesler halindeyse el sürdürmemen, ama rahatsız edici boyutlardaysa egzantrik kapağını açıp bi sübap ayarlı yaptırmanı tavsiye ederim..
ayar çakısı ölçülerine göre 10 a 15 yeterli bi ölçü olacaktır:wiinkk:
bu dedigin benim için gecerli ben hic ellettirmeyım diyom sıkırdı yo ama cok pıs gidiyo melet arkadaş cbf 150 çinde uretım lı bi motor ama kesınlıkle binnsenız bu çin demessınız honda kallitesi kendinı gosterıyo hiç supeniz olmaSIN