yılmadım yılmayacağım:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Deniz kızı arkadaşım yorumlarını okudun. Öncelikle bu ilk kazanın bu sekilde hafif atlatmış olmana sevindim gerçekten azimle başaramayacagın bişi yoktur... Ailen kimsenin haberi olmayıpda annenin "kızım düz yol da da yürüyemiyormusun demesi gülmeden edemedim..İnşallah en kısa zaman da BAŞARDIM diye bi topik daha acarsın.

Şükürler olsun ki ben bu işi agabimin motorunda ögrendim. Motordan önce Debriyej firen gaz üçlüsünü kullanmayı traktörde ögrenmişdim.. İlk kalkışlarda motoru defalarca stop ettirdim. Yani direk vitesli motor kullandım. Bana göre Debriyej firen gaz üçlüsünü kullanabildikten sonra vitesli motor daha kolay geliyor...
Ben ikl düşüşümü kaza yaparak oldu. Gerci ikinçi de kaza ile oldu sayılır... Akşam malle arasında giderken tali yoldan önüme mobilet ile bi cocuk cıktı. Bobiletin ne farı ne fireni bişi yok. Önüme aniden cıkınca firenlere yuklendim ve yerdeyim. Motor3-4 m sürüklendi Bende bişi yok motorda Granejlar da cızık ve kırık vardı..110 ytl masrafım oldu 50 ytl cocugun babasın dan aldım...

5 Temmuz ehliyet sınavına girdim. 14 soru bilmem gerekiyordu 11 tam bildim diğerleri hakkında fikrim yok. naapcam şimdi. hadi dedim altıncı hissim hadi sen bana yardımcı oleceksin. öyle kasmışım ki salladığım 9 sorudan 8 i tutmuş. ilk basamak bitmişti.
bu gün ikinci basamak geldi kapıma dayandı. direksiyon eğitimi. hiç motora binmemiş biri olarak motorla ilgili tek ve yegane eşyam olan sevdiğim yürekten bağlandığım kaskımı elime aldım düştüm yollara. hevecandan ölcem ama ilk defa kendim kullanacağım. neyse hocayı bekledim geldi bir honda scoter. işte o dedim ilk kullanacağım motosiklet. destur bismillah burdan çalıştır. burda arka fren var bu da gaz dedi. demesiyle ben gaza yüklendim. yüklenince hareket ettim. edince panikledim. frene basmaktansa bir yandan gazı bırakmayıp br yandan da fred çakmaktaş tarzı durmayı tercih edip ayağımı yere koyunca nasıl olduğunu anlamadan ben ve sevgili zavallı motor kendimzi asfalt ile akraba olmuş şekilde bulduk. dizliklerin ne kadar faydalı olduğunu o anda anlamıştım. pantol yırtılmış dizim kanıyordu. bir an dedim ki şimdi kalkıp devam etmessem burda bu iş bitecek. hocam panik oldu. ben bişi olmaz bişi olmaz dedikten sora hemen hiç beklemeden ikinci denemeye geçtim. bir dk sora rüzgar yüzümde dolanırken buldum kendimi. ilk yürüdüğüm zamanı hatırlayabilseydim anca bu kadar mutlu olurdum sanırım.
yılmadım öğreneceğim hatta kendimi öğrenmiş sayıyorum. ehliyetten hemen sonraki işim daha profosyonel ellerden ders almak olacak. en az 250 ile başlamak istiyorum ama gönlümde 600 var. umarım herkes gönlündeki rüzgarla buluşur:)

Ranacım düşe kalka öğreneceksin bu işi.O kadar dedim gel sana Vasconun motorunda öğreteyim sürmeyi diye :p Honda düşürülür mü yazık :p Profesyonel bir yardım alacağını söylemişsin.. Herzaman yardıma hazırım :p
Böle devam et 2 ay sonra tek teker havada gezersin sen :p

muratçım aynı masada sen varsan eğer ikinci birinin orda çayiçme lüksü yok bence:p:p:queen::queen::queen:

yok abicim ben bi demlik kendime bir demlikte dostlara söylüyorum artık. yoksa bana çay kalmıyor:queen::queen::queen::rendeer: özledim abicim ne zaman bu taraflardasın?

yanlış demişler, yeni başlayana önerilmez 600cc. Hele ki endurolar gibi ağır, ağırlık merkezi yüksek bir motor ve bir bayansa söz konusu olan hiç önerilmez.

Canınızı yakmamak adına 250cc bir naked makine ile başlamanızı öneririm. 5000 km'den sonra sanırım 650cc'lik tek silindir bir enduroya geçebilirsiniz.

evet PRO burada çok güzel bir noktaya dikkat çekmiş. 600 cc nin acemiliği de çok uzun olur. allah korusun en ufak hatada canınız yanabilir. biraz daha düşük cc lerle başlamanız ve orada tecrübelendikçe üst cc lere geçmeniz her zaman daha iyi sonuçlar verir.
Bu şuna benzer haltere 100 kg kaldırarak mı başlanmalı yoksa önce 25 kg larla biraz alıştırma yapıp vücüt ve beyin hazırlandıktan sonra mı ağırlıklar arttırılmalı?

Son düzenleme:
660 olmaz mı illa 650mi olacak :p

egzozum gelmiş, akşam takılacak. 2 takım egzoz çıktı içinden; bir tanesi normal gördüğümüzden diğeri de yarış egzozuymuş, kısacık bir şey. Felaket bir ses bekliyorum kendilerinden :p

yanıta gelirsek; 660 olmaz mazallah aşırı güçlü ve süper bir alet, öyle herkes kullanamaz :p

Ranacım düşe kalka öğreneceksin bu işi.O kadar dedim gel sana Vasconun motorunda öğreteyim sürmeyi diye :p Honda düşürülür mü yazık :p Profesyonel bir yardım alacağını söylemişsin.. Herzaman yardıma hazırım :p
Böle devam et 2 ay sonra tek teker havada gezersin sen :p

Ay Allahım tipe bak :mrgreen:

egzozum gelmiş, akşam takılacak. 2 takım egzoz çıktı içinden; bir tanesi normal gördüğümüzden diğeri de yarış egzozuymuş, kısacık bir şey. Felaket bir ses bekliyorum kendilerinden :p

yanıta gelirsek; 660 olmaz mazallah aşırı güçlü ve süper bir alet, öyle herkes kullanamaz :p

ooooo egzozlarda geldiyse sesin artık izmire kadar da gelir. hadi hayırlısı. sanırım bu bir kaç gün benzin masrafın fazlasıyla artacak:queen::queen::queen::queen::queen::p

Onur gıcık vermek gibi olmasın ama bu gece saat 10 sularında akrapoviclerimi takıyorum alete :p
Ay Allahım tipe bak :mrgreen:

Ne var tipimde gayet babyface :p

kardes sen istersen ybr le degil hayabusayla 300 bas boş yolda. motorda en onemli şey virajlardır o da çook zamanla ogrenilir yavas yavas:cat:

kardeş tabiki haklısın önemli olan virajlar.bunu yolda daha iyi anadım. emeklemeden de yürümek olmuyor şimdilik 150 Likle iyiyim. uçmanın anlamı yok 120 yapıyorum.şükür virajlardada motora hakimim güzel girip çıkabiliyorum.38 yaşında biri olarak bu yaştan sonra havalanıp uçmayıda düşünmüyorum. 1-2 yıl böyle gider daha sonra allah ne gösterir bilinmez.Nasipse o zaman hayasuyla tanışırım.:bounce:

Bu dediğinin olması için alttan 5 delik açman lazım:p

Burda söylemem çizerler üzerimi hemen :p

valla ben geçen hafta çizdirdim yeni döndüm. tshirt bastıracam forumdan uzaklaştırılınca giymek için. çizgili MT nasıl fikir:queen::queen::queen:

azmin elinden bişe kurtulmaz bunu unutma kesinlikle başarıcagını biliyorum:cat:

bendee istiom ehliyettt kullanırken bende düşeyimm ama alayım sunu:mrgreen:

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar