Cbr 125r mi tvs apache mi?

Kursattekin, uzun yol, 200 kg. ağırlık, artçı diyorsan bu durumda hiçbiri. 125-150cc. makinalarla uzun yola belki tek başına dayanırsın ama artçı ve bir o kadar ağırlık ile çekilmez hale gelir. Bu durumda böyle bir niyetin var ve paran da varsa en az 250cc.'lere bak.

Ayrıca cbr125'in kullanma klavuzuna göre maksimum yük 180 kg.'dir. Ben 90kg.'ım artı 5-7kg.'da sırt çantası ile bir kere cbr ile Antalya-İzmir-Antalya yaptım bir daha yapmam. Uzun rampa ve tırmanışlarda devir kaybetmeye başlıyor hızın 70-80km/s'ye kadar düşüyor. Sen bir de 200kg.'dan bahsediyorsun iyice zorlanacak. Sollamalar düzlükte bile sorun oluyor. Otoban hele rüzgarda varsa için bayılıyor yalpalamaktan sersem oluyorsun. Bunlardan başka cbr artçılı kullanım için hiç uygun değil hem sana hem artçına eziyet olur, kolların kopar.

Apache'yi bilmem sonuçta o da 150cc. olsa olsa 14-15bg. güç üretecek bu makinalar zaten uzun yol makinası değil sen bir de artrçım olacak diyorsun iyice düşün sonra yolun yarısında pişman olma derim ben.

Yalnız çıkacak olsan bu yola, hangisini alırsan al derdim ama yine de 250cc.'lik bak demeyi de ihmal etmezdim. Cbr'ı sadece bildiğim ve sağlamlığına referans olabileceğim için öncelikli tavsiye ederdim.

Bildiklerim bunlar, son karar senin...

bencede hocam bu makinaların ikiside 200 kg yi uzun yolda çekmez. su sogutmalı çinli raptor bile iyidir bunlardan yatak gibi motor hiç degilse:cat:

Forumdakı arkadaslardan bırı CBR 125R ile kapsamlı bır turkıye turuna cıkmıstı gezısınıde fotograflarla suslemıstı Edırneden-yola cıkıp tum guneydogu ve dogu anadolu bolgesını gecıp tekrar edırneye donus yapmıstı.Sonucta bu gezıyıde baz alırsak uzun yol için kendını kanıtlamıs bır makıne bence Tercıhını Honda CBR 125 R dan yana kullan derım.Hem su sogutmalı hem ruzgar dırencı daha dusuk ve anadoluya gıdeceksen Hondanın servis ağı dıger markalardan cok daha yaygın.Oturma pozisyonunu kafana takma CBR 125 R ın oturma pozisyonu tam racıng oturma pozısyonu değil zaten.

Son düzenleme:
uzun yolda herzamann buyuk cc motor bence hiç uğraşma git 2,el cbf 250 el cbr 125 le aynı para hem uzun yolda hemde şehr içnde rahat edersnn cbr küçük vitesde ve ikii kişi hiç tat vermiyr yani kısaca cbr 125 seni değil sen motoru taşıyrsun gibi uzun yoldaaa....

@ Kürşat
Kymco artık kesmemeye mi başladı?Neyse benim tavsiyem uzun yola iki kişi enduro almandır.Hem artçı hemde kullanıcı için en rahatı bence.Sıfır tvs apache ne kadar net bir fikrim yok heralde 3600 civarıdır.4500-5000 gibi nx 4 falcon bulabilirsin hemde temizini.Belki aradaki fiyat farkı var ancak 400cc vede uzun yolda sorun çıkartmaz.O kadar veremem diyorsan bence 250 cc.lik bişiler bak.Çünkü kymco da 125lik almak istediğim motorlarda üç aşağı beş yukarı aynı cc.de ve aynı amaca hizmet etsin diye üretilmiş,belki kalite olarak daha iyidir ama madem motoru değiştirmek istiyorsun biraz daha kuvvetli bir makina daha iyidir.Nacizhane fikrim cbf250 veya twisterdır ama biraz daha durumunu zorlayabilirsen nx4 falcondur.

bana kalırsa da apache cok etkıleyıcı bı tıpı var ılk gordugumde 250 lık sandım ama 150 lıkmıs bı cok kuryede ondan kullanıyor demekkı saglam ozman ne beklıyoruz hadı apache almaya :p

eğer şekil değil benzin we rahatlık dersen cbf derim bende cbr war uzunda rahat etmiyorum ama biraz daha param çıkar dersen hyo 250 comet al arkadaşımda war we kullandım çok rahat hız yok rahat çok...

cbr ı uzun yol motoru olarak mı düşünüyorsun önce onu düşün....!!!!!! ne istediğini tam olarak netleştir...ihtiyacına yönelik olan motoru al....

bi çok arkadaşında söylediği gibi cbr alırsann başına dert alırsın ben benim eski cbr 125le adapazarına gittim hem kollarım hemde belim çok ağrıdı 1 hafta çektim ama apache de aynı sorunları yaşamadım pazar günü izmit'e gittim (bilenler bilir kefken) bizim evden tam 185 km.. ve yanımda kız arkadaşımda vardı sabah gittim akşam geldim yolculuk esnasında sadece 1 kere durdum (15 dk.) hiç sorun yaratmadı ve 370 km'de bir tam depo doluyken yarım depodan biraz fazla yaktı. hem bende hemde artçımda hiç bi ağrı vs. olmadı gayet rahat bi alet Apache..
Apache oldukça rahat bi alet sana sorun çıkarmaz ve çokda az yakar.Tanıdığım bi kaç kuryede var birisi 70000 km'de bakım hariç servis yüzü görmedi hala..
Ama diğer yandan CBR125 yada CBF150 yerine CBF250 ye bak derim bi arkadaşım var 120000 km'de 80000 km'de almıştı 40000 km boyunca ağır bir sorunla karşılaşmadı..Ne de olsa Honda..

maviss tısss

:bana kalırsa da apache cok etkıleyıcı bı tıpı var ılk gordugumde 250 lık sandım ama 150 lıkmıs bı cok kuryede ondan kullanıyor demekkı saglam ozman ne beklıyoruz hadı apache almaya :p[/QUOTE]

..bırak arkadaşım kuryeleri falan sen kendin bindinmi hiç apache ye kendi görüşlerini bize anlat ..yoksa çinde yaşayan 1.5 milyar çekikgözlü insan çin malı motor kullanıyor diye şimdi kalkıp bize çin malı şöyle iyi böyle kalite diyebilirmisiniz soruyorum sana arkadaşım cewap wer bana ? seninki nasıl bi mantık hala anlayabilmiş değilim bu ne biçim motosiklet kültürüdür arkadasım ??eğer biliyosan apacheyi kullandıysan harbi harbi anlat öğrenelim bizlerde aydınlanalım . yoksa buraya 2 satır yazıp gitmek hangi sorunu halleder neyi çözümler.. çözümsüzlük çözüm olmamalı kanımca . kardeş senden ricam.2 dakika olsun küresel düşün yöresel hareket et.. asgari müştereklerde buluşuruz senle o zaman yoksa bu paradigmalar içinde kaybolup gitcez..anladın sen onu..saygılar :queen::p:cherry::rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cbr125 kesinlikle alma diyorum.o motorla şehir içi bile artçılı gitmek sorun.hemde 200kg.benim önerim cbf250 yana.hiç pişman olmazsın.tvsapecheyi bilemiyorum hiç kullanmadım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
tvs diyenin motorunu benzin döküp yakın :p

senin motora benzin döküp yakmaya bile değmez .. boşuna masraf etmiş olurum .. :queen:

kardeşim ben apache kullanıyorum çok memnunum kesinlikle öneriyorum.. antalya da yaşayan biri olarak en az yolculuğum 2 kişi 150 km yi buluyor.. kesinlikle pişman olmazsın bana da dua edersin..ama honda cbf olsun iyi motordur tercih senin ..cbr ile öyle yolculuklar yapamazsın her yerin uyuşur

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
benim motoru ben yakıcam zaten . az kaldı...

Öncelikli olarak CBF 250 diyorum.Ama illa CBF150 alıcam dersen Apache konusunu baştan sona oku sonra karar ver bence.Tabi denemek daha iyi olur ama deneyemessen diyorum:wiinkk:

:bana kalırsa da apache cok etkıleyıcı bı tıpı var ılk gordugumde 250 lık sandım ama 150 lıkmıs bı cok kuryede ondan kullanıyor demekkı saglam ozman ne beklıyoruz hadı apache almaya :p

..bırak arkadaşım kuryeleri falan sen kendin bindinmi hiç apache ye kendi görüşlerini bize anlat ..yoksa çinde yaşayan 1.5 milyar çekikgözlü insan çin malı motor kullanıyor diye şimdi kalkıp bize çin malı şöyle iyi böyle kalite diyebilirmisiniz soruyorum sana arkadaşım cewap wer bana ? seninki nasıl bi mantık hala anlayabilmiş değilim bu ne biçim motosiklet kültürüdür arkadasım ??eğer biliyosan apacheyi kullandıysan harbi harbi anlat öğrenelim bizlerde aydınlanalım . yoksa buraya 2 satır yazıp gitmek hangi sorunu halleder neyi çözümler.. çözümsüzlük çözüm olmamalı kanımca . kardeş senden ricam.2 dakika olsun küresel düşün yöresel hareket et.. asgari müştereklerde buluşuruz senle o zaman yoksa bu paradigmalar içinde kaybolup gitcez..anladın sen onu..saygılar :queen::p:cherry::rendeer:[/QUOTE]

:p:p:p:p:p:p:p:p:queen::queen::queen:

arkadaşım uzun yol yapacaksan ve 200 kg üstü yükün olacaksa kesinlikle 250 cc ve üstü bir şeye bakmalısın. naked lar hoşuma gitmiyor diyorsun ama tvs de naked sınıfnda bir motor. Grenajları yok yani. Bence ekonomik durumun iyise git bir kawasaki er5 al canavar gibi motor. Uzun yolda yormaz otobanda sıkmaz kasmaz. Cbr su soğutmalı ama 125 cc ben taklidi ile 1000 km yol yaptım. Gerçi beni yormadı ama otobanda kamyon sollarken 120 bile yeri geliyor yetmiyor kardeşim. Sen bence er5 al. Pişman olmayacağın bir makina benim maddi imkanım olsa hiç durmam ben er5 alırım. Naked lardan bende hoşlanmıyorum ama bu motor başka

Son düzenleme:
sence bak ıncele hangısı hosuna gıderse al ama yıne de honda hayat onda...hondanın tek rakıbı yıne başka hondadır unutma..

karar senın dusun tasın

Son düzenleme:
Ya motorların taşıma kapasiteleri hep kafama takılıyordu Honda Titan 2 kişi toplam 180-190 kilo taşırmı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar