köpeğe çarpmak

geçmiş olsun bilader. benim motorun koruma demirleri döverbiçer gibi, öküze çarpmadıktan sonra, köpeği biçer, dengeyide bozmaz (inşallah) hayvanlara da ahım şahım sevgim yok. bana saldıran köpeğin arkasından da üzülmem, döner bi bakarım, ölmediyse, döner bi daha üzerinden geçerim, ama dediğin gibi yanlışlıkla çarptıysam bi weterineri aramak lazım:queen:

bi kaç ay önce bi gece vakti arabamla aniden önüme çıkan bi yaban tavşanına çarptım. hemen kenara çektim gidip hayvancağızı aramaya başladım. bulduğumda ölmüştü çok moralim bozuldu ama yapacak da bişey yoktu.
ertesi gün avcılığa meraklı bi meslekdaşıma olayı anlatıyodum. arabadan indim tavşanı aramayı başladım ve sonra buldum diyince bana :"ölmediyse kesseydin de murdar olmasaydı" dedi. :) :) :) :)
geçmiş olsun bu arada...

Oncelikle gecmis olsun arkadasim , onemli yaralar almadan ayakta oldugun icin sansli say kendini , uzerinden gecmis oldugun hayvan hakkinda en ufak bilgi vermemissin ?

Yani sormak istedigim sen motosikletine yeniden binecek duruma geldigin an donup arkadana uzerinden gecmis oldugun hayvanin saglik durumuna bakma gibi bir girisimde bulunup , bulunmadigin.Anlasildigi uzere motosikletini yerden kaldirip yoluna devam etmis gibisin " Yalnisim varsa ivedi duzelt "

Eger bu sekilde gelismis ise olay yani sen donup ardina bakmadiysan ayiplarim seni ve kizarim , yapilacak hic bir sey olmasa bile uzerinden gecilen herhangi bir canlinin bedeninin yolun ortasinda kalmayi hak ettigini dusunmuyorum.

Bir cok kez arabam yada motosikletimle yaptigim yolculuklar esnasinda 4'leri yakarak uzerinden gecilmis hayvan cesetlerini refuj'arasina kaldirdigim oldu , ardindan gelecek tasitlarin guvenligi icinde cok onem teskil etmektedir.Yerde uzanmis bir nesnenin " canlinin " kimse ölmus olabilecegini sanmaz sag yapar sol yapar hakimiyet kaybolur , ama bizim mudahaleden kacindigimiz nesne " canli " ne yazikki ya yaralanmaya yada en acisi can almaya varmisdir.

Hayattaki konumumuzu ve gorevlerimizi yerine yetirmek temennisi ile

Tekrar gecmis olsun.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun kardeş ucuz atlatmışsın...2 gün önce sabah motorla işe giderken yavru bir köpeği eziyordum kamyonun altından azında bir poşetle çıktı aslında park halindeki arabalara bir kapı mesafesi bırakırım nasıl oldu anlamadım çok yaklaştım(kesin sıkıştırıldım)nasıl slolom yaptığımı anlamadım.eğer ezseydim yavru ve azında yiyecek taşıdığı için çok ama çok üzülürdüm...

Geçmiş olsun dostum.Ben de geçenlerde köpeği ezmedim ama seninkine benzer bir olay yaşadım.Normalde hayvaları çok severim hatta evimde de avatarımdaki renkli papağanı besliyorum.Fakat geçenlerde mahalle arasında dolaşıyordum.Aniden bir köpek çıktı ve motoru kovalamaya başladı.Normalde gaz verip kaçacağım ama önümdeki yol da çok tehlikeli duramazsam e-5'e yanlamasına çıkıp artçımla beraber ezilmem işten bile değil.Bu arada köpek de o kadar abarttı ki bir baktım arkamdaki artçının paçasına yapışmaya çalışıyor.Artçım da korkudan çığlık atacak duruma gelmiş.O sinirle motoru yavaşlatıp köpek hizama gelince sol ayağımla kafasına bir vurdum kaldırıma geçti, arkadan baktığımda uzun uzun yatıyordu orada.Sonradan çok pişman oldum ama o panik durumunda sanırım yapabileceğimin en iyisini yaptım.
Bu hayvan milleti özellikle de köpekler biz motordayken hakkaten abartıyorlar ve de bilemeden de olsa hayatımızı tehlikeye atıyorlar.En iyisi acımamak sanırım...

Son düzenleme:
acimamak degilde icimizdeki kopek korkusunu atmakdir en iyisi ben bunu savunuyorum

En iyisi acimamak'da ne oluyor allah askina sen bir insan'sin ve sonuc ne olursa olsun icinde acima duygusu vardir

Sen bunu icinden cikarirsin cikarmazsin ayri tabiki.

Güzel dostum aynı durumda sen kalsaydın bana hak verirdin.Acımamaktan kastım tabiki de her bulduğun hayvanı biç manasında değil.Fakat o canlı sana zarar veriyorsa zarar vermeme isteğini bir kenara bırakmak.Hayatımda hiç öyle bir durumla karşı karşıya kalmamıştım.Sen de inşallah yaşamazsın diyorum ama arkanda kızarkadaşın varken kaçamayacağın bir yerde köpek yapışırsa ve de kızarkadaşın korkudan bayılacak hale gelip çığlık çığlığa kalırsa bana hak verirsin...
Allah hem bizi hem de bu hayvanları korusun diyorum başka da yapabileceğim bir şey yok...

Bu arada 20 senedir köpek korkusunu atabilmiş değilim ki motor üzerindeyken korkmamam için bir sebep yok:farao:

Köpekler Motosikleti farklı algılıyorlar en korkak köpek bile motora saldırabiliyor yani sokaktan geçen adama saldırmayanı bile motor sesini duyunca celalleniyor.

Köpekler Motosikleti farklı algılıyorlar en korkak köpek bile motora saldırabiliyor yani sokaktan geçen adama saldırmayanı bile motor sesini duyunca celalleniyor.

Kesinlikle hak veriyorum.Yoldan geçerken köpek görürsem mümkün mertebe gaz vermeden geçiyorum ki anlayıp peşime düşmesin diye.Köpek yüzünden kaç kere korkudan fazla gaz verdim, ani frenleme yaptım.Şimdi biraz daha alıştım ama en iyisi hiçbir köpeğin peşimize düşmemesi:pale:

köpek korkusu hakkında şunu söyleyeyim. genelde onlar bunu oyun olarak düşünür ama tabi sonuçta ilkel bi hayvan ve bir insanı ayakları yere basmadan giderken görüyor... düşünme yetisine sahip olmasaydık bizde her motorcuya saldıracaktık :) arkadaşlar herkese büyük geçmiş olsun yaşamla ölüm arasındaki ince çizgiye hiçkimsenin sıkışmaması dileğiyle...

Oturdugum yer itibari ile gun icerisinde defalarca soylemlerindeki gibi olaylar ile karsi karsiya geliyorum. Bir hayvan tarafindan kovalanmanin hos bir tarafi oldugunu dusunmuyor ve savunmuyorum sakin yalnis anlasilmayayim.

Ama soylemlerimizde acimamak gibi terimleri kullanirsak biraz dozu asmis olabilecegimizi dusunuyorum, benim tepkim buna.

RaNCoRiDeR cadde ve sokaklarda ayagi yere basan ilkel hayvanlar var ve bunlar sokak kopeklerinin sayisindan fazla :)

Kimsenin bu tip durumlarda kalmamasi temennisi ile Saygilar.

Son düzenleme:
jonturq acımama hakkında yanlış anlaşıldım ben sanırım.Tabiki imkanın varsa kaçacaksın, gideceksin ama iş ya senin hayatın ya onun hayatın derecesine gelirse acımamanın normal olduğuna inanıyorum.Yoksa bir hayvana zarar vermenin, eziyet çektirmenin normal bir insanda açtığı yara cidden çok büyük:salut:

Degistir Degistir cani cehenneme filan yaziosun avatara bakiyorum g3 filan korkuyorum :)

yok be kardes arkadas kaza yaptım diyor kopek nasıl diye soruldugunu gormek saçma geldi. resimde askerden kalma askerdeyken üye olmustum siteye:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar