asm dostum ne kadar kavga etsen de adamı dövsende sonuç alamayabilirsin. Bu komşu denilen şeyden o kadar tiksindim ki müstakil ev almak için uğraşır hale geldim. 25-30 daireli apartmanda yaşıyorsun mutlak bir iki tane denyo çıkıyor. Biz zamanında bunları dövdükte bunlara sövdükte bişey elde edemiyorsun. Bu adamda bu sefer senin motoruna arabana musallat olur. Bence yapabileceğin tek şey var motoru adamın parkettiği yere parketmek. Yada arabanın önüne doğru onu yanaştırmayacak şekilde parket. Kendi arabanı oraya çek diyeceğim ama kuş sorunu var demişsin. Bence kuş sorunu ayı sorunundan daha küçük bir sorun. Ayıyı ordan defet kuşalarla mücadele etmek daha kolay.
not: ormanda yaşayan gerçek ayılardan özür dilerim. Bu hayvanlar doğanın vazgeçilmez bir parçası olup besin zincirinin en üstünde yeralırlar. Gerçek ayıların koruması ve varlıkların devamı için herşey yapılmalıdır.
Asm, bir arkadaşımız daha buna benzer bir çözüm söylemiş; motorlarını "o alana park et" demiş, bence en mantıklı ve akılcı çözümler bunlar. Kavga veya dövüşle biryere varılamayacağının zaten farkındasın anladığım kadarıyla.
Önce adamla konuş, zaten arabasının burnunu o kadar içeri sokmasa o motosiklet oradan çıkar gibi, resmen motorun yolunu kesercesine park etmiş. Görüntüden, adamın park ediş stilinden belli ki, bu adam, kasıtlı yapıyor bu işi ve konuşmaya kalksan kasıtlı bir şekilde seni sinirlendirmeye de çalışabilir. Sebebi nedir bilinmez ama kasıtlı gibi duruyor.
Seni sinirlenmeyeceğinden, kendini tutamamayıp yanlış birşey yapmayacağından eminsen git konuş, yok bu adam laftan anlamaz beni de sinir eder diyorsan o park alanını süresiz olarak işgale başla, zamanla herkes alışır, o da alışır...
Dip not: Şimdi farkettim; anladığım kadarıyla her dairenin bir park hakkı var, bu durumda arabanızı oraya çekmekten başka çare yok yucika'nın dediği gibi. Biz uzun süre denize yakın yaşadığımız için martılardan pisleme konusunda çok çektik. Onun çareside var fakat, biraz uğraştırıcı tabi. Bagajda sürekli bir paket pamuk ve bir şise dolusu sabunlu su bulundurun, sabahları temizlersiniz. Bırakırsanız, zamanla boyaya büyük zarar verir...