motorun ısınınca.........

motor sogukken super . ısındıkça böyle tatsızlık veriyor biri cbf 150 bırı caracal 200 sogukken canavar gıbı gıdıyor ısındıkça subab şakırtısı başlıyor tam tersı olması gerekmıyormu

bendede tam tersi ısındıkça performansı artıyor.şöyle motor bloğundan ayaklarıma alev topu gelmeye başlayıca canavarlaşıyor makine....

bir subab ayarı yaptırın derim yag yakmıyorsa kompresör normalsa eger yag yakıyorsa subab sesi normaldir bir de biraz daha kalın yag kullanmanızı önerebilirim çünkü sıcaktan yag lar daha da inceliyor su ğibi oluyor ve yeterince koruma sağlamıyor benim aklıma bunlar ğeliyor şimdilik

oooo olmadıkı topıcı savaş alanına cevırmışler
hopst durun bakıym
genelde motor cok ısınınca pıstonda bır yanma oluyor ondan olabılır yada göleklerden de olabılır

arkadasın bahsettıgı cbf 150 benimkisi motor sogukken problem yok ısınınca sıkırtı sibob sıkırtısı gibi. performansı da ısınnınca artıyo yani bu şişme deyil başka bişey

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sübap ayarı bozulmuş büyük ihtimalle. Motor ısınınca sübapların boyu uzar bu nedenle sübapla itici arasında normalde boşluk bırakılır. Eğer bu boşluk yeterli olmazsa ısınma ile beraber hem sübaplar tam kapatmayacağı için kompresyon ve güç kaybı olur hemde istenmeyen sübap şakırtısı ortaya çıkar.

cbf150 ler çinde üretiliyormuş sanırım honda kendi kalitesini vermemiş diğeri zatten çin malı inşallah çözümü bulunur ama sanmıyorum.

motor ısındıkça performansınında artması gerekir.Acaba elektrik tesisatından kaynaklanabilecek bi problem olabilir mi arkadaşlar??? Benim bi arkadaşımın başına gelmişti.Motor ısındıkça bobinin ürattigi elektrik azalıyordu. CBF'de bu durum olmaz ama ya olduysa ???????? :pale:

sübaplar sıkı gibi. ısınınca biraz daha sıkıyo olabiler. Gezegen48de amma gereksiz bişey söylemiş. morali başka bişeye bozuk abisi, takmayın kafanıza.

............

Bu başlık altındaki mesajımı gerekli gördüğüm bir sebepten dolayı siliyorum..

Bir süre bilgi bankam kapalıdır..

.

Son düzenleme:
Subap ayarı Türkiye şartlarında yılda 2 defa yaptırmak gerekir bence. Bizim Türkiyede iklim itibarıyla Kış-Yaz subap ayarı yapılması yakıt-performans yönünü sürekli en üst seviyede tutacaktır.Niye derseniz ? subap ayarı yaptırmışken motor şöyle eldende geçmiş' Alıntı:
Kisin subablar kisalir yazin uzar :) :mrgreen: tabi bu isin sakasi

Ger motorda olabilicek bir sorun CBF 150 ye pek laf atmayin bence istanbulda kuryelerin agir topu olarak calisiyor kotu bir motor olsa bu kadar talep gormezdi. Heavy Duty bir motor diyorum ben onlara aslinda.

GKN

motosikletin hava sığutmalı olduğu ve egzantrikli olduğu için yaz aylarında aşırı hararetten sübapların gevşemesi normaldir..
bu sübap çıtırtısı çok ince sesler halindeyse el sürdürmemen, ama rahatsız edici boyutlardaysa egzantrik kapağını açıp bi sübap ayarlı yaptırmanı tavsiye ederim..
ayar çakısı ölçülerine göre 10 a 15 yeterli bi ölçü olacaktır:wiinkk:

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
benim innovada ısındıkça çoşuyor mübarek tıpkı 93 model cg125 im gibi:cyclopsan

ısındıkça çok felaket çekiyor . çok aşırı şakırtı yok ama yinede yazıyım dedım . bazı abilerimin dediği soğukken şakırtı yapar sıcakken ses kesilir dediler bizim ki am aksine şakırtı var ama performans artıyor . bır miktarda yakıt :) saygılar

motosikletin hava sığutmalı olduğu ve egzantrikli olduğu için yaz aylarında aşırı hararetten sübapların gevşemesi normaldir..
bu sübap çıtırtısı çok ince sesler halindeyse el sürdürmemen, ama rahatsız edici boyutlardaysa egzantrik kapağını açıp bi sübap ayarlı yaptırmanı tavsiye ederim..

bu dedigin benim için gecerli ben hic ellettirmeyım diyom sıkırdı yo ama cok pıs gidiyo melet arkadaş cbf 150 çinde uretım lı bi motor ama kesınlıkle binnsenız bu çin demessınız honda kallitesi kendinı gosterıyo hiç supeniz olmaSIN

cbf150 ler çinde üretiliyormuş sanırım honda kendi kalitesini vermemiş diğeri zatten çin malı inşallah çözümü bulunur ama sanmıyorum.

Çin'de üretiliyor ama Honda'nın diğer ülkelerde üretilen modellerinden daha kalitesiz değil.

@mterayes26
Subap ayarını kontrol ettir mutlaka.

bir subab ayarı yaptırın derim yag yakmıyorsa kompresör normalsa eger yag yakıyorsa subab sesi normaldir bir de biraz daha kalın yag kullanmanızı önerebilirim çünkü sıcaktan yag lar daha da inceliyor su ğibi oluyor ve yeterince koruma sağlamıyor benim aklıma bunlar ğeliyor şimdilik

aynen katılıorum mzci. ben 20-40 koydurdum koca yaz :)

bu çubuklu ekzantrik var ondan. ben duyuyorum o şıkırtıyı. benim ybr'de zinccirli oldugu için bende de bazen tatlı bi zincir sesi geliyor :)

bu dedigin benim için gecerli ben hic ellettirmeyım diyom sıkırdı yo ama cok pıs gidiyo melet arkadaş cbf 150 çinde uretım lı bi motor ama kesınlıkle binnsenız bu çin demessınız honda kallitesi kendinı gosterıyo hiç supeniz olmaSIN

valla öle woxter :) ben şahsen gördüm duydum motoru :) çin'le alakası yok :)

GKN

üzerinde made in prc yada china yazması kalitesini deil menşei sini ortaya koyar
motosikletin montaj yerinin pekde önemi yok.. önemli olan parçalarınıın kalitesi..
paraya göre köfte misali..

sitem

Herkese selam.Arkadaşlar şimdi yazacaklarımı 2002 yılından beri forumları takip etmenin vermiş olduğu rahatlıkla yazacağım
Her sabah işe gelince önce formu takip ederim ne zamanki bu başlık gibi bir başlık görsem hemen bir bilgi bulurum diye dalıyorum.Ama bunca sene istisnalar hariç bir doyuruculukla biten başlık görmedim.Konu genelde malumun ilanı olan laflardan öteye gitmiyor veya seviye düşüyor.Oysa madem buradayız madem bu formu her zaman takip ediyoruz o zaman bir bilgi birikimimiz var demektir.
Yukarda arkadaş bir soru sormuş öyle bir soru ki tam bam teline dokunmuş.Aynı sıkıntı bende de var hatta çoğu motorda var.Ben bundan önceki motorumu bu yüzden sattım,bu japon menşei li diye bunu aldım bundada var.Şöyle 30-40km gidince cılk yumurta gibi oluyor.cbf 150m daha 4000 de üst kapağı söktüm.Subap açıklıklarına baktım kitapçık emme:0,08-egzos:0,12 demesine rağmen daha sıkı çıktı.Bende tamam dedim motor sıkı onun için tez ısınıp ses yapıyor.Hemen olması gereken yani0,08-0,12 ayarına getirdim ama şu anda inanın motor binme zevkim her şeyim bitti ses arttı.
Şimdi özetlersek burası-deneyim bilgi paylaşım platformu.Allah aşkına lüzumsuz sorulardan,reklamdan,bazı markaların kiralık kalemliğinden kurtulalım

Çünkü biz motor sevdalılarıyız

Çünkü bizim bir farkımız olmalı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar